Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion „U smrku“ - Kořenov

Kořenov

Penzion "Chalupa U Smrku" se nachází v krásném a klidném prostředí na rozhraní Jizerských hor a Krkonoš 850 m.n.m. Okolí a poloha penzionu poskytuje široké možnosti pro celoroční rekreaci. Je vhodným místem pro rodinnou či podnikovou rekreaci, soustředění sportovních oddílů, ozdravné pobyty, školení, výcvikové lyžařské zájezdy, školy v přírodě, srazy. Nabízí ubytování ve 3 dvoulůžkových a 4 čtyřl…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Horní Polubný 57, Kořenov
Oblast
Severovýchod
Kraj
Liberecký kraj
Okres
Jablonec nad Nisou
Obec
Kořenov

Fotogalerie k článku

Penzion "Chalupa U Smrku" se nachází v krásném a klidném prostředí na rozhraní Jizerských hor a Krkonoš 850 m.n.m. Okolí a poloha penzionu poskytuje široké možnosti pro celoroční rekreaci. Je vhodným místem pro rodinnou či podnikovou rekreaci, soustředění sportovních oddílů, ozdravné pobyty, školení, výcvikové lyžařské zájezdy, školy v přírodě, srazy. Nabízí ubytování ve 3 dvoulůžkových a 4 čtyřlůžkových pokojích s celkovou kapacitou 22 lůžek + 3 přistýlky. V každém pokoji se nachází vlastní sociální zařízení Možnost ubytování velkých skupin v našem penzionu a chalupě Podlesí 15 m s celkovou kapacitou 45 lůžek Součástí penzionu je prostorná společenská místnost s televizí a satelitem vhodná pro večerní posezení, odpočinek, školení, výuku, hry dětí za špatného počasí a dvě kompletně vybavené kuchyňky s možností vlastního vaření. Celoroční parkování je zajištěno přímo u penzionu na vlastním soukromém parkovišti.

Možnosti stravování

Možnost stravování ve formě polopenze (nutná domluva předem) ve vedlejší chalupě "Podlesí", vzdálené cca 15metrů, snídaně formou bufetu v hodnotě 100,-Kč / děti do 10 let 70,-Kč, servírovaná večeře polévka + hlavní chod v hodnotě 90,-Kč / děti do 10 let 60,-Kč Cena polopenze snídaně + večeře 190,-Kč/den / děti do 10 let 130,-Kč/den.

 

Popis okolí

Zimní období - v blízkosti trasa Jizerské magistrály 100m, lyžařský vlek 200m, centra zimních sportů Harrachov 5km, Desná 5km, Rokytnice nad Jizerou 15km, všechny sjezdovky v okolí mají umělé zasněžování a osvětlení na večerní lyžování. Letní období - velké množství cyklostezek, cyklotrasy Jizerské magistrály začínají přímo u penzionu, uzamykatelná úschovna kol, pěší turistika, houbaření, terasa, přírodní grilování selátek, vepřových kýt.

Tipy na výlet po okolí

Ať už přijedete do Kořenova s úmyslem trávit aktivní dovolenou nebo jen odpočívat na čerstvém vzduchu, bylo by škoda nenavštívit některé z místních zajímavostí. Pro inspiraci zde uvádíme jen několik tipů z blízkého i vzdálenějšího okolí, další trasy vám ochotně doporučí personál penzionu U smrku. Štěpánka bývá označována za nejkrásnější z rozhleden naší vlasti. K její stavbě, kterou zahájil kníže Kamil Rohan roku 1847, se váže legenda. Štíhlá kamenná věž, dostavěná až v roce 1892, je vysoká 24 m. Vypíná se na 958 m vysokém vrchu Hvězda, nacházejícím se již několik desítek metrů za hranicí Krkonošského národního parku. Rozhledna Štěpánka je denně přístupná v letní i zimní turistické sezoně. Torzo protržené přehrady připomíná tragédii, která postihla Desnou a Tanvald v září roku 1916. Sypaná hráz na Bílé Desné se protrhla a v rozbouřeném živlu nalezlo smrt 62 lidí. Poetická osada Jizerka leží v sousedství nejrozsáhlejšího přístupného ekosystému rašelinišť, kterým prochází 6 km dlouhá naučná stezka. Jedním z jejích zastavení je i geologicky unikátní čedičový vrch Bukovec, tyčící se do výše 1005 m mezi jinak monotonním žulovým plutonem. Bozkovské dolomitové jeskyně leží na pomezí Českého ráje a Krkonoš. Kromě pozoruhodné krápníkové výzdoby je zde k vidění největší podzemní jezero v Čechách. Rozlehlá Soušská přehrada byla budována jako údolní nádrž na řece Bílé Desné v letech 1912-1915. Sypaná hráz dosahuje výšky 21 m nad terénem a je dlouhá 364 m. Voda zaplavuje plochu 364 hektary. Začátkem minulého století byla využívaná k rekreaci, ale r. 1974 byla sanována a přebudována na rezervoár pitné vody. Dnes nadále slouží jako zásobárna pitné vody zhruba pro šedesát tisíc obyvatel Jablonecka. Obec Kořenov leží na hranici s Polskem. První obyvatelé osady se v 16. století se živili lovem zvěře a ryb, později porážením dřeva a pálením uhlí v milířích. Spolu s Jizerkou, Polubným, Rejdicemi a ještě několika dalšími osadami spadají Příchovice pod obec Kořenov. Díky tomu je Kořenov územně největší obcí Jabloneckého okresu. Čihadla -nejznámější z Jizerskohorských rašelinišť. Dřevěnou vyhlídkovou věž nad rozsáhlou volnou hladinou vodních tůní spojuje s cestou povalový chodníček. Harrachov není jen známým lyžařským centrem, ale i půvabným podhorským městem. S umem dávných i dnešních sklářů vás seznámí Krkonošské sklářské muzeum, malebná přírodní scenérie se otevírá u Mumlavského vodopádu. S nadmořskou výškou 1621 m je Sněžka nejvyšší horou České republiky. Její vrchol je snadno přístupný sedačkovou lanovkou, ale zdatnější turisté dávají přednost strmému pěšímu výstupu mezi porosty horské kleče.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete