Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion U Vinné révy - ubytování Lysá nad Labem - Lysá nad Labem

Lysá nad Labem

Nacházíme se v centru města Lysá nad Labem. Nabízíme celkem čtyři pokoje. Jeden dvoulůžkový, dva třílůžkové a jeden čtyřlůžkový. Každý pokoj má samostatnou koupelnu a WC. Na všech pokojích je také TV.V těsné blízkosti pokojů je jídelna, kterou můžete využívat jako společenskou místnost a slouží především k podávání snídaní. K dispozici je aqua bar. Voda, káva a čaj jsou zdarma. Klademe velký důra…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Jedličkova 1397, Lysá nad Labem
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Nymburk
Obec
Lysá nad Labem

Nacházíme se v centru města Lysá nad Labem. Nabízíme celkem čtyři pokoje. Jeden dvoulůžkový, dva třílůžkové a jeden čtyřlůžkový. Každý pokoj má samostatnou koupelnu a WC. Na všech pokojích je také TV.V těsné blízkosti pokojů je jídelna, kterou můžete využívat jako společenskou místnost a slouží především k podávání snídaní. K dispozici je aqua bar. Voda, káva a čaj jsou zdarma. Klademe velký důraz především na čistotu a klid. Rodinám s malými dětmi můžeme poskytnout dětskou postýlku, ohrádku, sedačku na kolo a samozřejmostí jsou hračky, aby se Vaše ratolesti u nás nenudily.

Možnosti stravování

Snídaně připravujeme podle Vašeho přání v kteroukoliv ranní a dopolední dobu. Jsou velmi různorodé, aby si každý vybral podle své chuti. Po předchozí dohodě zajistíme také dobré víno, nebo jiné nápoje přímo na pokoj.

Popis okolí

Lysá nad Labem leží v úrodné nížině na řece Labi. Nachází se 30 km severovýchodním směrem od hlavního města Prahy. První historická zmínka o městu je z 11. století v souvislosti s knížetem Jaromírem, kterého na lyském hradě věznil, oslepil a později nechal zavraždit jeho bratr Oldřich. Existence Lysé nad Labem jako města je doložena rokem 1291, kdy královna Guta, manželka Václava II., vydala listinu, jež sjednocovala osady statku v jeden hospodářský celek. Lyská panství měli během historie v držení různí majitelé, mezi nimiž nechyběla přemyslovská knížata, české královny a různé šlechtické rody. Značného hospodářského rozkvětu a kulturního věhlasu dosáhla Lysá za panování hraběte Františka Antonína Šporka. Hrabě Špork byl velikým příznivcem umění. Zámecký park se sochami žáků Braunovy školy je srovnatelný s řadami alegorií v Kuksu. Lyský cyklus dvanácti měsíců, ročních období, dne a noci, přírodních živlů a světadílů nemá ve světovém sochařství obdoby.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Koncert filmové hudby 2024 - Milovi…

08.11.2024 - 08.11.2024
Náměstí 30. června, 289…

Populární Symfonický orchestr Dalibora Havlíčka uvede v Milovicích svůj úspěšný Koncert filmové hudby. Toto mladé…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete