Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion U zámeckého parku - Žihobce

Žihobce

Celoroční ubytování je poskytováno ve třech nově vybudovaných a moderně zařízených apartmánech, každý z nich je určen pro dva až pět hostů. Apartmány se nacházejí v samostatné části historického stavení z poloviny 18. století, které stojí na Šumavě, v malebné vesničce Žihobce, staré devět set let. Každý z apartmánů plně vybavený kuchyňský kout, koupelnu a WC. Ve všech místnostech je ústřední tope…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Celoroční ubytování je poskytováno ve třech nově vybudovaných a moderně zařízených apartmánech, každý z nich je určen pro dva až pět hostů. Apartmány se nacházejí v samostatné části historického stavení z poloviny 18. století, které stojí na Šumavě, v malebné vesničce Žihobce, staré devět set let. Každý z apartmánů plně vybavený kuchyňský kout, koupelnu a WC. Ve všech místnostech je ústřední topení a apartmány mají též satelitní TV. Penzion dále umožňuje parkování auta na dvoře nebo v garáži, použití grilu, zahradního sezení, pronájem lodi a kol.

Možnosti stravování

Vlastní, restaurace v obci, k dispozici kuchyňka.

Popis okolí

Apartmány se nacházejí v samostatné části historického stavení z poloviny 18. století, které stojí na Šumavě, v malebné vesničce Žihobce, staré devět set let. Obec je vzdálena sedm kilometrů od hradu Kašperku a dvanáct km od města Sušice. Stavení je situováno přímo u barokního zámečku z roku 1688, do jehož volně přístupného rozlehlého parku v anglickém stylu vede brána naproti vchodu do penzionu. Prochází se jí do lesních porostů, které jsou plné hub (místo se objevilo několikrát v televizních pořadech) a borůvek, spatřit lze vysokou i drobnou zvěř. V obci jsou dva obchody, také restaurace, kde je možné se dobře a levně stravovat, a sportovní areál s koupalištěm, které je napájeno přírodní vodou. Jeho součástí jsou tenisové kurty, fotbalové hřiště a další restaurace. Milovníci přírodního koupání si mohou zvolit i nekterý z rybníků v bezprostřední blízkosti vesnice. Přes léto jsou na tanečním parketu pod širým nebem pořádány pravidelné hudební produkce. Vesnička je i oblíbeným exteriérem pro natáčení filmů.

Tipy na výlet po okolí

- okolo penzionu vede značená turistická cesta s příhodným profilem pro lehké i náročnejší pěší a cyklistické trasy, po kterých je možné se dostat, mimo jiné, na hrady Rabí, Kašperk a Velhartice;- keltská opida – Sedlo, Obří hrad;- prameny Vltavy a šumavské slatě u Modravy, stezka podél řeky Vydry;- město Sušice s přírodním areálem na březích Otavy; Kašperské Hory s národopisným muzeem a motocyklovým muzeem, obec Srní s Hauswaldskou kaplí a plavebním kanálem;- Javorník s romantickou, nově restaurovanou Klostermannovou rozhlednou a kaplí;Hartmanice a jejich etnografické muzeum, kostel sv. Vintíře se vzácnými skleněnými obrazy a oltářem;- kohoutí kříže – Nicov, Úbislav, Kašperské Hory;- Rejštejn a Annín – možnost sjetí řeky Otavy.;- v zimním období uměle zasněžované a upravované lyžařské sjezdové tratě i s nočním lyžováním - Churáňov, Nezdice, Javorník, Kašperské Hory.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete