Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion V Podzámčí- Litomyšl

Litomyšl

Penzion V Podzámčí - Litomyšl se nachází v nově rekonstruovaném domě v památkové zóně. Jeho velkou předností je poloha v klidné ulici cca 100 metrů od historického centra s výhledem na renesanční zámek-UNESCO. Parkování je zdarma přímo před penzionem. Penzion V Podzámčí - Litomyšl byl zřízen v roce 2009 a svým hostům nabízí dvoulůžkový, třílůžkový a rodinný apartmán. Pokoje jsou vybaveny vlastním…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
A.Tomíčka 6, Litomyšl
Oblast
Severovýchod
Kraj
Pardubický kraj
Okres
Svitavy
Obec
Litomyšl

Fotogalerie k článku

Penzion V Podzámčí - Litomyšl se nachází v nově rekonstruovaném domě v památkové zóně. Jeho velkou předností je poloha v klidné ulici cca 100 metrů od historického centra s výhledem na renesanční zámek-UNESCO. Parkování je zdarma přímo před penzionem. Penzion V Podzámčí - Litomyšl byl zřízen v roce 2009 a svým hostům nabízí dvoulůžkový, třílůžkový a rodinný apartmán. Pokoje jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením - sprchou, WC a umyvadlem. Dále je na pokojích k dispozici minibar, barevný televizor včetně satelitního příjmu. Psací stůl či konferenční stolek, židle. Rodinný apartmán je vybaven třemi postelemi, rozkládací sedací soupravou, která lze použít jako přistýlka pro dvě osoby. Koupelnou s rohovou vanou, WC, šatní skříní, komodou, psacím stolem, židlí, kuchyňkou s vařičem, minibarem, barevným televizorem včetně satelitního příjmu. Připojení k Internetu je samozřejmostí a to pomocí WiFi technologie nebo kabelem zásuvka je v každé místnosti. Hostům je k dispozici společenská místnost, kde se podávají snídaně. V této místnosti je možnost připojení na internet WiFi. Nabízíme úschovnu vašich kol, kočárků, lyží, bruslí atd. Ve vzdálenosti asi 100 m od penzionu se nachází historické náměstí, kde jsou restaurace poskytující celodenní stravování, či vinotéky. Při domluvě zajistíme rezervaci. Naším hlavním cílem je připravit Vám příjemné ubytování v našem městě, ať jste zde na služební cestě, výletu či dovolené. Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše proto, aby jste se zde cítili jako doma a rádi se k nám vraceli.

Možnosti stravování

V penzionu připravujeme pouze snídaně, dle vašeho přání. Ve vzdálenosti asi 100 m od penzionu se nachází historické náměstí, kde jsou restaurace poskytující celodenní stravování, či vinotéky. Při domluvě zajistíme rezervaci.

Popis okolí

Litomyšl je kulturním a historickým centrem ležící na řece Loučné. Počátky města Litomyšle spadají do přelomu desátého a jedenáctého století, v roce 1259 obdržela osada městská privilegia.Dominantou Litomyšle je renesanční zámek z let 1568-1581 s více než osmi tisíci originálními sgrafity. Jeho součástí je i 200 let staré barokní divadélko se souborem dochovaných kulis. V zámeckém areálu, který byl v prosinci roku 1999 zapsán na seznam UNESCO, se nachází zámecký pivovar, kde se roku 1824 narodil český národní skladatel Bedřich Smetana. Na bohaté kulturní tradice z minulosti navazuje čilý kulturní život v současnosti, k jehož vrcholům patří Mezinárodní operní festival Smetanova Litomyšl první ročník se konal víc než před 50-ti lety. V poslední době vešla Litomyšl ve známost i na poli politickém: v roce 1994 se zde sešlo 7 středoevropských prezidentů, v roce 1995 navštívil město španělský královský pár. Pozornost návštěvníků přitahuje také muzeální expozice, Smetanův rodný byt, Portmoneum – expozice malíře J. Váchala, ulice J. Váchala stěny domu v této uličce jsou vyzdobeny sgrafitovým zpracováním Váchalových grafik z Krvavého románu, Muzeum antického sochařství a architektury a nově rekonstruované Klášterní zahrady. Sport a jiné aktivity: Ve volném čase lze kromě turistických vycházek či vyjížděk na kole a na koni v překrásné krajině Litomyšlska využít tenisové kurty, areál koupaliště s tobogánem, kulečníkovou hernu, sportovní halu TJ Jiskra, zimní stadión, fotbalové hřiště, posilovny a v neposlední řadě Městskou sportovní halu míčové hry – evropské parametry hřiště pro házenou, sálová kopaná a Tenisovou halu SPORT krytý tenisový kurt, 3 squashové kurty, dvě bowlingové dvoudráhy.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Svitavský vandr 2024 - Svitavy

22.06.2024 - 22.06.2024
Chata Rosnička

Přidejte se ke konání prvního ročníku turistické akce Svitavský vandr!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete