Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion Vinický dvůr - Výnězda

Omlenice

Vinický dvůr se nachází na polosamotě v malebném lesnatém kraji šumavském, na Českokrumlovsku. Jedná se o uzavřenou stylovou usedlost hornorakouského typu tzv.vierkanthof v malé osadě Výnězda ležící na jižním svahu pod lesem ve výšce 760 m n.m., na území přírodního parku Poluška.Ubytování na Vinickém dvoře je zvlášť vhodné pro rodiny s dětmi, které touží po pobytu v přírodě, pro skupiny či rodiny…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Výnězda 3, Omlenice
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Český Krumlov
Obec
Omlenice

Fotogalerie k článku

Vinický dvůr se nachází na polosamotě v malebném lesnatém kraji šumavském, na Českokrumlovsku. Jedná se o uzavřenou stylovou usedlost hornorakouského typu tzv.vierkanthof v malé osadě Výnězda ležící na jižním svahu pod lesem ve výšce 760 m n.m., na území přírodního parku Poluška.Ubytování na Vinickém dvoře je zvlášť vhodné pro rodiny s dětmi, které touží po pobytu v přírodě, pro skupiny či rodiny, které láká relaxační pobyt s využitím našich lázniček. Také pro skupiny turistů a cykloturistů při poznávání četných přírodních zajímavostí a kulturních památek. K dispozici jsou tři samostatná apartmá s vlastním vchodem a třílůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím.. Ubytování funguje celoročně, v období červenec - srpen jako týdenní pobyty od soboty do soboty, v ostatním období jakkoliv. Další služby « Půjčování kol, map, průvodců, doporučení výletů, cyklotrasVlastní kola můžete u nás uschovat, kola, mapy a průvodce zapůjčíme, již vyzkoušené cyklotrasy a výlety doporučíme. Vyjížďky na koníchNedaleká Alpská chalupa rodinná ekologická farma nabízí půjčování koní k rekondičním a rekreačním vyjížďkám v krajině - po lesních a polních cestách, loukách a pastvinách v okolí farmy. Doprovod chovatelů z farmy při vyjížďkách pro méně zkušené či začínající zájemce, děti i dospělé. K dispozici jsou teplokrevní a chladnokrevní koně a poníci, možnost jízdy bez sedla přímý kontakt s tělem koně má příznivý vliv na psychickou a fyzickou pohodu jezdce i koně a stupňuje požitek z vyjížďky. Více na www: Alpská chalupa Odvoz od vlaku, zajištění lodí na VltavuPo domluvě je možný odvoz od vlaku či k vlaku, zajistíme vám zapůjčení kánoí nebo raftu na jednodenní výlet po Vltavě, včetně dopravy k místu kde plavbu zahájíte a zpět z místa ukončení. Wi-FiV jídelně je k dispozici lokální bezdrátová síť pro připojení k internetu. Hry, knihyZapůjčíme vám knihy pro děti a společenské hry.

Možnosti stravování

Stravování - v původní světnici nabízíme snídaně či polopenze.Snídaně: * obložená mísa sýry, šunka, salám, máslo, zelenina, chléb, pečivo * müsli, jogurty, džem, mléko * čaj nebo káva, džus. Večeře Večeře je jednotná, teplá. Přípravujeme venkovská jídla s velkým podílem zeleniny a bez použití polotovarů, s ohledem na dětské hosty a zásady zdravého stravování. Ochutnáte jídla podle místních a rodinných receptů např.bramborové placky, špagety se zeleninou, fazol.guláš, kulajda, vločkové lívance apod..

Popis okolí

V teplém období poskytuje jak bezprostřední okolí Vinického dvora tak oblast Českokrumlovska i nedalekých Novohradských hor výborné možnosti pro cykloturistiku možnost zapůjčení kol a pěší výlety.Můžete u nás prožít příjemnou dovolenou ať už formou relaxace a odpočinku sauna, zdravotní procedury nebo sportováním, houbařením či návštěvami blízkých historických památek a jiných pozoruhodností: Historické památky - Český Krumlov, České Budějovice, Třeboň, Klášter Vyšší Brod, Klášter Zlatá Koruna, Hluboká n. Vlt., Hrad Rožmberk, zříceniny hradů Dívčí kámen a Vítkův Hrádek, město Nové hrady s hradem a klášterem, goticko renezanční opevněná ves s tvrzí Žumberk , historická vesnice ve stylu selského baroka Holašovice, poutní místa s křížovou cestou Svatý kámen, Římov a Dobrá Voda v Novohradských horách a mnoho dalších.Technické památky - Muzeum koněspřežky v Bujanově a Českých Budějovicích, Buškův hamr, Schwarzemberský plavební kanálPřírodní zajímavosti - Vodní nádrž Lipno , Čertova stěna, Terčino údolí, Rozhledna na KletiOstatní - můžete si zajezdit na koni Alpská chalupa 3km, vydat se po stopách bývalé koněspřežné dráhy z Českých Budějovic do Lince nebo do Trocnova - rodiště Jana Žižky z Trocnova, sjíždět Vltavu nebo si zajet na výlet do Rakouska - např. Waldviertel, hornatá zalesněná část Rakouska mezi Dunajem, a česko-rakouskou hranicí s mnoha zajímavostmi, za nevlídného počasí je možná návštěva krytých bazénů v Českých Budějovicích, Českém Krumlově anebo aquaparku na Lipně, případně doporučujeme návštěvu muzea v Českém Krumlově. V zimním období nabízí bezprostření okolí Vinického dvora 760 m n.m. možnost běžkování v romantické lesnaté krajině přírodního parku Poluška.

Tipy na výlet po okolí

» Kolařský výlet na hrad Rožmberk «Představte si, že se ráno na našem statku probudíte do zpěvu ptáků a vůně lesa, mlhu zadrží Omlenický hřbet a Vinický dvůr se koupe ve slunci. Sad pod statkem kvete a levanduli obletuje spousta motýlů a včel. Na kolo to v tuto chvíli láká i zaryté odpůrce cykloturistiky. Šlápnete do pedálů, míjíte pastviny s koňmi a ovečkami a protože máte ještě dost energie zvládnete hned na začátku delší stoupání až na Zahrádku, odkud při troše štěstí můžete vidět Alpy. Až se dostatečně potěšíte výhledem, můžete pokračovat přes malebnou vesničku Močerady dále směrem na Rožmitál na Šumavě. Zde odpadají slabší jedinci a vrací se přes Bujanov a Omlenici zpět na Vinický dvůr. Kdo má však dostatek sil a chce spatřit krásný hrad Rožmberk, vydá se lesní cestou dále k Vltavě..... » Výlet pro malé cykloturistíky - Švarcenberský kanál «Pokud máte děti, které teprve začínají jezdit na kole, pak se určitě vyplatí nasadit kola na nosič a poposunout se trochu autem. Za třičtvrtě hodiny jste od nás na Lipensku, které je protkáno spoustou zajímavých cyklotras. Nám se moc líbí trasa kolem Švarcenberského kanálu, kde nemáte šanci ani prudce stoupat ani prudce klesat. Začít můžete v Nové Peci - Raškově, jedete po zelené značce, posléze po modré podél Švarcenberského kanálu. Vracíte se krásným Jelenským údolím do Nové Pece. Trasa je velmi příjemná a zajímavá pro děti, potkáte můstky, náhony, kapličky. Cestou se také dozvíte, jak se kdysi po Švarcenberském kanálu cenná technická památka plavilo dříví.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete