Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Rekreační areál SKILAND Ostružná - Ostružná

Ostružná

SKILAND - je rekreační areál s kapacitou cca 100 lůžek leží v obci Ostružná v bezprostřední blízkosti Ramzovského sedla, které je lyžařským centrem s lanovkou na Šerák a lyžařského centra Petříkov. Poskytuje ideální prostředí pro sjezdové lyžování, běžky, turistiku i cykloturistiku. Je ideálním nástupištěm výprav na hřebeny Hrubého Jeseníku s Pradědem na jedné straně a oblast Králickéh…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Ostružná 102, Ostružná
Oblast
Střední Morava
Kraj
Olomoucký kraj
Okres
Jeseník
Obec
Ostružná

Fotogalerie k článku

SKILAND - je rekreační areál s kapacitou cca 100 lůžek leží v obci Ostružná v bezprostřední blízkosti Ramzovského sedla, které je lyžařským centrem s lanovkou na Šerák a lyžařského centra Petříkov. Poskytuje ideální prostředí pro sjezdové lyžování, běžky, turistiku i cykloturistiku. Je ideálním nástupištěm výprav na hřebeny Hrubého Jeseníku s Pradědem na jedné straně a oblast Králického Sněžníku a Rychlebských hor na druhé straně. Rekreační areál SKILAND Ostružná nabízí ubytování ve 2 až 4 lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením a v apartmánech obývací pokoj, kuchyňský kout a dva pokojíky pro až 7 osob. V rekreačním areálu SKILAND Ostružná je dále k dispozici lyžárna, kde je v létě možno uschovat vlastní kola. K dispozici máme půjčovnu kol, tenisový kurt, ruské kuželky. Pro hezké letní dny máme k dispozici nafukovací bazén. Pro hosty je k dispozici společná kuchyňka, společenská místnost s televizorem, herna, počítačová herna s připojením na internet a wifi pro připojení vlastních notebooků na internet.. Apartmány mají vlastní kuchyňku a televizi.

Možnosti stravování

SKILAND nabízí stravování jako plnou penzi, polopenzi nebo jen snídani. Součástí areálu je i restaurace s širokým výběrem jídel.

Popis okolí

Rekreační areál SKILAND Ostružná leží v bezprostřední blízkosti Ramzovského sedla, které je lyžařským centrem s lanovkou na Šerák a lyžařského centra Petříkov. Poskytuje ideální prostředí pro sjezdové lyžování, běžky, turistiku i cykloturistiku. Rekreační areál SKILAND Ostružná je ideálním nástupištěm výprav na hřebeny Hrubého Jeseníku s Pradědem na jedné straně a oblast Králického Sněžníku a Rychlebských hor na druhé straně. V nejbližším okolí je několik sjezdovek. Ostružná 500m, Ramzová 1,4 km, Petříkov 1,6 km, Branná 6 km.

Tipy na výlet po okolí

Nejen v létě v okolí rekreačního areálu SKILAND Ostružná najdete možnosti vyžití v nejrůznějších oblastech sportu a rekreace: · V Ramzové 1,2 km je areál s horskými minikárami s tratí dlouhou 855 m a v zimě zde provozují Snow tubing jízda na nafukovacích člunech s dráhou dlouhou 500 m. Dále je zde nástup na lanovku na Šerák, která vás vyveze na hřeben Jeseníků, odkud se dá pokračovat na Červenohorské sedlo a Praděd. · V Petříkově je kromě několika sjezdovek letní horská dráha, která kromě dětí nadchne i dospělé. · Lázně Lipová je nejen staré lázeňské město, ale najdete zde i Museum slezského Semmeringu nebo unikátní lesní bar. · Lázeňské město Jeseník 11 km nabízí nejširší možnosti vyžití, kde kromě lázní najdete koupaliště, vodní tvrz a spoustu dalších kulturních památek. · V Branné 4,7 km je hrad a zámek Kolštejn, který byl postaven v polovině 13. stol., v době husitských válek byl sídlem Hynka z Kolštejna. V r. 1926 zámek vyhořel a od té doby se provádí udržovací práce a rekonstrukce. Veřejnosti částečně přístupný. Naproti zámku původně gotický kostel.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete