Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Restaurace a penzion Kamenec - Háj ve Slezsku

Háj ve Slezsku

Vítejte na prezentaci Restaurace a penzionu KAMENEC ***, který se nachází u malebné řeky Opavy v blízkosti Hlučínského jezera cca 1 km, v klidném prostředí Jilešovic 3 km od Hlučína, směr Opava. Mezi městy Opava a Ostrava. Ubytování v komfortních pokojích se soc. zařízením. Dva pokoje se spol. sociálním zařízením. Stylová lovecká restaurace s barem a krbem. Příjemné chvíle můžete strávit v naší z…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Kamenec/100, Háj ve Slezsku
Oblast
Moravskoslezsko
Kraj
Moravskoslezský kraj
Okres
Opava
Obec
Háj ve Slezsku

Fotogalerie k článku

Vítejte na prezentaci Restaurace a penzionu KAMENEC ***, který se nachází u malebné řeky Opavy v blízkosti Hlučínského jezera cca 1 km, v klidném prostředí Jilešovic 3 km od Hlučína, směr Opava. Mezi městy Opava a Ostrava. Ubytování v komfortních pokojích se soc. zařízením. Dva pokoje se spol. sociálním zařízením. Stylová lovecká restaurace s barem a krbem. Příjemné chvíle můžete strávit v naší zahradní restauraci, která je otevřena v teplých měsících. Pro klidnou rodinnou oslavu, firemní akci či školení nabízíme salonek o kapacitě 20 míst. Možnost způjčení dataprojektoru jak pro salonek, tak i restauraci. Penzion nabízí spoustu sportovního vyžití, rodinných výletů do blízkého okoli a v neposlední řadě koupání a rybaření v Hlučínské Štěrkovně. Budeme rádi pokud Vás informace zde uvedené zaujmou a přivedou Vás až k nám

Možnosti stravování

Klimatizovaná restaurace je příjemně zařízena v loveckém stylu a obsahuje 64 míst k posezení + 4 místa u baru. Nabízíme spoustu zvěřinových specialit, ale také domácích pokrmů z drůbeže, ryb, vepřového a hovězího masa. Dále v jídelníčku nabízíme pochoutky k pivu, poháry a dezerty. Máme několik druhů piv – Staropramen, Ostravar a Pilsner Urquell. Dále velké množství destilátů, lihovin, vín, míchaných alkoholických nápojů a nealko nápojů, mezi kterými si určitě vyberete svůj oblíbený čaj nebo kávu. Denně nabízíme denní menu.

Popis okolí

Penzion je situován na venkově v klidném prostředí. V blízkosti řeka Opava a jezero Štěrkovna. V okolí lesy, louky, pole.

Tipy na výlet po okolí

Háj ve Slezsku – cca 4 km Rodiště Vladislava Vančury Rozmarné léto a Antonína Vaška otce Petra Bezruče. Najdete zde jejich pomníky a pamětní desky.

Opava – cca 20 km Krásné historické město se spoustou zajímavých památek, zákoutí a parků. Centrum kulturního a společenského života.

Památky: Gotická katedrála Nanebevzetí Panny Marie z druhé poloviny 14. století. Renesanční architekturu můžete obdivovat na domech na Dolním náměstí, Masarykově třídě, Ostrožné ulici a rovněž městská věž, tzv. Hláska, současné sídlo Magistrátu města Opavy. V barokním stylu vyniká především Sobkův a Blücherův palác na Masarykově třídě. Opava se také pyšní ukázkami novodobé architektury stavbou obchodního domu Breda a Městským koupalištěm. V 19. stol. bylo založeno nejstarší muzeum na území České republiky - Slezské zemské muzeum. V roce 1805 zahájilo svou činnost Slezské divadlo. Historii města dokládá bohaté množství kulturních památek. K nejstarším patří Minoritský klášter a kostel sv. Ducha, postavený před rokem 1269.

Hradec nad Moravicí - cca 27 km Krásný zámek s anglickým parkem se skládá ze 3 částí: Bílý zámek - prohlídkový okruh, Červený zámek – novogotická přístavba, hradební zeď s tzv. Bílou věží, která je inspirovaná režnými hrady staroněmecké gotiky.

Kravaře – cca 14 km Zámek ze 14. století s barokní kaplí s přilehlým anglickým parkem, ve kterém je vybudované 9-ti jamkové golfové hřiště, dále novogotický kostel sv. Bartoloměje postavený v 19. stol.

Hlučín – cca 7 km Příjemné upravené a čisté městečko. Za návštěvu mj. stojí kostel sv. Jana Křtitele ze 14. stol., Mauzoleum rodiny Wetekampovy z 19. století, Mírové náměstí s radnicí a spoustou obchůdků, zámek z 15. století se stálou expozicí Muzeum Hlučínska, část hradeb z 15. století. Možnost koupání ve sportovně – rekreačním areálu. Hlučín -

Darkovičky – cca 9 km Areál českého opevnění z období 2. světové války – prohlídkový okruh v opevněních bunkrech a prohlídka vojenské techniky.

Šilheřovice – cca 14 km Zámek v romantickém historizujícím slohu z 18.-19. století leží uprostřed nádherného anglického parku s 18-ti jamkovým golfovým hřištěm. Šilheřovice hraničí s Polskem, kde je možnost výhodných nákupů v příhraničních městech.

Ostrava – cca 15 km Kdysi "černé" město už černým zdaleka není. Centrum města je krásně zrekonstruováno. Velké možnosti k nákupům, ale také kulturního a sportovního vyžití. Také můžete navštívit technické památky – Dolní oblast Vítkovic a také Důl Anselm v Petřkovicích.

Doubrava u Karviné - cca 39 km Dinopark

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Dol…

22.06.2024 - 22.06.2024
Dolní Benešov

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Dolním Benešově.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete