Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Roubenka Stříbrnice - Staré Město

Staré Město

Nová roubenka se nachází v bezprostřední blízkosti sjezdovky, která je dlouhá 800m a horského potoka na úpatí Králického Sněžníku v malé obci Stříbrnice, 3 km od Starého Města pod Sněžníkem. Okolo objektu jsou jen horské louky a lesy. Roubenka je na klidném a krásném místě s nádherným výhledem do dalekého okolí. Jedná se o nově postavenou roubenku pro 12+2 osob. Součástí roubenky je zahrada, kde …

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Stříbrnice 43, Staré Město
Oblast
Střední Morava
Kraj
Olomoucký kraj
Okres
Šumperk
Obec
Staré Město

Fotogalerie k článku

Nová roubenka se nachází v bezprostřední blízkosti sjezdovky, která je dlouhá 800m a horského potoka na úpatí Králického Sněžníku v malé obci Stříbrnice, 3 km od Starého Města pod Sněžníkem. Okolo objektu jsou jen horské louky a lesy. Roubenka je na klidném a krásném místě s nádherným výhledem do dalekého okolí. Jedná se o nově postavenou roubenku pro 12+2 osob. Součástí roubenky je zahrada, kde je k dispozici venkovní vyhřívaný kruhový bazén o průměru 3,6m a hloubce 1,2m, kamenný gril, dětské hřiště, skluzavka, houpačka, pískoviště, posezení s ohništěm. Roubenka má zastřešenou terasu s posezením, odkud je krásný výhled na hory Jeseníku. V podkroví jsou tři ložnice po čtyřech lůžkách + 1 dětská postýlka, 2 ložnice jsou s LCD televizí, 1 ložnice je vybavena s manželskou postelí a palandou. V přízemí je koupelna s WC a hydromasážním boxem. V podkroví je koupelna s rohovou vanou a WC. Společenská místnost je vybavena kuchyňským koutem, velká lednice, sporák se sklokeramickou deskou a el. troubou, myčka na nádobí, mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice, pračka, dřevěné rohové posezení pro 12 osob, sedací souprava + rozkládací gauč pro 2 osoby, RMG, velká LCD BTV, SAT. Využití bezdrátového internetu WiFi. Roubenka je vytápěna velkými kachlovými kamny na dřevo, v koupelnách topné žebře na sušení věcí, k dispozici i přímotopy. Příjezd je možný osobním vozidlem až na místo, v zimě v případě velkého množství sněhu budou nutné sněhové řetězy, případně je zajištěné parkování cca 100m pod roubenkou. Věci ubytovaným v případě velkého množství sněhu by byly vyvezeny terénním vozidlem, případně i sněžnou rolbou.

Možnosti stravování

Vlastní stravování, plně vybavena kuchyně.V 300m vzdálené restauraci U Kampů lze domluvit stravování (polopenze, plná penze, denní menu, jídla na objednávku i hotovky), v místě obchod. Další restaurace Štvanice vzdálená 400m taktéž poskytuje možnost stravování i hotových jídel.

Popis okolí

Ve Stříbrnicích jsou 4 lyžařské vleky, dvousedačková lanovka, umělé zasněžování, večerní lyžování, občerstvení,lyžařská škola, půjčovna sněžných skútrů atd. Nejbližší sjezdovka 800 m dlouhá s technickým zasněžováním, vlek Doppelmayr, je přímo u roubenky. U dveří stačí nazout jen lyže a vyjet. Dalších asi 15 sjezdovek v blízkém okolí do 5km. Nově je již v provozu dvousedačková lanovka Stříbrnice - Štvanice s 1000m dlouhou sjezdovkou, převýšení 250m s umělým zasněžováním- vzdálenost od roubenky cca 500m. Spousta značených turistických cest, vynikající podmínky pro běžecké lyžování - rolbou upravené stopy na všechny směry. Cca 5km hraniční přechod do Polska (nákupy, koupání, lyžování, lázně, Medvědí jeskyně). Ve Starém Městě koupání a tenisové kurty.

Tipy na výlet po okolí

Rozlohou velmi malý region leží v severovýchodním výběžku Pardubického kraje. Vrchol masivu Kralického Sněžníku je třetím nejvyšším místem České republiky (1424 m n. m). Kralický Sněžník je též nazýván " Střechou Evropy", neboť jeden z jeho hlavních vrcholů tvoří hlavní evropské rozvodí, voda z jeho svahů je odváděna do tří moří. V nadmořské výšce 1380 m na jižním úbočí Kralického Sněžníku se nalézá pramen řeky Morava. Celá oblast Kralického Sněžníku se zbytky původní vegetace byla vyhlášena národní přírodní rezervací. V regionu je vybudováno několik menších lyžařských center, která jsou přitažlivá především z důvodu nižších cen ve srovnání se známými středisky zimních sportů.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

19.03.2024 - 19.03.2024
Mohelnice

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Velikonoce v muzeu 2024 - Šumperk

28.03.2024 - 28.03.2024
Hlavní 342/22, 787 31…

Na Zelený čtvrtek 28. března muzeum přichystalo již tradiční velikonoční akci, na které si děti vyzkoušejí zdobení…

Velikonoční Farmářský a řemeslný tr…

30.03.2024 - 30.03.2024
Náměstí

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na Velikonoční farmářské a řemeslné trhy v Úsově.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

16.04.2024 - 16.04.2024
Mohelnice

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete