Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

RS Avia Varvažov

Varvažov

Proč právě u nás? RS Avia Varvažov se nachází v srdci překrásné jihočeské přírody. Jeho poloha v údolí řeky Skalice, jen několik set metrů od přehrady Orlík, je naprosto ideální pro aktivní dovolenou pro jednotlivce i pro rodiny s dětmi a pro skupinové akce. Středisko nabízí nepřeberné množství možností pro pěší i cyklistické výlety. Středisko se nachází v píseckém regionu, přibližně dva kilometr…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Varvažov 132, Varvažov
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Písek
Obec
Varvažov

Fotogalerie k článku

Proč právě u nás? RS Avia Varvažov se nachází v srdci překrásné jihočeské přírody. Jeho poloha v údolí řeky Skalice, jen několik set metrů od přehrady Orlík, je naprosto ideální pro aktivní dovolenou pro jednotlivce i pro rodiny s dětmi a pro skupinové akce. Středisko nabízí nepřeberné množství možností pro pěší i cyklistické výlety. Středisko se nachází v píseckém regionu, přibližně dva kilometry od obce Ostrovec, se kterou je spojen kvalitní betonovou silnicí. Z nejbližších velkých měst můžeme jmenovat Písek a Strakonice. V sousedním okolí se nachází mnoho turistických cílů, mezi něž patří hrady, zámky i další zajímavosti. Středem střediska pak prochází několik turistických tras. Velký a prostorný areál je ze všech stran obklopen lesy a podél něho protéká říčka Skalice. Nejmenší jistě potěší pískoviště, houpačky a prolézačky, k dispozici je i bohaté sportovní zázemí v podobě fotbalového, beachvolejbalového a betonového hřiště a dostatku všech běžně používaných sportovních pomůcek. Přes léto je v provozu také půjčovna kol, tratˇ pro čtyřkolky, a stáj s koňmi. Samozřejmostí je připojení k rychlému Internetu. V případě ubytování si můžete vybrat z hlavní budovy, chat a chatiček majících vlastní venkovní prostory a klubovny. Každá část má své sociální zázemí. Možná je též volba mezi plnou penzí a polopenzí. Během celého dne funguje kiosek a kavárna se základními druhy potravin a nápojů, večer je pak pravidelně otevřena vinárna. Rádi přivítáme jak dětské rekreace včetně škol v přírodě, táborů, soustředění a dalších variant pobytů, tak i různé odborné semináře, školení či svatby. Pravidelně se k nám vracejí rodiny či skupiny přátel.

Tipy na výlet po okolí

Písek - město s historií sahající až hluboko do 12. století, kdy se zde těžilo zlato. Dnes proslulé svou vynikající architekturou a nejstarším kamenným mostem ve střední Evropě a počtem obyvatel blížícím se ke 30.000. Mezi další zajímavosti patří Kostel Narození Panny Marie, Písecká věž či Mariánské sousoší. Mnohé zaujme také Lesnická naučná stezka. Strakonice - vývoj tohoto města začíná koncem 12. století, kdy dochází ke spojení čtyř menších vesnic v poddanské město. Dnes je obývá více jak 23.000 obyvatel. Jednou z památek, které zde určitě navštivte, je strakonický hrad, v němž současně sídlí Muzeum středního Pootaví. Za zmínku stojí také barokní mariánský sloup uprostřed Palackého náměstí a kostel sv. Markéty. Blatná - první písemná zmínka o Blatné pochází ze 13. století. Ve století 17. byla povýšena na město. Má více jak 6.500 obyvatel a mezi největší památky a pamětihodnosti patří tamější zámek s oborou. Horažďovice - první dochované informace jsou z nedalekého hradiště na přelomu 11. - 13. stol. Ve městě se nachází krásný renesanční zámek s muzeem a prastarý klášter. Dochovaly se taktéž části gotického opevnění. Příbram - prastaré hornické město s více jak 35 tisíci obyvateli. Jako památka po dlouhodobé těžbě zde vzniklo rozsáhlé hornické muzeum spravující velký skanzen. Oblíbeným poutním místem je také rozsáhlý barokní komplex Svatá hora na kopci nad samým městem. Zajímavé je také náměstí T. G. Masaryka a muzeum třetího odboje. Hrady a zámky Lnáře - známý barokní zámek s divadlem a expozicí o jihočeském rybářství. Dobříš - rokokový zámek se stálou expozicí, francouzskou zahradou a pravidelnými kulturními představeními. Orlík - zámek umístěný na skalnatém ostrohu v empírovém slohu a romantických neoslozích. Blatná - nádherný vodní zámek s velkým anglickým parkem a salónky rozličných druhů. Zvíkov - středověký hrad s písemnými zmínkami ze 12. stol., v němž byly v historii uchovávány české korunovační klenoty. Rabí - krásná a zachovalá zřícenina hradu ze 13. stol. s několika prohlídkovými trasami.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Hypnotizér v Milevsku | září 2024

24.09.2024 - 24.09.2024
Dům kultury Milevsko,…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete