Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

RS Jiskra u Náměště n. Oslavou

Kralice nad Oslavou

Vítáme Vás na stránkách rekreačního areálu Jiskra u Náměště nad Oslavou. Areál se nachází v zalesněném údolí řeky Oslavy v překrásném koutě Vysočiny, asi 4 km od obce Náměšť nad Oslavou. Jiskra je ideální pro aktivní dovolenou pro jednotlivce i pro rodiny s dětmi a zároveň je také vhodný pro školy v přírodě nebo organizované pobyty skupin. V letních měsících zde pořádáme dětské tábory se sportovn…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Za Sokolovnou 304, Kralice nad Oslavou
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Kraj Vysočina
Okres
Třebíč
Obec
Kralice nad Oslavou

Fotogalerie k článku

Vítáme Vás na stránkách rekreačního areálu Jiskra u Náměště nad Oslavou. Areál se nachází v zalesněném údolí řeky Oslavy v překrásném koutě Vysočiny, asi 4 km od obce Náměšť nad Oslavou. Jiskra je ideální pro aktivní dovolenou pro jednotlivce i pro rodiny s dětmi a zároveň je také vhodný pro školy v přírodě nebo organizované pobyty skupin. V letních měsících zde pořádáme dětské tábory se sportovním a tanečním zaměřením. V areálu samotném naleznete kromě bazénu 10x25 metrů, který je dominantou areálu, také dostatek společenských prostor, stánků s občerstvením s možností posezení, a strávení volných chvil. Okolí střediska nabízí nepřeberné množství možností pro pěší i cyklistické výlety.

Tipy na výlet po okolí

Tento poměrně rozlehlý areál je kolem dokola obklopen překrásnou přírodou. Šumění lesa a říčky Oslavy, které areál lemují, vytváří tu pravou atmosféru při večerních posezeních u ohniště. Okolní lesy zaručují klid a pohodu a jsou ideálním místem pro procházky spojené například se sběrem lesních plodů. Po proudu řeky Oslavy dojdete klidnou procházkou po turistické stezce ke zříceninám hradu Lamberk a Sedleckého hradu pocházejícím z přelomu 13. a 14. století. Milovníci vojenské techniky a letadel mohou navštívit vojenské letiště u nedaleké obce Sedlec, kde se pravidelně konají dny otevřených dveří. Přímo v areálu je také možno domluvit výlety na koních po okolí s doprovodem nebo samostatně. Další možnosti výletů do okolí Zámek Náměšť nad Oslavou - Renesanční zámek Náměšť nad Oslavou je postaven na skalnatém masívu, pod kterým protéká řeka Oslava. V areálu zámku se nachází budovy "Vlašského dvora", anglický park a malá francouzská zahrada. Jaderná elektrárna Dukovany - Elektrárna Dukovany je od RS Jiskra vzdálena přibližně 15 km. Elektrárna má moderní Informační centrum, které je přístupné veřejnosti. Srozumitelnou formou v něm přibližuje svůj provoz i otázky jaderné energetiky. Vodní ráj Jihlava - Vodní Ráj Jihlava nabízí nespočet vodních atrakcí včetně 85 metrového tobogánu, dvojskluzavky, divoké řeky, stěnové masážní trysky, podvodní blowery, chrliče, vodní clony, velký hřib, podvodní osvětlení, vodní hrad a mnoho dalších. Třebíč, město památek UNESCO -Třebíč je město s bohatou historií, a tak zde mohou návštěvníci obdivovat mnoho cenných architektonických památek. Ty nevýznamnější z nich byly 3. července 2003 zapsány do prestižního seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. - Židovská čtvrť a Židovský hřbitov společně s románsko-gotickou bazilikou sv. Prokopa se tak staly již 12. památkou UNESCO v České republice a město Třebíč je třetí UNESCO lokalitou v kraji Vysočina. Turistické stezky - Přírodní rezervace Údolí Oslavy a Chvojnice - překrásná, turisticky velmi přitažlivá se značenými trasami. Turistické stezky jsou označeny různými obtížnostmi od náročných až po jednoduché pro příležitostnou turistiku.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Nicole Zuraitis Trio 2024 - Třebíč

22.04.2024 - 22.04.2024
Národní dům, Karlovo…

Jazzový koncert.

Divadlo Spejbla a Hurvínka Praha: H…

27.04.2024 - 27.04.2024
Divadlo Pasáž,…

Představení pro rodiče s dětmi.

Gabriela Beňačková, Jakub Pustina 2…

02.05.2024 - 02.05.2024
Foyer divadla Pasáž,…

GABRIELA BEŇAČKOVÁ - MAŘENKA, RUSALKA A JENŮFA SE LOUČÍ.

Ondřej Fencl a Hromosvod 2024 - Tře…

13.05.2024 - 13.05.2024
Národní dům, Karlovo…

IV. koncert Hudebního salónu.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete