Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Starý dům - Albrechtice v Jizerských horách

Albrechtice v Jizerských horách

Nový název Starý dům, neznamená zchátralý nebo polorozpadlý barák, nýbrž historicky cenný dům. To platí zvlášť tam, kde se uchová původní ráz i po rekonstrukci. Právě takový je Starý dům - nově zrekonstruovaný, který si přesto uchoval tvář doby dávno minulé. Starý dům je z konce devatenáctého století, kdy původně sloužil jako spořitelna, byl postaven na kvalitních jizerskohorských žulových kvádre…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Albrechtice v Jizerských horách 241, Albrechtice v Jizerských horách
Oblast
Severovýchod
Kraj
Liberecký kraj
Okres
Jablonec nad Nisou
Obec
Albrechtice v Jizerských horách

Fotogalerie k článku

Nový název Starý dům, neznamená zchátralý nebo polorozpadlý barák, nýbrž historicky cenný dům. To platí zvlášť tam, kde se uchová původní ráz i po rekonstrukci. Právě takový je Starý dům - nově zrekonstruovaný, který si přesto uchoval tvář doby dávno minulé. Starý dům je z konce devatenáctého století, kdy původně sloužil jako spořitelna, byl postaven na kvalitních jizerskohorských žulových kvádrech, v patricijském stylu, s vlastním pramenem vody, z kterého je zásoben celý dům i velký průzračně čistý kamenný rybník. Vynikající pitná voda splňuje parametry kojenecké vody.

Parkování pro tři auta a lyžárna jsou hned u domu u příjezdové cesty. Mimo zimní měsíce lze parkovat na vlastní zahradě, kde je též garáž pro kola. Lyžárnu i garáž je možné zamknout.

Apartmán

Jedná se o kompletně vybavený byt 2+1 kuchyň, koupelna, obývací pokoj, ložnice. Při ubytování jedné rodiny do 6 osob vám tento apartmán poskytne opravdový komfort. Ubytovat lze maximálně 8 osob, což už nezaručuje plný komfort. Topení je ústřední plynové, pro romantiku též na pevná paliva, dle přání dříví k dispozici.

Kuchyň

Sklokeramický sporák s troubou, myčka na nádobí, lednička, varná konvice, topinkovač, toustovač, mikrovlnná trouba, veškeré nádobí a kuchyňské potřeby. TV, SAT.

Možnosti stravování

Stravování vlastní v plně zařízené kuchyni nebo v blízkých restauracích do 100 metrů.

Popis okolí

Léto Turistika, cykloturistika, velké množství značených turistických tras. Lanová dráha Tanvaldský Špičák s možností vyvezení kol. Rybaření, houbaření, výjezdy na koních.

Zima lyžování běžkování snowboarding Lyžařské vleky Obecní vlek - 150m od Starého domu je vlek - POMA – vhodný pro děti a začínající lyžaře. Tanvaldský Špičák- 350m od Starého domu je rozsáhlý lyžařský areál náročnosti: 6x modrá 2x červená 1x černá Vleky: pomy, kotvy, dětský vlek, sedačková lanovka pro 4 osoby. Možnost použít lesní cestu přímo až k vleku. Parkování placené i zdarma. Běžkování Jizerská magistrála 60 km - upravované běžkařské stopy a síť občerstvení.

Tipy na výlet po okolí

Tipy na výlety Aquapark - Babylon Liberec, ZOO Liberec, koupání v Jablonecké přehradě. Dolomitové jeskyně v Boskově, protržená přehrada na Bílé Desné. a celá řada rozhleden v okolí – Tanvaldský Špičák, Štěpánka, Bramberk, Černá studnice, Královka a jiné.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete