Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Termální lázně Velké Losiny

Velké Losiny

Termální lázně Velké Losiny patří mezi nejznámější a nejstarší moravské lázně s dlouholetou tradicí. Historie lázeňství ve Velkých Losinách sahá až do 16. století. Hotely v termálních lázních Velké Losiny se nacházejí v rozlehlém lesoparku se vzácnými stoletými stromy a vzácnými dřevinami. Lázeňský resort Velké Losiny tvoří 4 lázeňské hotely, 1 wellness hotel a unikátní termální park. Ubytování v lázních Velké Losiny si můžete vybrat v pokojích kategorie superior nebo standard. Pro rodiny s dětmi doporučujeme ubytování v nedalekém Wellness hotelu Diana.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Lázeňská 323, Velké Losiny
Oblast
Střední Morava
Kraj
Olomoucký kraj
Okres
Šumperk
Obec
Velké Losiny
E-mail
info@lazne-losiny.cz
Web
http://www.lazne-losiny.cz
sauny – finská
cvičení v bazénu
vnitřní samoobslužná restaurace a letní kiosek
celoroční provoz

Fotogalerie k článku

Vybavení

9 termálních bazénů
široká nabídka masáží
venkovní dětské hřiště
bezbariérový přístup

Popis ubytování

Návštěvníci a lázeňští hosté vyhledávají v Termálních lázních Velké Losiny především jedinečné léčebné účinky místních termálních, sirných, minerálních vod 36,8°C teplých. Tento přírodní léčebný zdroj tvoří podstatu hydroterapie (vířivé, perličkové koupele, podvodní masáže, přísadové a sirné koupele) a přispívá k relaxaci svalstva, ohebnosti kloubů, k posilování svalstva formou plavání a pomáhá termoregulaci. Léčíme nemoci pohybového aparátu, kožní, neurologické, onkologické a oběhové.

Lázně jsou atraktivní rovněž pro svoji polohu v podhůří Hrubého Jeseníku, příznivé klimatické podmínky a příjemné prostředí. Lázně Velké Losiny v sobě spojují to nejlepší, co nabízí velká lázeňská města, s klidným prostředím uprostřed přírody. Okolí lázní nabízí mnoho příležitostí pro volnočasové aktivity.

V Termálních lázních Velké Losiny byl vybudován jedinečný termální park o rozloze 6000 m2, který v České republice nemá obdoby! Jako jediný nabízí relaxační a regenerační vodní svět, bazény napouštěné přírodní termální vodou. Venkovní areál termálního parku nabízí 4 venkovní bazény a vevnitř naleznete dalších pět. Základem zdejší filozofie je souznění člověka s přírodou. Park poskytuje zdroje pro dosažení harmonie těla a mysli – záleží jen na vás, jaký koktejl si z nich namícháte.

 

Možnosti stravování

Rádi Vás přivítáme ve 2 moderních restauracích s rozšířenou nabídkou jídelního menu a s možností výběru diet. Snídaně připravujeme formou švédských stolů, obědy a večeře výběrem z menu.

Popis okolí

Termální lázně se nachází v centru obce Velké Losiny v malebném rozsáhlém lázeňském parku s vysokými stoletými stromy a vzácnými dřevinami z celého světa. Park je každým rokem na jaře vyhlášenou ozdobou okolí v době květu pestrobarevných azalek a rododendronů. Lázně Velké Losiny v sobě spojují to nejlepší, co nabízí velká lázeňská města, s klidným prostředím uprostřed přírody. Okolí lázní nabízí mnoho příležitostí pro volno časové aktivity - skvělé turistické, cyklistické a lyžařské podmínky - možnost zajištění skibusu do blízských lyžařských center. V blízkém okolí Velkých Losin je spousta historických zajímavostí, mezi nejzajímavější patří zajisté jedinečná Ruční papírna, renesanční zámek a sedmý div ČR - přečerpávací elekrárna Dlouhé stráně.

Tipy na výlet po okolí

Jedinečná historická funkční ruční papírna a jeden z nejnavštěvovanějších renesančních zámků ve Velkých Losinách, Čarodějnické cyklotrasy čarodějnické procesy v 17. stol., sjezdové a běžecké tratě v nejbližším okolí lázní, přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně - sedmý div ČR, Jeseníky - Praděd druhá nejvyšší hora ČR, sportovní vyžití: tenis, squash, fitness centrum, sauna, spinning, cyklistika, pétanque, stolní tenis, nordic walking, minigolf, jízda na koních, turistika.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

19.03.2024 - 19.03.2024
Mohelnice

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Velikonoce v muzeu 2024 - Šumperk

28.03.2024 - 28.03.2024
Hlavní 342/22, 787 31…

Na Zelený čtvrtek 28. března muzeum přichystalo již tradiční velikonoční akci, na které si děti vyzkoušejí zdobení…

Velikonoční Farmářský a řemeslný tr…

30.03.2024 - 30.03.2024
Náměstí

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na Velikonoční farmářské a řemeslné trhy v Úsově.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

16.04.2024 - 16.04.2024
Mohelnice

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete