Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

U pulčinské stezky - Pulčín

Francova Lhota

Ubytování, které Vám nabízíme je určeno pro méně náročné poutníky, avšak s pohodlím a službami které Vás určitě zaujmou.Je v podkroví naší dřevěnice která je námi celoročně obývána.( jedná se tedy o ubytování v soukromí).K dispozici je pět lůžek ve dvou místnostech za sebou (4+1) + 1 přistýlka, popř. dětská postýlka.Zajištěno je samostatné sociální zařízení  v přízemí(integrované WC a koupelna) s…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Pulčín 30 30, Francova Lhota
Oblast
Střední Morava
Kraj
Zlínský kraj
Okres
Vsetín
Obec
Francova Lhota

Fotogalerie k článku

Ubytování, které Vám nabízíme je určeno pro méně náročné poutníky, avšak s pohodlím a službami které Vás určitě zaujmou.Je v podkroví naší dřevěnice která je námi celoročně obývána.( jedná se tedy o ubytování v soukromí).K dispozici je pět lůžek ve dvou místnostech za sebou (4+1) + 1 přistýlka, popř. dětská postýlka.

Zajištěno je samostatné sociální zařízení  v přízemí(integrované WC a koupelna) s vanou a sprchou.K dispozici je také malá lednička a plnohodnotná kuchyňská linka s dvouplotýnkovým indukčním vařičem v kryté zasklené verandě. Samozřejmostí je WiFi a televize. Malým handicapem jsou ostřejší schody do podkroví, což si však musí každý zvážit sám.

Kolem roubenky je několik různých možností posezení podle toho, jestli chcete být zrovna na sluníčku či ve stínu. Před deštěm se dá schovat ve stylovém zahradním posezení. K využití je také venkovní ohniště, gril a udírna. Celý objekt je oplocen. Ubytování s domácími mazlíčky  je po domluvě.

K objektu je příjezd autem, v létě je k dispozici jedno parkovací místo.

Další nabídkou jsou služby průvodce v Pulčinských skalách a služby odborné fyzioterapeutky.

 

Z podkroví i ze zahrady je pěkný výhled do údolí a chvíle strávené odpočinkem v těchto místech  a hlavně na kouzelné západy slunce, Vám zajisté zůstanou dlouho v paměti .

Možnosti stravování

Stravování primárně nezajišťujeme, ale dle možností se můžeme domluvit téměř na všem. Součástí ubytování je krytá veranda, na níž se nachází kuchyňská linka s vybavením,dřezem a teplou vodou. V osadě jsou dvě stravovací zařízení trampská hospoda U Vilíka a Stodola. Přímo u nás můžeme nabídnout grilování, uzení v domácí udírně a čepované pivo.(nutno objednat dopředu)

Popis okolí

Pulčín je nejvýše položená osada na valašsku. V její blízkosti cca 1km, se nachází národní přírodní rezervace Pulčín-Hradisko,která je známa hlavně pro Pulčinské skály, což je největší skalní útvar na valašsku.Podobné ,ale menší jsou u Lidečka(cca 4km) Čertovy skály. Okolní hory jsou přímo stvořeny pro pěší i cykloturistiku.Je možno vyrážet na delší tůry s návratem téměř vždy do kopce a na kopec. Rodiny s dětmi zde pak najdou možnost kratších vycházek s malým převýšením. Nedaleko se nachází nově rekonstruované koupaliště ve Valašské Senici a v  Karlovickém údolí u Nového Hrozenkova  přírodní koupaliště Balaton. V zimě jsou zde v provozu malé vleky ve Valašské Senici, Francově Lhotě a Lužné. Pro běžkaře je na Pulčíně spíše cross- neudržované stopy, ale o to krásnější zážitky. Pro otrlejší a fyzicky zdatnější jedince je možno propojit Pulčín(v létě i v zimě) cestou přes Makytu, Papajské sedlo až na Kohůtku, popř Portáš a dále po hřebenech Javorníků až na Kasárna a Bumbálku.

Tipy na výlet po okolí

NPR Pulčín Hradisko, Čertovy skály u Lidečka, Lačnovské skály, památník Ploština, Čubův kopec a Kobzova lípa ve Francově Lhotě, vyřezávaný betlém v Horní Lidči, Mikulášské trhy ve Valašských Kloboukách a další.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Valašsko-Polanský Festiválek deskov…

02.08.2024 - 04.08.2024
Kulturní dům a okolí

Čtvrtý ročník Festiválku ve Valašské Polance proběhne první srpnový víkend. Jako každý předešlý rok se máte se na co…

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Val…

09.08.2024 - 09.08.2024
Náměstí

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy ve Valašském Meziříčí.

Týden kultury na Valašsku láká na z…

21.08.2024 - 27.08.2024
Spa hotel Lanterna

Devět představení během sedmi letních dnů v cirkusovém šapitó, podvečery s živou hudbou i Rodinný den – takový bude…

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Val…

23.08.2024 - 23.08.2024
Náměstí

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy ve Valašském Meziříčí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete