Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Ubytování na DOTEKu – Domě obnovy tradic, ekologie a kultury

Horní Maršov

Vyzkoušejte originální ubytování v Horním Maršově v budově bývalé fary, dnes domu DOTEK (Dům obnovy tradic, ekologie a kultury), která Vám zároveň nabízí nepřeberné množství zážitků, a je ideálním výchozím místem pro výlety po východních Krkonoších.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Vybavení

Wifi
Ručníky
Kávovar
Lednička
Minibar
Parkování
Povlečení
Rychlovarná konvice
Sprchový kout
Toaletní papír

Popis ubytování

Zvýšená šindelová střecha domu skrývá pohodlné ubytování pro 25 osob. Je zde 7 pokojů – dva čtyřlůžkové, a po jednom jednolůžkový, třílůžkový, šesti a sedmilůžkový a jeden apartmán. Hliněné omítky hlídají správnou vlhkost vzduchu, jednoduchý dřevěný nábytek ladí s celkovým charakterem ekologicky šetrného domu. Každý pokoj má svou vlastní koupelnu se sprchovým koutem, malou kuchyňskou linku se základním vybavením, dřezem a varnou konvicí. V pokojích nelze vařit (mimo apartmánu), hosté využívají služeb naší farské kuchyně, kde lze zajistit snídani, polopenzi i plnou penzi (vaříme především z místních a sezonních potravin, a částečně i v biokvalitě) nebo si sami vaří v originální černé kuchyni. V každém pokoji lze zdarma využít připojení k WI-FI.

Farský apartmán má kuchyňskou linku s elektrickou varnou deskou a základním vybavením, rovněž k němu patří vlastní koupelna s toaletou. Původní dřevěné podlahy dodávají dvěma odděleným pokojům nádech historie, stejně jako stará dřevěná manželská postel spolu s ostatním nábytkem. Apartmán je často využíván páry novomanželů a rodinami s dětmi, zároveň se jedná o jediné ubytování v domě, které lze přizpůsobit pro návštěvníky s fyzickým handicapem (po předchozí domluvě).

Dům DOTEK také zajišťuje výukové programy pro školy, semináře pro dospělé, osvětové a kulturní akce pro veřejnost, vzdělávací programy a prostory pro pořádání firemních i společenských akcí.

Další možnost nenáročného ubytování je ve Středisku ekologické výchovy SEVER v Horním Maršově.  K dispozici je část prostor v podkroví základní školy zahrnujících 5 pokojů s cca 30 lůžky. WC a koupelny jsou umístěny na společném patře. K dispozici je zařízená kuchyňka, klubovna – výuková místnost s možností využití projektoru, notebooku a interaktivní tabule – a jídelna.

Více informací naleznete na našem webu.

Budeme se těšit na Vaši návštěvu.

Možnosti stravování

Naše kuchyně využívá zejména místní produkty, částečně i v biokvalitě. Lze si zajednat snídaně, obědy i večeře a obědové menu nabízíme v masové i vegetariánské variantě.

Popis okolí

Dům DOTEK je součástí úžasného genius loci zdejšího místa. Samotný dům si zachoval svoji původní podobu, před branou stojí nejstarší památný strom v Krkonoších lípa stará přes 450 let – a na pár kroků od ní renesanční kostel Nanebevzetí Panny Marie, jenž je nejstarší sakrální památkou ve východních Krkonoších. Klidné místo s bohatou historií tak představuje silný protiklad k rušným horským střediskům.

Horní Maršov je ideálním místem pro provozování turistiky a cykloturistiky v létě a v zimě lze využít běžkové lyžování po Krkonošské magistrále a pro sjezdové lyžování se nedaleko nachází Ski resort Černá hora - Pec nebo ski areál Mladé Buky.

Tipy na výlet po okolí

V infocentru Infokoloniál DOTEK, jenž je součástí areálu, Vám rádi doporučí tipy na výlety po okolí např. hrádek Aichelburg, muzeum Vápenka, Křížová cesta s kapličkou sv. Anny, Rýchorská bouda, Dvorský prales, Farmparkt Mochomůrka, Černá hora a mnoho dalšího.

V rámci ekologicky šetrné turistiky doporučujeme vycházky po Horním Maršově a blízkém okolí ve formě autorských zážitkových stezek a questů. Ty jsou různě dlouhé a obtížné, a rovněž s různou tématikou, takže si může vybrat každý podle svého gusta. A je jen na Vás, zda si cesty projdete jen tak, nebo si vycházku obohatíte o plnění dobrodružných úkolů.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Velikonoční veselí 2024 - Špindlerů…

30.03.2024 - 30.03.2024
náměstí

Velikonoční svátky ve Špindlerově Mlýně, zábavné sobotní odpoledne.

Hypnotizér ve Dvoře Králové | květe…

29.05.2024 - 29.05.2024
náměstí Václava Hanky…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Den v růžovém Trutnov 2024

07.06.2024 - 07.06.2024
HOSTINEC DVORAČKA –…

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Ochutnejte speciality na grilu.

Trautenberkova 13 2024 - Malá Úpa

09.06.2024 - 09.06.2024
Malá Úpa

Z dětství asi nemáte k Trautenberkovi vybudovaný právě vřelý vztah, my vám ale ukážeme, že spojení s touto legendou…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete