Statistika našeho portálu

  • 102 230 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Ubytováni u Stuchlíků - Domanín

Domanín

Nový, útulný penzion v podkroví rodinného domku se samostatným vchodem po venkovním schodišti, v klidné části obce Domanín, 4 km od Třeboně. V obci je vyhlášená restaurace Jihočeská hospůdka a obchod se smíšeným zbožím. V okolí je nepřeberné množství cyklostezek, koupaliště a wellness centrum s bazénem v lázních Aurora v Třeboni.K dispozici je prostorný třílůžkový a čtyřlůžkový pokoj s možností p…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Nový, útulný penzion v podkroví rodinného domku se samostatným vchodem po venkovním schodišti, v klidné části obce Domanín, 4 km od Třeboně. V obci je vyhlášená restaurace Jihočeská hospůdka a obchod se smíšeným zbožím. V okolí je nepřeberné množství cyklostezek, koupaliště a wellness centrum s bazénem v lázních Aurora v Třeboni.

K dispozici je prostorný třílůžkový a čtyřlůžkový pokoj s možností přistýlky se společnou koupelnou a s obývací kuchyní. Tyto pokoje jsou vhodné pro rodiny s dětmi nebo pro přátele, kterým nevadí společné příslušenství. Kuchyně je plně vybavená, s lednicí, mikrovlnnou troubou, varnou konvicí a dvouplotýnkovým vařičem, jídelním i varným nádobím. Dále je k dispozici pětilůžkový apartmán s koupelnou a plně vybavenou kuchyní-lednice, mikrovlnná trouba, varná konvice a dvouplotýnkový vařič, varné a jídelní nádobí.  Venku je zahradní krb s posezením a pro děti dětské hřiště se skluzavkou, houpačkami a pískoviště, zahrada, trampolína. Možnost připojení na internet. Parkování přímo u domu, uzamykatelná úschovna kol.

Možnosti stravování

Vlastní.

Popis okolí

Obec Domanín se nachází 4 km od města Třeboň, které leží uprostřed unikátní krajiny, chráněné jako biosférická rezervace UNESCO. Třeboň má statut lázeňského města s areály Bertiných lázní a lázní Aurora. Počátky zrodu města jsou již ve 12. století jako Witigenawe-Vítkův luh. V roce 1336 koupili Třeboň Rožmberkové a ti vlastnili Třeboň až do roku 1611, kdy zemřel poslední Rožmberk Petr Vok. Za doby jejich panování byl postaven nádherný renesanční zámek a archiv, vznikla unikátní rybniční soustava se Zlatou stokou. Od roku 1660 Třeboň vlastnili Schwarzenberkové, kteří vybudovali vyhlášený pivovar a Schvarzenberskou knížecí kapli na břehu rybníka Svět v novogotickém slohu. Třeboň má zachované městské opevnění s hradbami a čtyřmi vstupními branami. Náměstí okouzluje historickými štíty budov a renesančními podloubími. Nádherný pohled je na Třeboňské náměstí z věže u staré radnice a divadla J. K. Tyla. Nedaleko Třeboně se nachází největší český rybník - Rožmberk, který je součástí unikátní rybniční soustavy, kterou budovali vynikající jihočeští rybníkáři Štěpánek Netolický, Mikuláš Ruthard a Jakub Krčín z Jelčan a Sedlčan.

Tipy na výlet po okolí

Jižní Čechy jsou vyhledávanou oblastí pro cykloturistiku i pro poznávání bohaté historie a cenných kulturních památek, folklóru a lidové architektury. V průběhu léta můžete navštívit i nepřeberné množství kulturních akcí, hudebních a divadelních festivalů jejichž program je Vám k dispozici v našem penzionu. Kam na výlet? Jindřichův Hradec – 30 km - zámek a muzeum s jesličkami České Budějovice – 25 km – náměstí, Černá věž Český Krumlov – 50 km – zámek, historické centrum, otočné hlediště Hluboká – zámek a ZOO Ohrada Park divokých šelem v Dvorci u Borovan – cca 20 km Červená Lhota – vodní zámek Klášter Zlatá koruna – 45 km Tábor – 50 km – hrad Kotnov, podzemní katakomby, Kozí Hrádek Holašovice – cca 40 km – vesnická architektura Nové Hrady – 30 km – hrad a zámek

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete