Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Větrný zámeček - Petrovice

Petrovice

Nabízíme týdenní pronájmy vždy od soboty do soboty.Větrný zámeček najdete v Moravském Krasu nad obcí Petrovice na Kněží hoře. Je to kulturně-historická památka ze začátku 15. století. Větrný zámeček je zcela nově zrenovovaný, obklopený velikou okrasnou zahradou a nabízí všem hostům maximální komfort. V každém ročním období v této romantické přírodní oblasti, kde zámeček stojí, je možno prožít nez…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Petrovice 67, Petrovice
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Blansko
Obec
Petrovice

Fotogalerie k článku

Nabízíme týdenní pronájmy vždy od soboty do soboty.Větrný zámeček najdete v Moravském Krasu nad obcí Petrovice na Kněží hoře. Je to kulturně-historická památka ze začátku 15. století. Větrný zámeček je zcela nově zrenovovaný, obklopený velikou okrasnou zahradou a nabízí všem hostům maximální komfort. V každém ročním období v této romantické přírodní oblasti, kde zámeček stojí, je možno prožít nezapomenutelnou dovolenou. Je tu bezpočet turistických lesních stezek, které vás zavedou k blízkým zámkům, ke zříceninám středověkých hradů a k překrásným krápníkovým jeskyním Moravského Krasu.

Možnosti stravování

Možnost vlastního vaření. V obci Petrovice je výborná restaurace U hraběnky. Je tam výborná kuchyně s krajovými i světovými specialitami a výborným pivem a nabídkou jihomoravských i cizích vín.

Tipy na výlet po okolí

Moravský Kras - krasové jeskyně,Hrady a zámkyBoskovice - původní klášterní objekt ze 17. století byl počátkem 19. století přestavěn na empírový zámek. Budovy patří k nejkrásnějším na Moravě.Rájec - ve druhé polovině 18. století. Vzniklo tak krásné panské sídlo s charakteristickými rysy slohu Ludvíka XV. V zámku se nachází známá obrazárna s obrazy starých mistrů.Lysice - zámek dostavěný vedle starší tvrze, osídlený do roku 1945. Zámek byl vybudován podle versaillského vzoru a jeho posledním majitelem byl hrabě Albrecht Dubský.Pernštejn - hrad, národní kulturní památka, postavený ve 13. století. Slavkov Austerlitz -zámek, původní tvrz německých rytířů ze 13. století, byl přestavěn v 16. století na renesanční zámek.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete