Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Stezka korunami stromů - Lipno

Lipno nad Vltavou

Stezka v korunách stromů se nachází v blízkosti vodní nádrže Lipno a je oblíbeným výletním cílem. Její součástí je čtyřicetimetrová devítihranná bezbariérová vyhlídková věž.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Jak už jsme zmínili, Lipno nabízí vyžití všeho druhu. Jedním z místních turistických lákadel je stezka v korunách stromů v okolí Lipenského jezera. Stezka je obohacena naučnými prvky, které rozšíří vaše znalosti o funkci lesa, přírodě a její ochraně. Pro dobrodruhy jsou zde ve výšce dvaceti čtyř metrů připraveny tři lanové stanice.

Dominantou celé stezky je čtyřicetimetrová devítihranná bezbariérová vyhlídková věž, která je díkymu  svévzhledu a architektonické formě do místní přírody citlivě začleněná. Po jejím vystoupání vám budou odměnou uchvacující výhledy na Lipenské jezero, šumavskou přírodu, Novohradské hory, a dokonce vrcholky rakouských Alp.

Na stezku se můžete dopravit pěšky, na kole po cyklotrase, nebo využít stezkabus. Cestu si můžete zpestřit jízdou na terénní koloběžce, kterou si zde můžete půjčit.

Pokud jste tento skvělý výlet nestihli v létě, nezoufejte. V zimě můžete na stezku sjet přímo ze sjezdovky, která tudy vede. 

Mapa

« zpět na seznam položek

Sdílet

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete