Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zažijte den na Farmě u Františky

Stráž

Vyzkoušejte si některé práce na kozí farmě. Ochutnejte čerstvě utrženou zeleninu nebo chléb právě vytažený z pece či dobroty z mléka kravek a koz. Večer si pak můžete ustlat na louce, kde vás ráno přivítá mečení koz, jdoucích na vedlejší pastvu.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Láká vás poznat jak to chodí na malé farmě? Zjistit, jak se dojí kozy, jak se vodí na pastvu, nebo jak chutná salát připravený z čerstvě utržené zeleniny? Vydejte se na naši malou farmu do západních Čech. Zažít můžete vše výše zmíněné a mnohem víc.

Blízko hranic s Německem najdete mezi lesy malou vesničku Souměř. V této vesničce dům, kolem domu stádo dojných koz a kravek, a v domě výrobnu sýrů a všelijakých dalších produktů z jejich mléka. Vítejte na Farmě u Františky! 

Pod domem se táhne řádka skleníků se zeleninou. Kavárna ve vedlejší vesnici, která k farmě patří je tak stále zásobena čerstvou zeleninou a mléčnými výrobky od sýrů přes jogurty po máslo a další. Co by to ale bylo za kavárnu bez dortíků? Kromě nich v kavárně najdete i farmářský chléb zrovna vytažený z pece. 

Nově se Farma u Františky pouští i do chovu masného skotu s finalizací zrajícího hovězího masa. V blízkém okolí vesnic Souměř a Stráž obhospodařuje do 300 ha polí, kde vedle píce pro zvířata produkuje především obilniny. 

Po domluvě je možné si vyzkoušet některé práce na farmě. Přespat můžete v rámci bezkempu.cz na jedné z luk blízko ohrady se zvířaty. Na snídani či lehký oběd do farmářské kavárny a na výlet k blízkému rybníku Sycherák.

Zní to příliš sluníčkově? Tak se přijeďte přesvědčit na vlastní oči.

Mapa

« zpět na seznam položek

Sdílet

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete