Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

10 věcí, které dělat v Česku na podzim

Střední Čechy

I když podzimní sychravé počasí svádí spíše k lenošení, stále na nás čeká mnoho skvělých podzimních radovánek, kterým se můžeme oddávat. Sepsali jsme proto pár zajímavých aktivit, kterými se můžete inspirovat.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Podzimní procházka lesem

Procházka je vůbec ta nejlepší věc, kterou můžete dopřát svému tělu i duši. Na podzim je navíc mnohem hezčí. Příroda je zbarvená do sytých podzimních barev a můžete ji vnímat všemi smysly. Nepropásněte tento kouzelný čas a vyražte co nejdřív na procházku do přírody. Pokud jdete s dětmi, nabízí se řada podzimních her a aktivit venku, sbírání listí, stavění zvířátek z kaštanů a sirek nebo například malování na kameny. Kreativitě a zábavě se přece meze nekladou. Z našeho kalendáře akcí se můžete inspirovat například dětskou strašidelnou procházkou lesem nebo Dýňovou stezkou odvahy.

 

Výlovy rybníků

Málokterý zážitek z raného věku utkví dětem v paměti tak silně, jako účast na svém prvním rybářském výlovu. Chcete-li si tento zážitek zopakovat nebo ho třeba zprostředkovat svým blízkým, podívejte se na náš přehled plánovaných výlovů českých a moravských rybníků, které započaly na několika místech již tento víkend. Na většině výlovů je také připravený program pro návštěvníky a někde dokonce i ochutnávky rybích specialit.  

 

Zkuste geocaching

Určitě spousta z vás o geocachingu slyšela, někteří ho už i zkoušeli. Pro ty, kteří toto slovo slyší poprvé, prozradíme, že se jedná o turistickou hru, ve které pomocí GPS aplikace hledáte skryté schránky, takzvané kešky. Tato aktivita je ideální pro lidi, co mají rádi turistiku, chození na procházky po městě i v přírodě (protože na  kešky můžete narazit opravdu všude) a hodlají si při tom užít spoustu dobrodružství a zábavy. Při hledání schránek ale hlavně nezapomínejte na svou bezpečnost a řiďte se nejen mapou, ale hlavně svým zdravým rozumem.  

 

Jděte do zoo

Většina zoologických zahrad sice na podzim a zimu svou otevírací dobu krátí, ale na víkendový výlet je zoo stále výborný nápad. Aktivity se zvířaty jsou dobrý nápad v každém ročním období, některá zoo nabízí program i na podzim, jako například Zoo Olomouc a jejich Večer duchů

 

Nasbírejte si ovoce

Podzimní čas nám přináší sklizeň nejrůznějšího dobrého ovoce. Pokud máte v okolí nějaký sad nebo keř s šípky či jinými dobrotami, neváhejte naplnit své košíky a třeba si z nich pak udělat něco dobrého. Jablečný koláč, štrůdl, šípkový čaj, dýňová polévka, fantazii a chutím se meze nekladou. Proč si ten podzim neosladit?  

 

Navštivte farmářské trhy

Samozřejmě ne každý má za domem ovocný sad nebo les. Pro vás, co bydlíte ve městech, je zřejmě nejlepší navštívit farmářské trhy a dopřát si lahůdky od místních prodejců. V řadě měst se stále pořádají food festivaly. Můžete vyrazit třeba na Dýňování, Kaštanobraní či Polívkobraní. 

 

Vyražte do divadla

Podzimní večery se venku dost dobře trávit nedají, přichází tedy sezóna divadel, kin a dalších aktivit, které zahrnují schovávání se do vyhřátých budov. V listopadu můžete vyrazit například na Noc divadel, která návštěvníkům každoročně nabízí nevšední zážitky v podobě workshopů, prohlídek zákulisí, ale třeba i diskuze s herci. Zkusit můžete ale i něco úplně nového. Za nevšedním divadelním zážitkem můžete vyrazit třeba na představení The Loser(s) do Divadla Na Fidlovačce.

 

Vzhůru na drakiádu

Drakiády nabývají nemalé popularity. V nadcházejících týdnu papíroví draci rozvášní oblohu snad nad každým městem i vesničkou. Pokud se chystáte vyrazit na drakiádu, můžete se podívat na náš přehled, kde vám přinášíme obsáhlý výčet těch nejorganizovanějších a zároveň nejpopulárnějších drakiád, mezi kterými si jistě vyberete.

 

Prednášky, vernisáže, muzea

Jak už jsme zmínili, podzimní čas a počasí nás nutí trávit volné dny a večery spíše ve vyhřátých budovách než venku, proto je na podzim zajímavých výstav či přednášek jako hub po dešti. V našem kalendáři akcí jistě najdete něco dle vašeho gusta. Zmíníme  například chystanou přednášku známého cestovatele Ladislava Zibury, poutavé vyprávění o cestování "tuktukem" nebo třeba o Černobylu.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete