Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Akce 17. listopad - Den boje za svobodu a demokracii

Praha

Dovolujeme si všechny naše čtenáře pozvat na výběr z mnoha desítek kulturních i společenských akcí konaných u příležitosti nadcházejícího státního svátku připomínajícího Den boje za svobodu a demokracii. Mnozí z Vás si čtvrteční slavnostní chvíle prodlouží i pátečním volnem, které jistě postačí k vzájemnému sdílení zážitků z širokého spektra kulturních setkání, hudebních produkcí, gastronomických přehlídek či rodinných atrakcí.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Dovolujeme si všechny naše čtenáře pozvat na výběr z mnoha desítek kulturních i společenských akcí konaných u příležitosti nadcházejícího státního svátku připomínajícího Den boje za svobodu a demokracii. Mnozí z Vás si čtvrteční slavnostní chvíle prodlouží i pátečním volnem, které jistě postačí k vzájemnému sdílení zážitků z širokého spektra kulturních setkání, hudebních produkcí, gastronomických přehlídek či rodinných atrakcí.

Sváteční chvíle v hlavním městě

V Praze si výročí událostí spojených se 17. listopadem můžete připomenout účastí na "Festivalu svobody", jehož organizátoři připravili široké spektrum koncertů, besed, průvodů či populárních předávání Cen paměti národa. Zajímavou alternativou na nadcházející čtvrtek je i účast na "Sympoziu GJK", nabízejícím možnost setkání pražských studentů s významnými osobnostmi kulturního i společenského života. Nadšence do počítačových her jistě potěší premiérový ročník "Xbox turnaje v obchodním centru Letňany", kde bude po celý den v provozu speciální koutek představující novinky v oblasti interaktivních hracích konzolí. Za přírodními krásami naší země zavede všechny zájemce "Výtvarná dílna pod lupou", nechávající poznávat krajinu z netradiční perspektivy. Otestovat Vaše schopnosti a logické uvažování můžete ve speciální "Únikové hře Ze světa pohádek", která pokračuje v populárním trendu únikových her. Netradiční připomínku státního svátku pak bude interaktivní akce "Bariéry svobody", přibližující zájemcům každodenní realitu spoluobčanů žijících s fyzickým handicapem.


Svobodná města česká

Většina velkých a významných měst naší země si blížící se státní svátek připomíná pořádáním širokoformátových akcí zaměřených na co nejpestřejší spektrum návštěvníků. Snad každé dítě se se svým rodičem rádo přijde podívat na "Michala k snídani", který ve sváteční den přijede se svým programem do středočeského Kladna. Podobné spektrum návštěvníků zveme i na "Velký dětský den v Táboře", který zde začíná v 15 hodin. Kulturní akcí prvořadého významu pak bude "Mezinárodní festival komorní hudby v Klatovech", lákající na kytarový recitál Jaroslava Hutky. Atraktivním programem se může chlubit i nabídka "Slavnostních jízd historickou tramvají v Liberci", která započíná v Lidových sadech a přes zdejší ZOO zaveze své cestující až k Viaduktu. Příjemným výletem může být návštěva "11. českého řemeslného trhu pod obry v Hostinném", lákající na jarmark lidových rukodělných řemesel. Milovníci nádherných koní budou mít ve čtvrtek jedinečnou příležitost setkat se svými miláčky v rámci "Svátečního dne se Starokladrubáky". Důstojnou připomínkou boje našich studentů za svobodu a demokracii pak bude "Lampionový průvod v Jihlavě", který navzdory chladnému počasí přiláká i letos stovky účastníků.

 

Slavnostní okamžiky na Moravě

Úctu k tradicím a odkazu našich předků silně pociťují i obyvatelé moravských krajů, transformující ji k pořádání slavnostních i společenských akcí rozmanitého typu. Pro rodiny s dětmi je ideální příležitostí k listopadové procházce účast na "Lampionovém průvodu v Brně", startujícím před společenským sálem radnice MČ Brno. Spoustu lahodných chvil pak zažijete při "Sametovém koštu vín v Brně", nabízejícím i vyhlášené kačení hody. Na příjemnou procházku se můžete vydat i při "Lampionovém průvodu v Břeclavi", doplněném zábavným programem pro malé i velké účastníky. Klasickou součástí nadcházejícího státního svátku se stala i návštěva "Vlastivědného muzea v Šumperku", které otevírá brány všem zájemcům zcela zdarma. V Opavě si Den boje za svobodu a demokracii připomeneme při "Slavnostním lampionovém průvodu", navazujícím na pietní akt na náměstí Slezského odboje.





Zajímavé akce v okolí

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete