Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kultruní tipy Praha

S blížícím se jarem ožívá postupně i kulturní život v našem hlavním městě, který se z uzavřených klubů a společenských sálů postupně dostává do ulic, parků a zahrad napříč všemi městskými částmi.

Fotogalerie k článku

Kulturním zjevením letošní alternativní divadelní scény je bezesporu "Magický fantom v Černém divadle", který kompiluje ty nejlepší scény z posledních let fungování zdejšího úspěšného souboru. Mladým fanynkám a hudebním specialistům pak rádi přinášíme pozvání na "Koncert Martina Hrubého a Bůhví", který představí tradiční kultovní hity i nový repertoár z chystané desky. To nejlepší z tvorby předních českých výtvarníků představí v prostorách Divadla Hybernia již "22. ročník salonu filmových klapek v Praze". Pestrou nabídku vibrujících emocí, přirozené tvořivosti a pravdivých slov přináší letošní "Bazaar Festival", který přináší i choreografickou zpověď čtyř nezvedných a přesto nadmíru upřímných postav. Obzvláště mladým rodičům a těm kdo se horlivě zajímají o zdraví a blaho svých potomků přinášíme pozvání na "Kurz Nejčastější dětské nemoci a Jak na ně", který je v posledních týdnech aktuálnější než kdy jindy. Mladým dospívajícím je pak určena velmi záslužná akce "Děti v Campu aneb Objevujeme město", která tentokrát představí zájemcům historii i současnost Muzea pražského vodárenství. Seznámit se ze základy biotroniky a zažít na vlastní kůži i speciální duchovní obřad mohou všichni zájemci při "Setkání s Tomášem Pfeifferem a biotronikou". Velikonoční svátky se blíží nezadržitelným tempem a proto bychom Vás rádi pozvali na "Kreativní dílnu Aladine s Velikonočním jarním tvořením", která nabídne příležitost vyrobit si vlastní dekorativní prvky a to bez ohledu na vstupní dovednosti účastníků. Zřejmě každý z našich čtenářů si pod pojmem Minerva představí římskou bohyni moudrosti a řemesel. Toto připodobnění je pak indicií k rozpoznání pravého obsahu "Festivalu Minerva zaměřeného na poznání a zažívání kreativního života"

Festival pouličního jídla

 S blížícím se jarem je ideální příležitost vyrazit na vynikající jídlo a pití ven, což Vám umožňuje nejlépe "Náplavka Street Food festival", konající se 16. března na Smíchovské náplavce. Mezi jedinečný zážitek uchopený doslova všemi smysly zařazujeme i "Neviditelné ochutnávky vín", které probíhají ve speciálně zatemněné místnosti za asistence nevidomých nebo slabozrakých průvodců. Probouzející se jarní počasí pak láká i k nákupům na "Farmářských trzích na Jiřáku", které jsou každým týdnem zásobeny větším a větším množstvím čerstvého zboží.

Premiéra Skleněného pokoje

Zvídavé čtenáře pak zveme na "Týden mozku", který se nese ve znamení cyklu přednášek o nejnovějších objevech a trendech ve výzkumu mozku. Ti šikovnější a nápaditější z našich čtenářů jistě nepohrdnou "Origami dílnou", která naučí každého z účastníků speciálnímu umění. Vyznavači vážné hudby a pěveckého umění pak jistě ocení "II. Sborový koncert Pražského filharmonického sboru". Celosvětovou premiéru bude mít o nadcházejícím týdnu dlouho očekávaný "Skleněný pokoj", přibližující osudy majitelů unikátního modernistického architektonického díla v Brně. V populárním Švandově divadle si pak nenechte ujít letošní "Roztančené jeviště", které je symbolickým soubojem pražských divadelních souborů.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete