Statistika našeho portálu

  • 102 325 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Co dělat v Praze třetí únorový týden 18.- 24. února 2019

I ve druhé polovině nejmrazivějšího měsíce v roce přináší Atlas Česka svým čtenářům zimní pozvánku na významné události pražského kulturního dění.

Mezi oblíbené akce příznivců světové kinematografie patří již několik let "Severská filmová zima 2019", která o nadcházejícím týdne přichází i do pražských kin. Ponaučení i řadu zajímavostí pak zažijí všichni účastníci přednášky "Za turmalíny z elbaitového pegmatitu u Řečice", která představí jeden z nejpozoruhodnějších úkazů v oblasti hornin. Vyznavače zasazování událostí do historického kontextu a zájemce o poznávání našich i světových dějin nedávného období zveme na program "Úloha NATO v 21. století", který připomene 60 let vývoje této organizace optikou aktuálního politického dění. Příjemné spojení světa zvířat a hudebních tónů nabízí akce "Do ZOO za zvířátky a písničkou", přinášející zábavu a poveselení v jednotlivých veselých dílnách. Cestovatele a adrenalinem nadupané výletníky zveme na "Slavnostní premiéru filmového festivalu Expediční kamera", která v kinu Aero představí zajímavosti z filmového světa o cestování, outdooru či sportovních disciplín. V Muzeu Antonína Dvořáka pak ve středu zazní tóny "Koncertu Bradeis z Bostnu", mající na svém repertoáru klasické sborové skladby nejvýznamnějších světových skladatelů.

Lidovou veselici a starobylé zvyky připomene nejlépe "Masopust na Andělu", který Vám umožní dosyta se najíst a napít v rámci oblíbeného posvícení. Tajuplný výlet do mystického Orientu přináší přednáška "Pohádkový Rádžasthán v Náprstkově muzeu", která se vydá po stopách indických mahárádžů. Příjemným rozptýlením pro malé i větší čtenáře pak bude zábavný program "Každý umí zpívat", který je dalším pokračováním hlasového workshopu Idy Kelarové. Dětské čtenáře pak srdečně zveme na "Dětský karneval aneb Zimní radovánky", které Vás v Ulitě vtáhnou do karnevalového reje masek a soutěží. Tradiční pozvánka pak směřuje i na nedělní vycházku, která se tentokrát zaměří na "Svatopetrskou čtvrť" a připomene místní významné osobnosti a památky. O poznání svižnější spád a hurónštější atmosféru přinese další ročník "Prasopárty 2019", která přiláká především zástupce různorodých motorkářských gangů. Vzpomínkou na významné architekty a jejich nestárnoucí díla přináší "Procházka po Janáčkově a Hořejším nábřeží", organizovaná těmi nejerudovanějšími průvodci.

Atraktivní pozvánkou pro rodiny s dětmi bude i adaptace populárního díla světové literatury "Malý princ", tentokrát v netradičním pojetí rockové opery. Sílu a význam pohybu pak nejlépe připomene "Intuitivní tanec Merckurio", který kombinuje různorodé hudební žánry v rámci jedné lekce, zakončené niternou meditací. Všem mlsalům a vytříbeným jedlíkům jistě přijde vhod i letošní "Vepřobraní", které láká na točící se selátka na rožni či poctivou staročeskou zabijačku. Ti z našich čtenářů, kteří ani v nejmrazivějším měsíci roku nemohou zůstat bez hravého cachtání ve vodě jistě ocení akci "Děti za korunu v Aquapalace v Čestlicích", kde na ně čeká řada atrakcí a inovovaných tobogánů. O nerozlučném spojení přírody a člověka Vás romantickou formou přesvědčí "Únor v Trojské botanické zahradě", který patří lásce mezi lidmi i rostlinami. Chybět nesmí ani pozvánka na zajímavou výstavu, kterou aktuálně představují "Momentky z Hrabalovy galaxie", které zobrazují inspiraci maďarských umělců texty našeho významného spisovatele. Poutavý fenomén posledních sta let představí výstava "Století Československé koruny na Pražském hradě", která návštěvníky seznámí s vývojem a zajímavosti českých bankovek a platidel. Ve více než stovce nejlepších a nejznámějších restauracích po celé republice pak bude až do konce února probíhat jubilejní "Desátý Grand Restaurant Festival", neodmyslitelně spojený s průvodcem Maureova výběru těch nejlepších restaurací.






















 

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

19.05.2024 - 19.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 19. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 16. květen

Dnes má svátek Přemysl

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete