Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Co dělat v Praze v týdnu od 11. do 17. února 2019

Mrazivé únorové dny lákají k setkání na teplým čajem či ostřejším grogem, stejně jako k načerpání ubývající energie na některé z kulturních akcí, jejichž výčet Vám v obvyklém přehledu přinášíme.

Aktuální mrazivé dny přímo vyzývají k dovádivému bruslení na "Kluzišti na Letné", které právě zahajuje novou sezónu. Všechny naše čtenáře vyznávající moderní hudbu zveme na "Live music show v Hard Rock Café", která je pro návštěvníky zdarma a nabídne i výborné koktejly či vychlazené točené pivo. Milovníkům filmu pak přinášíme "Únorový program kina Lucerna". Mladí florbalisté jistě ocení letošní "Příměstský florbalový kemp", který v nadcházejícím týdnu láká k pětidennímu intenzivnímu kurzu v areálu Děkanka.

Společenství Josefa Zezulky pak zve na "Setkání s biotronikou", které můžete navštívit v rámci Duchovní univerzity Bytí. Tragickou událost minulého století připomene originální optikou "Cestovatelské kino - Černobyl", zaměřující se na přímé svědky události, která z moderního ukrajinského města učinila celosvětový strašák. Mezi obvyklými akcemi poloviny února vyniká tradiční "Prague Love fest", nabízející hudební program spojený s více než 60 vystavovateli a občerstvením. Romantiku a lahodné chuťové tóny vykouzlí pro všechny zájemce "Valentýnský večer v Botanické zahradě v Troji". Speciální gastronomické lahůdky nabídne i "Valentýnské menu v pohostinci Karlín". Patříte-li mezi obdivovatele tvrdé rockové hudby a obzvláště americkou kapelu Metallica, doporučujeme Vám speciální "Metallica show se symfonickým orchestrem", kdy se během jediného večera odehraje program z původně dvoudenního koncertu. Do Prahy míří i pokračovatelé další slavné kapely, kteří se představí posluchačům v Českých Budějovicích v rámci "The Dire Straits Experience" a následně se přesunou i do dalších českých a moravských měst.

Na vlastní oči se můžete seznámit s uměním doslovného kytarového mága "Tomáše Gregora v Pragovce", který sem přijede ukázat mnohé z toho co doopravdy ovládá. Ozvláštněním pražské kulturní scény bude "Balkánský folklorní svátek vína Trifon Zarezan", který obohatí vystoupení balkánské hudební skupiny, folklorních souborů či to nejlepší z balkánských specialit. Mnoho zájemců si jistě i letos najde čas k návštěvě "Festivalu Miluj můj život", který je mezinárodním setkáním duchovních a ezoterických směrů. Pro širokou veřejnost je určen pozoruhodný "Festival Zažij Nový Zéland", který dopodrobna představí krásy země proslavené v poslední době především epickým zpracováním Tolkienova Pána Prstenů. Pro dětské zvídavce je připravena sobotní "Prohlídka Pražského hrad, sídla českých králů a knížat", počínající na III. nádvoří u Žulového obelisku. Zájemcům o detailní prozkoumání dějin i současnosti "Břevnovského kláštera", doporučujeme nedělní výlet s erudovaným průvodcem. Sportovní fanoušci se jistě již nemohou dočkat začátku jarní části fotbalové ligy, kterou okoření vložený pohárový zápas našeho nejlepšího fotbalového klubu "SK Slavia Praha s belgickým KRC Genk", který poodhalí aktuální formu sešívaných v dramatickém duelu evropského poháru. Unikátním zážitkem bude i návštěva "Výstavy Světlo a život", která představuje život na naší planetě v těch nejrozmanitějších tóninách.

Nedělní odpoledne láká k procházce a proto bychom rádi pozvali na "Komentovanou vycházku k Hamerskému rybníku", která započíná u východu z metra Roztyly. Všechny milovníky pohádek a především pak ty nejmenší jistě potěší výstava "Filmy Oldřicha Lipského", která připomene na devět desítek filmů tohoto génia české kinematografie. I únor je pak zasvěcen "Pohádkám na zámku Ctěnice", které lákají na výstavu dětských kreseb, vzešlých z výtvarné soutěže pro žáky základních škol.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete