Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na Advent a vánoční trhy 2014

Adventní období činí z měsíce prosince zcela unikátní čas, ve kterém se děti každým dnem více a více těší na vánoční nadílku a dospělí pak nasávají atmosféru romantických vánoc.

 Středočeský kraj

Ve Středočeském kraji bychom Vás ke zvýraznění výše uvedených zážitků rádi pozvali do nákupního centra Olympia v Mladé Boleslavi, kde se 10. prosince uskuteční populární program "Česko zpívá koledy". Zajímavým zážitkem pro celou rodinu pak jistě může být i jízda historickým vlakem taženým parní lokomotivou, skrývající se pod názvem akce "S párou na křivoklátský advent". Nádherná vánoční atmosféra ještě zesílí, pokud navštívíte "Advent na zámku Březnice", kde lze mimo jiné shlédnout i zámecký "Palffyovský betlém". V Nymburce si v sobotu 13. prosince můžete vychutnat "Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby". V Roztokách u Prahy potěší malé i velké diváky "Vánoční příběh v zámku v Roztokách", který bude odehrán ve středu 17. prosince. Mezi výčtem zajímavých akcí jistě nemůže chybět ani "Karlštejnský královský advent", připadající letos na neděli 21. prosince. Těšit se můžete na vystoupení tanečních souborů, pěvecká čísla i libozvučný hudební doprovod. 

Jihočeský kraj

Během několika následujících týdnů se můžeme těšit na řadu zajímavých adventních akcí, konaných v rámci Jihočeského kraje. Za všechny vypichujeme "Staročeský vánoční trh v Táboře", který láká na ukázky vánočních zvyků, prodej zabijačkových specialit či atraktivní zvonkový průvod. Za návštěvu jistě stojí i "Adventní dny na zámku v Jindřichově Hradci", které zaujmou obnoveným provozem Černé kuchyně, malým zvěřincem, výstavou sokolnicky cvičených dravých ptáků či prodejem rozmanitého zboží a sladkých i slaných pochutin. Pro malé i velké návštěvníky upozorňujeme na oblíbené "Vánoční tvůrčí dílny v Muzeu české loutky a cirkusu v Prachaticích". Pro originální "Betlémské světlo v Českém Krumlově" si můžete přijít 21. prosince od 10 do 17 hodin. "Betlémské světlo v Písku" pak zase nabízí možnost odnést si plamínek pocházející z místa rodiště křesťanského spasitele, ale i prohlídku unikátního živého betléma. V Prachaticích bychom Vás bezprostředně před začátkem vánočních svátků rádi pozvali na "Vánoční koncert - Sboru česká píseň a pošumavská komorní filharmonie". Štědrý den pak jistě mnozí z Vás využijí k návštěvě originálních "Vánoc v ZOO Ohrada v Hluboké nad Vltavou"

Plzeňský kraj

Období čekání na příchod vánočních svátků si můžete i v Plzeňském kraji zpříjemnit návštěvou některé z adventních akcí. Nadcházející pátek bychom Vás rádi pozvali na "Vánoční koncert Janka Ledeckého v Přešticích", který se koná od 19 hodin. V sobotu 13. prosince pak můžete navštívit "Vánoční koncert na zámku Zbiroh", jehož unikátnost spočívá především v okouzlujícím prostředí architektonického skvostu. Ten samý den se na zámku Hradiště v Blovicích uskuteční tradiční "Blovický adventní trh". Okouzlující atmosféru bezesporu zažijete i v rámci "Vánočních večerů při svíčkách na zřícenině hradu Rabí". Jednou z největších akcí svého druhu je "Zpívání koled v Plzni", kterého se lze zúčastnit 17. prosince. Samotný Štědrý den pak oslavte v rámci "Programu zámku Zbiroh o Štědrém dni". 

Karlovarský kraj

Přijďte si spolu s námi užít předvánoční atmosféru na různorodá místa Karlovarského kraje. Vaší pozornost si jednoznačně zaslouží především druhý ročník adventního setkání "Vánoce na Horním hradě", konající se 13. prosince od 11 do 17 hodin. Těšit se můžet na tvorbu vánoční výzdoby z přírodních materiálů, zdobení perníčků či společné strojení vánočního stromu na hradním nádvoří. Pro mlsaly a gurmány pak bude připravena i nezbytná ochutnávka tradičních předvánočních pokrmů či lahodné svařené víno. V sobotu 20. prosince si pak můžete vychutnat "Vánoční vystoupení legendární tramské skupiny Roháči na hradě Lokti". Nenechte si ujít ani "Astronomické odpoledne v Karlových Varech", které zájemcům ukáže třeba i pravou a nefalšovanou vánoční hvězdu. 

Ústecký kraj

Také v Ústeckém kraji si můžete zpříjemnit dobu čekání na kouzelné vánoční svátky účastí na některé z atraktivních akcí pro celou rodinu. Ve středu 10. prosince si nenechte ujít "Adventní koncert na zámku Duchcov", kde vystoupí žáci Základní umělecké školy. V Ústí nad Labem pak předvánoční atmosféru podpoří "Vánoční koncert Marie Rottrové", která vystoupí ve velkém sále Domu kultury. Bohatý kulturní program s možností zakoupení chybějících dárků nabízí oblíbený "Úštěcký advent". Předvánočním shonem se lze protančit při "Vánočním plese Domu kultury v Litoměřicích", konaném v pátek 19. prosince. Příjemným hudebním zážitkem bude dozajista i "Vánoční koncert na zámku Duchcově", konající se v neděli 21. prosince. Na Štědrý den pak bude pro všechny zájemce připraven "Tradiční živý betlém před zámkem Červený hrádek"

Liberecký kraj

V malebné krajině Libereckého kraje si poetiku letošních vánoc můžete vychutnat například při "Předvánočním speciálu v Liberci", který zve k účasti všechny milovníky našich čtyřnohých kamarádů. Doslova kouzelnou a pohádkovou předvánoční atmosféru nasajete při účasti na "Vánočních prohlídkách na zámku Lemberk". Těšit se můžete především na netradičně vyzdobené clam-gallasovské apartmá včetně zámecké kaple a ukázky z vánočních oslav a zvyků zdejší šlechty. Poslední chybějící dárky pak můžete zakoupit v rukodělných dílnách pro každého, skrývajících se pod malebným názvem "Vánoce v muzeu, aneb tajemství vánočních rostlin". Štědrý den pak bude na nedalekém Rotštejně tradičně věnován "Veselému hradnímu koledování", které se zde koná od 13 do 15 hodin. 

Královehradecký kraj

Ve výčtu předvánočních akcí konaných v Královehradeckém kraji nemůže ani letos chybět setkání v Eurocentru Hradec Králové s poetickým názvem "Andělské vánoce", které přináší možnost vyzkoušet chůzi na chůdách, vypouštění kouzelných bublin a zavítat do rukodělných andělských dílniček. V sobotu 13. prosince bychom Vás rádi pozvali na "Tradiční Mikulášský jarmark na zámku v Rychnově nad Kněžnou", kde ochutnáte staročeské lahůdky a budete mít možnost i zakoupit některý z rukodělných výrobků. Unikátní atmosféru bude mít samozřejmě i program "Vánoce ve skanzenu v Třebechovicích pod Orebem", nabízející výrobu vlastních vánočních ozdob v náležitě vytopených stavbách zdejšího skanzenu. V závěru naší pozvánky pak nesmí chybět upozornění na "Vánoční koncert Janka Ledeckého v Červeném Kostelci" či "Vánoční koncert Marie Rottrové v Hradci Králové"

Pardubický kraj

Vánoční čas je ideální příležitostí k návštěvě některé z akcí, které dovedou své účastníky vhodně adventně navnadit a zkrátit čas pomalu ubíhající k vánočním svátkům. V Pardubickém kraji můžete navštívit například "Předvánoční jarmark na Veselém kopci", kde můžete svým nejbližším zakoupit například originální lidový výrobek či si jen odpočinout od předvánočního shonu. Nezaměnitelnou atmosféru bude mít i letos "Hradní advent na Svojanově", který nabízí možnost návštěvy netradičně vyzdobených prostor hradu či příležitost k zakoupení některého z vánočních dárků. V prostorách nádvoří a kuchyně slatiňanského zámku se i letos můžete těšit na "Vánoční jarmark ve Slatiňanech", nabízejícího možnost nákupu vánočních dárků či sladkých i slaných dobrot. 

Kraj Vysočina

Vydejte se spolu s Atlasem Česka na některou z předvánočních akcí, pořádaných v oblasti malebné Vysočiny. Ve čtvrtek 11. prosince zveme všechny zájemce o mysteriózní přednášky na vystoupení "Hvězda nad Betlémem aneb co přivedlo mudrce", které se koná v hudebním oddělení pelhřimovské knihovny. Ve Velké Bíteši se v sobotu 13. prosince koná "Vánoční koncert Petra Bendeho", jehož nejen vánoční hvězda svítí stále zářivěji nad naším hudebním nebem. Příjemným oddychem v době předvánočního shonu budou i "Křtiny pandích chlapců s bohatým doprovodným programem" v zoologické zahradě Jihlava. Bohatý zábavný program pro malé i velké návštěvníky připravili organizátoři "Zlaté adventní neděle v Pelhřimově"Dva dny před Štědrým dnem se v Třebíči konají "Popové vánoce 2014", lákající například na Báru Basikovou, Martu Jandovou či Petra Koláře. 

Jihomoravský kraj

V době předvánoční jistě přijde k chuti návštěva některé z mnoha zajímavých akcí, které podtrhnou uhrančivou atmosféru očekávání nejkrásnějších svátků v roce. Velkou popularitu mezi návštěvníky budou mít jistě i letos "Vánoce na hradě Bítov", které zvou na slavnostně vyzdobené interiéry. Akcí podobného typu jsou i "Vánoce na hradě Pernštejně", kde zaujme především stylové tržiště či nápadití průvodci. Originální seznámení s vánočními tradicemi a zvyky nabízejí "Vánoční dílničky v ZOO Brno". Všechny malé návštěvníky i jejich rodiče zvou k návštěvě bohatého kulturního programu organizátoři "Slatinských vánoc v Brně". O něco bujarejší atmosféru si pak můžete vychutnat na "Vánočním večúrku na Jančovce v Kyjově". V parku na Slovanském náměstí si pak tři dny před Štědrým dnem vychutnávejte "Adventní neděli v Brně - Králově Poli". Jako bonbonek pak nabízíme zajímavou alternativu pro Štedrý den, kdy na Vás čeká "Štědrodopolední krmení zvířátek v ZOO Brno"

Olomoucký kraj

Všechny naše čtenáře zveme k účasti na některé z předvánočních akcí konaných v Olomouckém kraji. V Tovačově se o nadcházejícím víkendu uskuteční populární akce"Vánoce na zámku Tovačov", která zve na tradiční zvyky, adventní pohodu či společné zpívání koled. V olomoucké ZOO pak všechny zájemce lákají na několik zajímavých prosincových akcí. Za všechny bychom rádi upozornili na "Vánoční dílny v ZOO Olomouc", které umožní vyrobit si spoustu dárků či pohladit oblíbené ovečky. Za návštěvu jistě stojí i "Barokní vánoce v Litovli", zahrnující koncert pěveckého sboru a atraktivní barokní repertoár. V ZOO Olomouc pak nesmíme zapomenout ani na"Vánoční strom pro zvířátka", který ocení převážně létající přátelé z říše zvířat. V sobotu 20. prosince zveme všechny milovníky tradiční hudby na "Vánoční koncert v kostele sv. Marka v Litovli"


Zlínský kraj

Přijměte naše pozvání na některé z mnoha předvánočních akcí, konaných v oblasti Zlínského kraje. Jednou z nejočekávanějších bude jako každoročně "Vánoční jarmark ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm". Své návštěvníky jistě potěší i "Rozsvícení vánočního stromu na nádvoří před zámkem Lešná". Možnost k nákupu posledních chybějících dárků budete mít i při "Vánočních trzích na zámku Napajedla". K pohodové předvánoční atmosféře přispěje i "Vánoční koncert Petra Bendeho v Uherském Brodě". Do Vsetína pak zveme na "Vánoční koncert Janka Ledeckého", který se uskuteční v neděli 21. prosince. 

Moravskoslezský kraj
Chystáte-li se strávit předvánoční čas na severní Moravě, jistě oceníte naše pozvání na některé z adventních akcí. V rámci "Vánoc na zámku Bruntál" se i letos uskuteční soutěž o nejkrásnější vánoční odzobu a potěší i jarmark s řemeslnými výrobky. V sobotu 13. prosince zveme na "Strojení stromečků v ZOO Ostrava", kde na Vás čeká živý betlém, vánoční punč a mnoho soutěží pro malé i velké. O nadcházejícím víkendu můžete zavíta i na "Vánoce na zámku i podzámči ve Fryštátu". V Třinci pak zaujme především "Noc splněných přání", lákající na velmi originální travesti show. Zaběhnutou a populární akcí je pak "Vánoční setkání na Vyhlídkové věži v Ostravě"




Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete