Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Den dětí v Praze - akce na kterých nesmíte chybět

Praha

Všemi dětmi toužebně očekávaný 1. červen se blíží. Letos sice vychází na sobotu a děti tak budou ochuzeni o volnější přístup učitelů, ale o to více se koná v Praze akcí, kde je možné svátek všech dětí oslavit. Na děti se připravili v Zoo, v obchodních centrech, ve všech městských částech a všude jinde, kde je jen trochu prostoru pro zábavu, hry a soutěže. Tak snad vyjde počasí.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Všemi dětmi toužebně očekávaný 1. červen se blíží. Letos sice vychází na sobotu a děti budou tak ochuzeni o volnější přístup učitelů, ale o to více se koná v Praze akcí, kde je možné svátek všech dětí oslavit. Na děti se připravili v Zoo, v obchodních centrech, ve všech městských částech a všude jinde, kde je jen trochu prostoru pro zábavu, hry a soutěže. Tak snad vyjde počasí.

Den dětí v Praze - 2013

 Den dětí v Praze - akce na kterých nesmíte chybět

Den dětí v Zoo Praha neboli Noc snů

To je název akce, kterou si na den dětí připravili v pražské ZOO. Večer, který se koná v ZOO po celém světe je určen pro dlouhodobě nemocné děti a děti s postižením, jejich rodiče a sourozence, pro které zoologické zahrady připravují speciální večerní program. Kapacita je omezena a je tak nutná rezervace.

Ladronka se na dětský den vyzuje z podoby

V sobotu zde totiž proběhne první Prague Barefoot Run. Nevíte co to je? Tak vězte, že jde o návrat ke kořenům – běhání na boso. Počet příznivců běhání bez bot stále stoupá, prý je to pro naše nohy to nejlepší. Na Ladronce to bude bosky po asfaltu 4,2 km a v nesoutěžním závodě se přispěje na dobrou věc – děti z dětských domovů. A kromě běhání tu na Vás čeká další skotačivý program.

Den dětí v Riegrových sadech

V "Rígráčích" se bude slavit už v pátek odpoledne. U dětského hřiště bude pro děti připraven program zaměřený na tvůrčí dovednosti. Z papíru, dřeva, plastu nebo textilu si budou ratolesti moci vyrobit, co je napadne, pro nejmenší bude na programu divadelní pohádka a na závěr pro všechny diskotéka. Součástí programu bude i finále celoročního soutěžního cyklu Klíč od Prahy 2.

Jezdecký den na zámku CtěniceAkce na den dětí v pražské Zoo

Jezdecký den na zámku Ctěnice

Na dětský den se připravili také v pražské ZOO

Závody dračích lodí

Jedna z největších charitativních akcí startuje v sobotu v 10.00 na Smíchovské pláži. Přijďte se i s dětmi podívat na stále populárnější závod dračích lodí. Třicet posádek, přispění na dobrou věc, mnoho doprovodných akcí a třeba Vás i na dračí lodi svezou. Čekají se davy přihlížejících, tam nesmíte chybět. AKTUÁLNĚ: ZÁVOD ZRUŠEN PRO VÝSOKÝ STAV VODY

Jezdecký den na zámku Ctěnice

Slavit se bude v sobotu na ctěnickém zámku již od 10 hod dopoledne. To hlavní ovšem přijde krátce po obědě. To začínají jezdecké závody O pohár Prahy ve skocích. V sedle budou dětští závodníci. Ostatní děti budou mít možnost se svézt na poníkovi. Závěr dne obstará historický šerm a oblékání do zbroje a střelby z luku a kuše si budou moci vyzkoušet děti i dospělí. Ctěnice na sobotní den dětí jsou skvělý tip.

Děti si hrají na Petříně

To je podtitul z dalších sobotních tipů. Muzeum hlavního města Prahy si pro nejmenší připravilo doslova celý den her a zábavy. Průvodcem dne bude klíčník od pražských věží. Děti se s ním budou moci vyfotit a na závěr dne dostanou průkaz Klíčníka pražských věží. Celý den vyplní zábavné hry, soutěže, divadelní představení a možná přijde i kouzelník.

Pohádkový den s Popelkou

Ve filmových ateliérech na Barrandově směrují dětský den na neděli 2. června. Den bude probíhat v duchu 40 let od natočení pohádky Tři oříšky pro Popelku. V průběhu dne budou v pravidelných intervalech probíhat také komentované prohlídky filmových kostýmů a rekvizit. Ateliéry mají omezenou kapacitu, raději si rezervujte místo předem.

Kroužky na Vltavě

Oblíbené místo na trávení volného času s dětmi je pro Pražany již několik let místo u řeky v Braníku. Vedle cyklostezky zde vyrostly Kroužky na Vltavě, ráj pro všechny děti. Na den dětí pro ně v sobotu bude připravena soutěžní SCIO stezka, soutěž Kroužky OPEN s VZP, animátoři CK Alexandria a spousta další zábavy!

Klíče k pražským věžím

Naučnou akci si nad den dětí připravilo Muzeum hlavního města Prahy. Děti budou hledat klíče k Pražským věžím, projdou se po unikátních historických objektech, získají volný vstup do muzea a krásnou odměnu k tomu! Klíče k Pražským věžím Vám nabídnou kvalitní a atraktivní trávení volného času, umožní Vám podívat se na nádherná místa v centru Prahy, a to přímo z historické výšky a zaujmou Vaše děti i vnoučata hravým pátráním po klíčích, které ztratil náš zapomětlivý pražský klíčník. Vše se odehraje na Petřínské rozhledně, Svatomikulášské zvonici, Malostranské nebo Staroměstské mostecké věži či na Prašné bráně.

Kouzelnický den ve Žlutých lázníchPodmořský svět v Galerii Nové Butovice
Kouzelnický den ve Žlutých lázníchPodmořský svět v Galerii Nové Butovice

 

Na děti se nachystali v obchodních centrech

Pestrý program si pro děti připravila takřka všechna větší obchodní centra. Centrum Černý Most bude slavit s Disneyho postavičkami, v OC Letňany se děti poučí jak poskytovat první pomoc při akci Bezpečně na kole, v Metropoli Zličín si pro děti připravili Kosmickou misi s pravým robotím adrenalinem, Pastelkový den čeká v OC Chodov, Europark ve Štěrboholích předvede ukázku extrémních sportů, v Galerii Harfa se celý den odehraje v pohádkovém duchu a konečně v nákupní galerii v Nových Butovicích se vše promění v podmořský svět.

Dětské dny městských částí

Téměř všechny pražské čtvrtě pořádají pro své nejmladší občánky dětské dny. Ve Kbelích se tak děti mohou zúčastnit akce "Den dětí – anebo co budu až vyrostu", kde na ně čekají všelijaké profesní disciplíny, v Karlíně na Karlínském náměstí se oslavy ponesou v duchu Karlíkovy továrny na čokoládu, Praha 4 se zaměřila na přírodu – proběhnou ukázky včelařství a záchrany zvířat, v Lochkově na fotbalovém hřišti proběhnou ukázky práce záchranářů, hasičů a policistů. Na Zbraslavi se dětský den soustředí do ZŠ Nad Parkem, kde se uskuteční mj. ukázky práce hasičů, výcvik služebních psů či bojové sporty, v Písnici přivezou městští policisté dopravní hřiště a bohatý program bude připraven také v Dolních Počernicích a v Kolovratech.

Z mnoha dalších akcí vybíráme sobotní odpoledne v Aquapalace Praha, zajímavý program ve Staré čističce odpadních vod v Bubenči, vstup zdarma bude pro děti v Muzeu pražských pověstí a strašidel, kouzlit se bude ve Žlutých lázní (až v neděli) a na děti mysleli i v divadle Na Dobešce a dokonce i v Senátu.

Ne všechno se nám do článku vešlo, takže jestli jste nenašli tu pravou akci pro Vás tak další jsou v našem vyčerpávajícím přehledu.

Zajímavé akce v okolí

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Noční běh pro Světlušku v Praze 2024

25.04.2024 - 25.04.2024
Výstaviště

Noční běh pro Světlušku se z Moravy přesouvá do hlavního města. K pátému letošnímu nočnímu běhu odstartují běžci od…

Dílna všímavosti: Ruka mine bok, sl…

25.04.2024 - 25.04.2024
Meditační zahrada HAMU

PREMIÉRA V Meditační zahradě HAMU S sebou: mobil a sluchátka

Noční koloběžkování 2024 - Praha

27.04.2024 - 27.04.2024
Topsports centrum -…

Noční koloběžkování 2024 již tradičně otevře sezónu nejen pro všechny milovníky koloběžkování, ale i naplno otevře síť…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete