Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na Půlnoční v Praze

Praha

Atlas Česka by rád přispěl k harmonickému prožití vánočních svátků všech svých čtenářů pozvánkou na vybrané půlnoční mše či bohoslužby, které pro většinu z nás patří k nejdůležitějším symbolům blížících se Vánoc.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Atlas Česka by rád přispěl k harmonickému prožití vánočních svátků všech svých čtenářů pozvánkou na vybrané půlnoční mše či bohoslužby, které pro většinu z nás patří k nejdůležitějším symbolům blížících se Vánoc.

Půlnoční mše

  Kam na bohoslužbu na Praze 1

Na Štědrý den se po celé Praze otevírají dveře desítek kostelů, které vítají tradiční účastníky bohoslužeb i stovky dalších návštěvníků, kteří si atmosféru Vánoc nedokáží bez účasti na kázaní slova božího představit. Pokud mezi takové patříte i Vy, jistě oceníte následující výčet plánovaných bohoslužeb spojených s významným dnem narození božího syna.

Na Praze 1 o Štědrém dnu konají mše již od odpoledních hodin. V 16:00 hodin se můžete vydat například do kostela sv. Jindřicha a Kunhuty v Jindřišské ulici či k Panně Marii Královně Andělů na Loretánské náměstí. V 16:30 pak stovky návštěvníků zaplní kostel Matky Boží před Týnem, nacházející se na Staroměstském náměstí. Kromě obvyklé liturgie se můžete těšit i na oblíbenou Rybovou mši. Přesně o půlnoci pak oslaví narození spasitele v kostele sv. Salvátora na Křížovnickém náměstí, katedrálním chrámu sv. Vavřince na Petříně,  v kostele sv. Jiljí v Husově ulici, v kostele sv. Havla v Havelské ulici, kostele Nanebevzetí Panny Marie na Strahovském nádvoří a samozřejmě i v chrámu sv. Víta na III. nádvoří Pražského hradu.

 Půlnoční mše na Praze 2 až 6

V oblasti širšího centra malebné Prahy najdeme na dvě desítky míst, které zvou ke slavnostní vánoční bohoslužbě. Již ve 22 hodin se půlnoční mše odehraje v klášterním kostele Opatství Emauzy ve Vyšehradské ulici. Přesně o půlnoci se pak otevřou dveře kostela sv. Ludmily na Náměstí Míru, kapitulní baziliky sv. Petra a Pavla na Vyšehradě, kostela Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad, kostela sv. Václava na náměstí 14. října na Smíchově či kostela sv. Prokopa na Sladkovském náměstí. Šestá městská část láká všechny zájemce do kostela sv. Gotharda na Krupkově náměstí, do kostela sv. Fabiána a Šebestiána v Libocké ulici, do uchvacujících prostor kostela sv. Markéty na Břevnově či do kaple Mnišek Kazatelského řádu v Lysolajích.

Kam na bohoslužbu na Praze 7 až 22

Obyvatelé těchto městských částí si již navykli zakončit Štědrý den v prostorách kostela sv. Antonína Paduánského na Strossmayerově náměstí, kostela sv. Terezie od Dítěte Ježíše v Kobylisích či moderním kostele Neposkvrněného Početí Panny Marie ve Strašnicích. I v odlehlejších částech našeho hlavního města nalezneme několik desítek kostelů, z jejichž interiérů se na počátku prvního svátku vánočního bude linout boží slovo všem natěšeným posluchačům. Za všechny zveme do kostela sv. Jakuba Staršího ve Stodůlkách, kostela sv. Markéty ve Zvoli, kostela Jana Nepomuckého ve Velké Chuchli, kostela Všech svatých v Uhříněvsi, komunitního centra Matky Terezy na Chodově či na speciální půlnoční mši pro děti, začínající v 16 hodin v kostele sv. Františka na Chodově.

Zajímavé akce v okolí

Veselé Velikonoce s kraslicemi od C…

26.03.2024 - 01.04.2024
Praha

První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i…

Velikonoční pondělí ve Folklore gar…

29.03.2024 - 01.04.2024
Praha

Velikonoční pondělí ve Folklore garden bude ve znamení folkloru a speciálního velikonočního menu. Návštěvníci se mohou…

Velikonoční víkend v Mandarin Orien…

30.03.2024 - 31.03.2024
Praha

Velikonoce v hotelu Mandarin Oriental, Prague se letos ponesou v kreativním i duchu. Kromě tradičních velikonočních…

Křivoklátský rychlík na velikonoční…

30.03.2024 - 30.03.2024
Železniční stanice

Historický motorový vlak na královský hrad Křivoklát. Tradiční velikonoční program. Speciální prohlídky. Muzeum českých…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete