Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na Svatomartinské víno v Praze 2013

Praha

Přijměte pozvání Atlasu Česka na zajímavé a atraktivní akce, konané na území našeho hlavního města Prahy v rámci oblíbených Svatomartinských oslav. Většina z nás má toto období spojeno s populární martinskou husou, lahodným vínem a bohatým posvícením, čemuž odpovídá i bohatá nabídka převážně gastronomických i společenských akcí určených doslova pro každého.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Přijměte pozvání Atlasu Česka na zajímavé a atraktivní akce, konané na území našeho hlavního města Prahy v rámci oblíbených Svatomartinských oslav. Většina z nás má toto období spojeno s populární martinskou husou, lahodným vínem a bohatým posvícením, čemuž odpovídá i bohatá nabídka převážně gastronomických i společenských akcí určených doslova pro každého.

 Slavnosti na Jiřáku

Zřejmě nejoblíbenější a zároveň nejnavštěvovanější akcí spojenou se svátkem sv. Martina můžou Pražané navštívit na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde se tentokrát v pondělí 11.11. 2013 představí všem návštěvníkům více než dvě desítky moravských a českých vinařů s výsledky své celoroční práce. Chybět ani tentokrát nebude i doprovodná gastronomická sekce, specializující se na tradiční pečenou husu s knedlíkem a zelím, rozmanitou nabídku pochutin k vínu (slaniny, klobásy, sýry, halušky, palačinky či koláčky). Zachutná-li Vám některá z prodávaných delikates více než jiná, můžete si ji odnést domů v populárních termoboxech. K dobré atmosféře celého setkání pak přispěje i živá hudba, zastoupená lidovou cimbálovkou či ukrajinskou fantazijní formací Atmasféra. Nesporný úspěch celé akce pak nepochybně zajistí i požehnání místního faráře z přilehlého kostela Nejsvětějšího Srdce Páně.

Svatomartinské hody na nám. Jiřího z Poděbrad

 Slavnosti i v Letňanech

Od 14.11. do 16.11. se do Svatomartinských slavností aktivně zapojí i každý z návštěvníků obchodního centra v Letňanech, kde se všem zájemcům nabízí možnost ochutnat některý z více než stovky vzorků Svatomartinských vín, pošmáknout si na brilantně vypečené huse se zelím a knedlíkem či si jen pro chuť zakousnout lahodný chléb s vybraným husím sádlem. Prostorný stan postavený před vstupem do obchodního centra pojme na 300 lidí a v rámci deseti degustačních stanovišť si každý milovník dobrého vína a svátečních pamlsku vybere dle svého chuti.

Ochutnejte Svatomartinské v OC Letňany

Rozmanitá Troja

Věhlas pražské čtvrti Troja nemusí nutně souviset jen s oblíbenou Botanickou zahradou či populární ZOO, ale pozorný návštěvník zde odhalí i několik poutavých a atraktivních akcí. Mezi ty novější se řadí ochutnávka mladých vín v pohádkovém prostředí Svatomartinské vinice sv. Kláry, která 11. listopadu natěšeným zájemcům  poodhalí výsledek práce vinařů ze zdejších prosluněných vinařských strání.

Ochutnávka Svatomartinského v krásném prostředí vinice Sv. Kláry

Za husou i do muzea

Již několikátým rokem se o nevšední zážitek všem příchozím starají pracovníci Národního zemědělského muzea, kteří i letos přichystali ojedinělou "Letenskou husu" spojenou s koštem svatomartinského vína. Těšit se můžete na řízenou degustaci vína s cimbálovým doprovodem, ukázky řemesel a uměleckých činností z dob více či méně vzdálených současnosti, prodej husích pečínek či speciální zdobení posvícenských hnětýnek. Jako vždy je s návštěvo akce spojena i volná prohlídka všech zdejších výstavních expozic. Vše vypukne v sobotu 16.11. v 10 hod.

Národní zemědělské muzeum Vás zve na tradiční Letenskou husu

Živo bude i v Pivovaru

Speciálním tipem naší redakce je pozvání na víkend od 8.11. do pondělí 11. 11., který můžete strávit v poetickém prostředí vyhlášené restaurace Richter Brewery Pub v areálu Pivovaru u Bulovky. Průvodcem oslavami svátku sv. Martina bude zdejší vstřícná obsluha, která všem návštěvníkům naservíruje speciální menu Svatomartinských hodů. Podávat se samozřejmě bude slavnostní husička, víno i další laskominy. K přívětivé atmosféře pak přispěje živá muzika, která vyzve nejednoho z Vás k bujarému tanci. Třeba si pak rozvířeni z tanečního rytmu objednáte i proslavené pivo Holunderbier, vyráběné z čerstvě sklizených bezových květů.

Svatomartinské hody v pražských restauracích

Přinášíme také seznam pražských restauracích které zařadily na své menu Svatomartinskou nabídku. 

Vyčerpávající seznam pražských restaurací se Svatomartinským menu

 

Další ochutnávky Svatomartinského v Praze naleznete zde!

 

 

Zajímavé akce v okolí

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete