Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam v Praze 10. – 16. 6. 2013: Benefiční koncerty či filmové a divadelní premiéry

Praha

Tento týden si v Praze nenchte ujít benefiční koncerty na pomoc Zoologické zahrdy v Troji a zatopeného klubu Jazz Dock. Čeká na vás několik filmových a divadleních premiér a nebudete ochuzeni ani o dobré hudební zážitky.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Tento týden si v Praze nenchte ujít benefiční koncerty na pomoc Zoologické zahrdy v Troji a zatopeného klubu Jazz Dock. Čeká na vás několik filmových a divadleních premiér a nebudete ochuzeni ani o dobré hudební zážitky.

1000 mil Československých

Ve středu 13.6. odstartuje od Národního technického muzea závod veteránů  1000 mil Československých

Pondělí

V pondělí si nenechte ujít cirkusový večer v Paláci Akropolis. Projekt Cirqueon Akademie je exkurzí do samotného Centra pro nový cirkus. Projekt připravili začínající i pokročilí studenti Cirqueonu. Divadlo v Celetné si na tento večer připravilo premiéru inscenace Čupakabra. Jde o morální thriller podle románu Olgy Tokarczukové Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých. Od osmi hodin vystoupí v divadle Archa kultovní irská kapela My Bloody Valentine. Formace, která na přelomu 80. a 90. let minulého století díky deskám Isn´t Anything a Loveless zásadním způsobem ovlivnila podobu rockové hudby, přijede v rámci turné k novému – skvěle přijatému - albu nazvanému m b v. My Bloody Valentine jej vydali neočekávaně letos v únoru po 22 letech od předchozího Loveless.

Úterý

Od úterka v Polagraphu vystavuje mladá česká fotografka Eliška Kyselková - dvaadvacetiletá studentka reklamní fotografie, která má za sebou ohromné úspěchy… a v jejím portfoliu samozřejmě nechybí ani Polaroidy. Od půl sedmé začíná v kině Světozor debata s řežisérkou Helenou Třeštíkovou na téma jak se režíruje dokument. Hraný film často vypadá jako skutečný. Skutečnost je často natolik neuvěřitelná, že vypadá jako vymyšlená. Dokumentární filmy využívají inscenovaných scén a naopak fikce využívá dokumentární záběry. Jednou z možných objektivních metod přístupu dokumentaristů je časosběrná metoda. Jaká je hranice mezi skutečností a fikcí? Od sedmi hodin uvede Švandovo divadlo na Smíchově komedie od Larse von Triera Kdo je tady ředitel?. Tato svérázná komedie Vás rozhodně nebude nudit, ať už jste příznivci IT či monologu Kominíka z Města bez komínů! Od půl osmé také doporučujeme dnes už téměř legendární one-man-show Caveman s Janem Holíkem, kterou můžete shlédnout v divadle u Hasičů. Odd osmi hodin se v Lucerně koná benefiční koncert na podporu zatopeného klubu Jazz Dock. Tato akce vznikla jako spontánní nápad několika jazzových hudebníků, kteří takto chtějí podpořit obnovení chodu a rekonstrukci prostor oblíbeného jazz klubu poté, co ho vyplavila letošní povodeň. Vystoupí např. Lenka Dusilová, Yvonne Sanchez, Aneta Langerová, Dan Bárta aj.

Středa

Ve středu proběhne vernisáž a následující den otevře Vysoká škola uměleckoprůmyslová všechny své ateliéry a po dobu jednoho týdne tak budete mít příležitost si prohlédnout klauzurní práce studentů této školy. Výstava s názvem Artsemetr jistě stojí zato. Do divadla Rokoko můžete zajít na veřejnou generálku inscenace Molly Sweeney, psychologického dramatu vynikajícího irského dramatika o slepotě skutečné i domnělé, a opravdových zázracích života. V hlavní roli Dana Batulková, hudba Vladivojna La Chia. Od osmi hodin se v pražské Lucerně uskuteční benefiční koncert na pomoc pražské ZOO po letošních povodních, které v ZOO napáchaly opět po 11 letech velké škody. Na této akci s výstižným názvem Zvedáme hlavu vystoupí například Tomáš Klus, Eddie Stoilow, Marek Ztracený, Xindl X, Wohnout a další.

Čtvrtek

Čtvrtek je ve znamení premiér. Ty filmové obstará například "šílený thriller" Trans řežiséra Danny Boyle o hrdinech v mezních situacích. Zcela jiný zážitek si můžete odnést z premiéry komediálního filmu Hurá na Francii, ve kterém se Borat pokusí zničit Eiffelovku. Divadelní premiéru si můžete vychutnat ve Strašnickém divadle, kde se poprvé představí hra o dvou hercích Enda Walsh: maličkosti, o dvou starých lidech na konci života. Kino Aero uvede večer produkci z divadleního představení Audience z Londýnského West Endu, ve které si Helen Mirren zopakuje roli, za kterou získala Oscara - královnu Alžbetu II. Audience tak opět spojuje spisovatele Petera Morgana a oscarovou herečku Helen Mirren, kteří tak pokračují v úspěšné spolupráci započaté na filmovém hitu The Queen. Od čtvrtka bude Praha hostit historicky první Dny Jeruzaléma v Praze. Rozsahem, šíří záběru, tematickou a žánrovou pestrostí mimořádný festival navazuje na loňské úspěšné Dny Prahy v Jeruzalémě a je vůbec první takto reprezentativní a ucelenou přehlídkou izraelské kultury a Jeruzaléma za hranicemi země. Od osmi hodin zazpívá v pražském klubu Retro Music Hall slovenská zpěvačka americko-švýcarského původu Celeste Buckingham a do Prahy přiveze svůj nový duet "I Was Wrong”, který zazpívá s hip – hopovým zpěvákem Majkem Spiritem. Po skončení koncertu bude v klubu na programu afterparty s britskou taneční legendou Freemasons, Chrisem Sadlerem a Robertem Chocholou.

Pátek

V pátek začíná 15. ročník největší tetovací festival v České republice Prague tattoo Convention. Festival se bude konat celý víkend na holešovickém Výstavišti. Od pátku do soboty se bude také konat první festival české elektronické hudby – Elekce Festival. Na 3 scénách nabídne během 2 dnů bezmála 40 DJů, kapel a hudebních uskupení. Festival se koná ve smíchovském Meetfactory. Ve stejné dny proběhne také V Královské zahradě Pražského hradu Festival minipivovarů. entokrát se představí na 60 pivovarů a 120 druhů piva, abychom dokázali nabídnout návštěvníků opravdu pestrou paletu piv z celé republiky. Od Ostravy po Sokolov, od Varnsdorfu po Dolní Bojanovice.

Víkend

Od soboty začíná v Botanické zahradě výstava kaktusů a jiných sukulentů spojená s workshopy a průvodcovskou službou. V letošním roce představíme společenstva sukulentní flóry pouští jihoamerické Atacamy, atlantické Makaronésie, severoamerické Sonorské a Chihuahušské pouště a aridní oblast Madagaskaru a Jihoafrické republiky. Poprvé budou k vidění i bizarní kultivary kaktusů pocházejících z japonského šlechtění. Od soboty do neděle se pak koná šestnáctý ročník Respect festivalu, pravidelné přehlídky world-music s nejdelší historií u nás. Letos se přesouvá na Ladronku a nabídne vystoupení souborů z různých koutů světa, které sklízejí ovace na zahraničních festivalech a v České republice vystoupí poprvé. V sobotu večer se v druhé premiéře představí inscenace Cry baby cry, kterou uvede Švandovo divadlo. V neděli začíná mezinárodní hudební festival Prague Proms, který bude pokračovat až do 20. července. Zahájení festivalu proběhne stejně jako loni na Václavském náměstí akcí s názvem Hollywood night, projekcí nejlepších filmových soundtracků.

 

Zajímavé akce v okolí

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete