Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam v Praze tento týden 13. - 19. května 2013: Na stojáka, Miss Agro či Noc literatury

Praha

Tento týden je v Praze nebitý divadelními i hudebními akcemi, z USA přijede legenda Joe Cocker, z velké Británie pak kapela The XX. Začíná Český pivní festival a koupaliště Džbán ožije tradiční open air akcí, na které vystoupí Tři sestry

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Tento týden je v Praze nabitý divadelními i hudebními akcemi, z USA přijede legenda Joe Cocker, z velké Británie pak kapela The XX. Začíná Český pivní festival a koupaliště Džbán ožije tradiční open air akcí, na které vystoupí Tři sestry.

Na výstavišti začíná Pivní festival

Ve čtvrtek startuje na výstavišti Český pivní festival

Začátek týdne Na stojáka, volba Miss či muzikanti v metru

Pondělí je ve znamení skvělých divadelních představení. Doporučujeme například hru Měsíc pro Smolaře amerického dramatika, nositele Nobelovy ceny, Eugena O’Neilla v Divadle na Vinohradech. Další skvělou hru uvedou v pondělí v Divadle Komedie – Testosteron – velmi svižná a zábavná situační komedie v plně mužském obsazení. Do Švandova divadla se vypravte na adaptaci skvělé knihy polského novináře Mariusze Szczygieła – Gottland. Pokud holdujete "Stand up komedy", tak zajděte do Retro Music Hall na další Na stojáka, kde vám osobnosti předvedou své umění u mikrofonu. Tentokrát speciální nekuřácké vydání. První den tohoto týdne také startuje největší nekomerční přehlídka fotografie – Photo Meet Point v Kongresovém centru. V Městské knihovně si nenechte ujít milé vystoupení Bratrů Ebenových.

V úterý se koná po kavárnách Mama Coffee dobročinná akce, na které můžete zakoupit designové doplňky, šperky i originální kousky od předních českých návrhářek za příznivé ceny a ještě tím přispějete na Domov Sue Ryder pro seniory. K tomu si samozřejmě vychutnejte skvělou kávu. Unikátní soutěž o královnu (nejen) krásy České zemědělské univerzity v Praze – Miss Agro - se koná také v úterý a je průběžně prokládána koncerty jinými všemožnými i nemožnými exhibicemi. Tradičně je vstup zdarma. Na tento den pro vás pražský Dopravní podnik opět připravil akci Nalaď se v metru, kdy v 17 vybraných stanicích pražského metra vystoupí 37 hudebních uskupení.

Na výstaviště pro dobrou knihu a na dobré pivo

Ve středu se v areálu kolejí Podolí ČVUT uskuteční tradiční festival studentů pro studenty Mezi Bloky, unikátní hudební akce, sloužící k odreagování před nastávajícím zkouškovým obdobím. Vystoupí zde mnoho kapel a vstup je samozřejmě zdarma. Na Letné se pak uskuteční 7. ročník literárního happeningu Noc literatury. Lapidárium, kostel sv. Klimenta, architektonický ateliér ARCHIP, atrium AVU na okraji Stromovky, pavilon EXPO 58 - tady všude a ještě na dalších třinácti místech si budete moci poslechnout v podání známých hereckých osobností (Lukáše Hlavici, Karla Dobrého, Davida Prachaře, Vandy Hybnerové, Matěje Hádka ad.) ukázky z nových překladů čerstvě vydaných románů současných evropských autorů. Knihovna Václava Havla vás zve na dramatickou kompozici scén z divadelních her Václava Havla na téma manželský trojúhelník. Pod pedagogickým vedením Marie Málkové hrají studenti třetího ročníku DAMU.

Ve čtvrtek startuje 19. ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha 2013. Festival bude probíhat až do neděle v holešovickém výstavišti. Z hudebních vystoupení tento den doporučujeme brtiskou indie popovou kapelu The XX, kteří se ve čtvrtek vrací do Prahy a to rovnou do velkého sálu pražské Lucerny. Čtvrtý den tohoto týdne také startuje na holešovickém výstavišti Český pivní festival 2013, který bude pokračovat dalších 17 dní a předvede vám to nejlepší z českých pivovarů, od českých kuchařů, řezníků a pekařů.

Festival Svět knihy a akce Noc literaturyAkce Nalaďte se v metru
Festival Svět knihy a akce Noc literaturyTakhle to nějak bude vypadat v úterý v pražském metru 

Víkendové festivaly a zdarma do Policejního muzea

V pátek vyrazte na tradiční open air akci u koupaliště Džbán, na které vystoupí Tři sestry v rámci oslav svých 28 let na hudební scéně. Festival v Šárce potrvá až do soboty, při čemž Tři sestry vystoupí v sobotu. V pátek se například můžete těšit na kapelu Visací zámek. Na pražské VŠUP startuje výstava Myslet město/ městské strategie mezi kontrolou a laissez-faire. K výstavě budou uspořádány zajímavé přednášky a diskuze týkající se jednotlivých měst či strategií. Tento den také začíná unikátní Prague Spirit festival, věnovaný všem, kteří mají rádi lidi a rádi je potkávají. Tento festival vám to umožní prostřednictvím yogy, tance a hudby.

V sobotu je v rámci Mezinárodního dne muzeí vstup do Policejního muzea zdarma. V divadle Ungelt pak zazpívá skvělá česká zpěvačka Marta Kubišová. V rámci oslav Mezinárodního dne stepu se v Městské knihovně koná taneční stepařská přehlídka. Čestným hostem večera je španělský stepař Guillem Alfonso. Od půl deváté budou v Aeru promítat předpremiérově film Pedra Almodóvara Rozkoš v oblacích.

Neděle bude patřit hudebním zážitkům. Hlavní hvězdou tohoto dne je bezesporu Joe Cocker, který přijede do Prahy zahrát do O2 Areny a přiveze si sebou svou show k nové desce Fire it up!. Fanoušci swingu a stylu dvacátých let minulého století si jistě nenechají ujít koncert Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers, který si pro vás tentokrát připravil program "Příběh Jazzu". Vystoupí od sedmi večer v Divadle Bez Zábradlí. Až z australského Melbourne k nám přijede bluesrockové uskupení Dirty York, kteří vystoupí 20 hodin v klubu Modrá vopice. 

Brunch na lodi spojený s prohlídkou Malé Strany

Brunch na lodi spojený s prohlídkou Malé Strany. Více informací zde!

 

 

Zajímavé akce v okolí

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete