Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kulturní tipy pro Prahu 22. - 28. dubna 2013: Studentské festivaly, filmové projekce a grilování s Pohlreichem

Praha

17. týden tohoto roku nám v Praze přinese spoustu zábavy a my Vám přinášíme tipy, kde jí najdete nejvíc. Pro studenty doporučujeme tradiční Sillicon Hill Open Wednesday projekt, na který můžete zavítat ve středu na Strahov. Rodiče s dětmi si jistě užijí akci v Ikea Černý Most, kde proběhne odpolední akce v rámci Dne Země. No a pokud chcete zajít na koncert, tak doporučujeme australskou zpěvačku Sarah Blasko, která vystoupí hned v pondělí v Akropoli.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

17. týden tohoto roku nám v Praze přinese spoustu zábavy a my Vám přinášíme tipy, kde jí najdete nejvíc. Pro studenty doporučujeme tradiční Sillicon Hill Open Wednesday projekt, na který můžete zavítat ve středu na Strahov. Rodiče s dětmi si jistě užijí akci v Ikea Černý Most, kde proběhne odpolední akce v rámci Dne Země. No a pokud chcete zajít na koncert, tak doporučujeme australskou zpěvačku Sarah Blasko, která vystoupí hned v pondělí v Akropoli.

Ve středu startuje na holešovickém Výstavišti veletrh Víno & delikatesy.

Ve středu startuje na holešovickém Výstavišti veletrh Víno & delikatesy.

Na pondělí 22. 4. tradičně připadá mezinárodní Den Země, který se slaví od roku 1969 (poprvé v San Franciscu). V Praze ho můžete oslavit například v Ikea na Černém Mostě, kde budou dětem odpoledne představeny různé nápady na šetření energie a ochranu vodních zdrojů. První den nového týdne můžete také strávit na akci To je Lucerna film!, kde můžete shlédnout filmy z producentské dílny Miloše Havla, strýce prezidenta Václava Havla. Večer pak můžete zavítat do Paláce Akropolis na u nás premiérový koncert slavné australské zpěvačky Sarah Blasko, která je řazena mezi nejvýznamnější představitelky australské nezávislé hudební scény a na svém kontě má několik hudebních cen.

V úterý vpodvečer vyrazte na procházku pražskými tunely až do protiatomového krytu, zve vás k tomu klub českých turistů Kobylisy. Knihovna Václava Havla vás zase zve do Galerie Montmartre na 4. filmový maraton, kde uvede divadelní práce Václava Havla a jeho souputníků. Těšit se můžete na projekci filmů Mlha, Večer s Divadlem Na Zábradlí a Dramatik nejen své generace.

Ve středu vyrazte nakoupit čerstvé suroviny na farmářské trhy na Jiřák nebo na Pankrác. Odpoledne zavítejte na Strahov, kde se bude konat Silicon Hill Open Wednesday neboli SHOW, což je studentský projekt, jehož cílem je vytvoření open air studentského vícežánrového koncertu s doprovodným programem. Letos se můžete těšit na kapely Rybičky 48, Mouchy, Půlrok a Corsaires a mnoho dalších, včetně elektro stage nejlepších studentských DJs. Večer pak můžete zavítat do Stavovského divadla, kde budou předány ceny za nejlepší knihy uplynulého roku Magnesia Litera. Vyhlášení můžete také sledovat v přímém přenosu v TV. Třetí den tohoto týdne také startuje na holešovickém Výstavišti veletrh Víno & delikatesy.

V týdnu se koná v Praze mnoho filmových akcíV ZOO se bude křtít mládě tapíra jihoamerického.
V týdnu se koná v Praze mnoho filmových akcí

V ZOO se bude křtít mládě tapíra jihoamerického.

 Čtvrtek bude patřit tradičnímu studentskému multižánrovému festivalu Pavlač, na kterém se posluchárny univerzitní budovy Hollar Fakulty sociálních věd stane jevištěm, učebny kinem, pošmourné nádvoří koncertní halou a šedivé zdi promítacím plátnem. Můžete vybírat z hudebního a divadelního programu a různých workshopů. A od 19,30 hodin se můžete v divadle Archa zúčastnit natáčení Show Jana Krause. Do kina zajděte na premiéru nového animáku Zambezia o dobrodružství mladého sokola.

Pátý den tohoto týdne startuje v kině Lucerna První 3D Filmový Festival v kontinentální Evropě. Kromě promítání filmů, bude v projekčním sále probíhat řada přednášek, které mapují historický vývoj 3D technologie, současný stav i budoucí možnosti tohoto fenoménu. Večer můžete vyrazit do trojské zoologické zahrady na noční prohlídky a zjistit co dělají zvířata po večerce.

V sobotu vyrazte na pravý bleší trh na Tylovo náměstí či na akci Rozmarné jaro v Café Rozmar na Rašínovo nábřeží, kde se i v neděli uskuteční dobročinný bazar, jehož výtěžek podpoří projekt sociální firmy Café Rozmar. Od 14 hodin si zajděte zagrilovat se Zdeňkem Pohlreichem do Slovanského domu.
Poslední den tohoto týdne zajděte do Stromovky na nejen běžeckou akci Ramaton. V ZOO se bude křtít druhé zde narozené mládě tapíra jihoamerického. Večer si zajděte do kavárny Potrvá poslechnout koncert kanadské indie – folkové kapely Making Marks.

Jestliže tyto tipy nejsou Váš šálek kávy, další informace o kulturním dění v Praze můžete nalézt v našem Kalendáři akcí.

Brunch na lodi spojený s prohlídkou Malé Strany

Brunch na lodi spojený s prohlídkou Malé Strany - více informací zde!

Zajímavé akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Hokej s Patem a Matem

20.04.2024 - 21.04.2024
Praha

První sportovní akce s Patem a Matem bude patřit jednomu z nejoblíbenějších sportů - hokeji. S roztomilou dvojkou…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete