Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam v Praze tento týden 6. – 12. 5. 2013: Den matek, pražský maraton, Pink či festival Zlomvaz

Praha

Druhý májový týden v Praze přináší spoustu akcí, na kterých nesmíte chybět. Zde je jejich přehled.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Druhý májový týden v Praze přináší spoustu akcí, na kterých nesmíte chybět. Zde je jejich přehled.

Maratonský víkend

Víkend ve znamení Pražského maratonu a doprovodných běhů

Pondělí je ve znamení spousty skvělé hudby, v Malostranské besedě vystoupí Vladimír Mišík & ETC, Jiří Schmitzer předvede svou show v Balbínově poetické hospůdce a ve Strašnickém divadle vystoupí legenda The Plastic People of the Universe, na které vás zve Vyšší odborná škola herecká. Bluesový nadšenci by se neměli nechat ujít vystoupení tuzemské kapley Hanelle Blues Band v Jazzboatu. Z divadel rozhodně doporučujeme one – man – show Caveman s hercem Jakubem Slachem, neboli humorné přemýšlení o rozdílech mezi muži a ženami a o tom, jak tyto rozdíly vyvolávají často nedorozumění. Představení pro jednoho herce zaplňuje do posledního místa hlediště mnoha divadel v USA i v Kanadě. Toto se uskuteční od 19 hodin v divadle Palace. Nezapomeňte na tradiční akci v ZOO Praha – Happy Mondays, v květnu platí vstup za korunu pro adoptivní rodiče lidoopů.

Největším tahákem úterního večera bude zřejmě třetí ročník mezinárodního indoor festivalu elektronické hudby MAGNETIC Festival na výstavišti PVA v Letňanech. Hala se na jednu noc promění v gigantický taneční klub pro více jak 10.000 návštěvníků, kteří zažijí desetihodinovou show v podání těch nejlepších světových houseových DJs. Na velký hudební zážitek zve O2 Arena, ve které vystoupí britský fenomenální kytarista Mark Knopfler a představí zde své nové album Privateering. Milovníci swingu a obdivovatelé doby 20. let minulého století si jistě nenechají ujít vystoupení Originálního pražského synkopického orchestru v Balbínově poetické hospůdce.

8. květen - Den vítězství

Ve středu si připomínáme výročí 8. května, kdy bylo v roce 1945 vítězně ukončeno Pražské povstání a tento státní svátek nám přináší mnoho příležitostí jak ho strávit. Odstartuje například jubilejní 20. ročník tradičního divadelního festivalu vysokých uměleckých škol – Zlomvaz. Letošní motto festivalu je IN PROGRESS - vyjadřuje snahu zachytit samotný tvůrčí proces, nikoli konečný výsledek. Těšit se můžete i na zajímavé workshopy a odborné diskuze, které letos zaujímají stejně významnou pozici jako divadelní představení. Festival potrvá až do soboty. Večer se přijďte podívat do planetária ve Stromovce a objevte tajemný vesmír. Z divadel doporučujeme ABC, kde můžete shlédnout hru Pan Kaplan má třídu rád, příběh o zdolávání neuvěřitelných zákrut cizího jazyka ve třídě plné lidí, kteří už dávno překročili školní léta, s Oldřichem Víznerem v hlavní roli. Tento den také končí výstava Karel Malich - Retrospektiva v Jízdárně Pražského hradu.

Přehlídka evropského filmu v Lucerně

Čtvrtkem začíná v kině Lucerna Europe festival, neboli to nejlepší z filmové Evropy a potrvá až do příští středy. Také na holešovickém výstavišti začíná výstava Sport Expo, čili prestižní prezentační výstava, kde hlavním důvodem účasti jak vystavovatelů, tak návštěvníků je sport, zábava a prodej/koupě sportovního vybavení. Jistě zajímavým a přínosným zážitkem bude akce s názvem Večer s Andrejem Sanikovem - běloruský disident, bývalým politický vězeň a opoziční prezidentský kandidát z voleb roku 2010. Na debatu s ním vás zve Knihovna Václava Havla.

Pátek je ve znamení dvou velkých koncertních vystoupeníPink v O2 Areně a The Australian Pink Floyd Show v Tipsport Areně. První jmenovaná s sebou přiveze show v rámci turné The Truth About Love k stejnojmennému albu, které se ihned po vydání umístilo celosvětově na 1. příčce žebříčku iTunes. The Australian Pink Floyd Show svým novým vystoupením oslaví 40. let od vydání kultovního alba The Dark Side Of The Moon. Tento den proběhne také jeden z prvních letošních open-air akcí v PrazeEvropa na Kampě, kde vystoupí mj. oblíbená kapela N.O.H.A., a připraveno je například i promítání filmů. V divadlech Kampa a Na Prádle bude probíhat 8. ročník festivalu Orientálního tance.

Od pátku 10. května budou zdarma zpřístupněny ve Vladislavském sále Pražského hradu korunovační klenoty. Jestli si chcete symboly české státnosti prohlédnout přijďte včas, čekají si dlouhé fronty. Příležitost vidět je máte až do 19. května.

Maratonský víkend

V sobotu Prahou proběhne Volkswagen Maraton, považovaný za jeden z nejkrásnějších maratonů světa. Start i cíl je na Staroměstském náměstí, trať vede srdcem metropole, podél Vltavy i různými pražskými čtvrtěmi. Přijďte si zazávodit či jen zafandit. Na Výtoni bude mezitím probíhat pravý bleší trh, kde může každý privátní člověk prodat své použité věci o kterých si myslí, že je někdo může ještě potřebovat. A na libeňské louce bude současně probíhat psí den a soutěž o Osmičkového voříška, nebude chybět ukázka dogdancingu a dogfrisbee, či předvedení práce záchranářských psů nebo odborné první pomoci pro pejska.

Na druhou květnovou neděli vždy připadá svátek matek, nezapomeňte proto své mamince utrhnout alespoň šeřík. Na neděli také připadá Den rodin, můžete ho oslavit třeba společným rodinným během na Volkswagen maratonu. Večer si pak zajděte do Meetfactory, kde si pro vás připravili představení Občan a věc (rovný rovného nemá právo soudit). Na koncert zajděte do Potrvá na obnovenou kapelu Střídmí klusáci v kulisách višní.

Zajímavé akce v okolí

Veselé Velikonoce s kraslicemi od C…

26.03.2024 - 01.04.2024
Praha

První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i…

Velikonoční pondělí ve Folklore gar…

29.03.2024 - 01.04.2024
Praha

Velikonoční pondělí ve Folklore garden bude ve znamení folkloru a speciálního velikonočního menu. Návštěvníci se mohou…

Velikonoční víkend v Mandarin Orien…

30.03.2024 - 31.03.2024
Praha

Velikonoce v hotelu Mandarin Oriental, Prague se letos ponesou v kreativním i duchu. Kromě tradičních velikonočních…

Křivoklátský rychlík na velikonoční…

30.03.2024 - 30.03.2024
Železniční stanice

Historický motorový vlak na královský hrad Křivoklát. Tradiční velikonoční program. Speciální prohlídky. Muzeum českých…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete