Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam v Praze tento týden

Praha

Každý týden pro Vás vybíráme to nejzajímavější z toho co se děje v Praze v právě probíhajícím týdnu. Tento týden jsme pro Vás vybrali Festival tibetského filmu, Chřestový týden a mnoho dalších akcí. Tipy, kam vyrazit v Praze tento víkend hledejte v průběhu čtvrtka ve speciálním pravidelném článku na našich stránkách.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Kam za kulturou v Praze tento týden?

Každý týden pro Vás vybíráme to nejzajímavější z toho co se děje v Praze v právě probíhajícím týdnu. Tento týden jsme pro Vás vybrali Festival tibetského filmu, Chřestový týden a mnoho dalších akcí. Tipy, kam vyrazit v Praze tento víkend hledejte v průběhu čtvrtka ve speciálním pravidelném článku na našich stránkách.

Kulturní tipy v Praze

Nábřeží Prahy se tento týden promění v rozsáhlou marinu

Tibetský filmový festival

Oblíbený festival tibetských filmů "FLIM" proběhne letos od 17. do 19. dubna v žižkovském kině Aero a v holešovické La Fabrice. Již na 7. ročník filmového festivalu FLIM – Festivalu tibetských filmů a filmů o Tibetu, mohou diváci shlédnout čtyři dokumenty a dva hrané filmy inspirované tibetskou kulturou, z toho čtyři v české premiéře. Letošní FLIM bude zahájen výjimečnou kulturní událostí – v úterý 16. dubna vystoupí v La Fabrice jedna z největších hvězd tibetského operního nebe, význačná interpretka lidových písní a worldmusic Namgyal Lhamo. O den později, 17. dubna, bude Namgyal-la v kině Aero hostem prvního českého uvedení filmu Arvinda Iyera Dabži.

Lodě na vodě

Od 17. do 21. dubna proběhne v Praze již 5. ročník výstavy Lodě na vodě a to na Rašínově a Hořejším nábřeží. Nebude chybět doprovodný program a stylový catering. Tedy žádný kapitán si tuto výstavu nemůže nechat ujít.

Gabin v Akropoli

Ve čtvrtek 18. dubna zahraje v Akropoli Velká hvězda italské elektronické hudební scény Gabin a po dvou letech a přiveze průřez tím nejlepším ze svého repertoáru. Jako obvykle se bude jednat o směs funku, soulu i jazzu, atmosféry ze starých filmů i plážové party v Latinské Americe.

Otevření kavárny Moment 

V neděli 14. 4. proběhne slavnostní otevření bistra a kavárny Moment ve Slezské ulici. Majitelé slibují denně kvalitní čerstvé suroviny, které nakupují převážně na farmářských tržištích. Najděte si tento týden moment a zavítejte do této nově otevřené kavárny.

Vyrazte do pražské ZOO

Tento týden nám snad konečně bude přát počasí, a proto je ideální čas pro návštěvu zoologické či botanické zahrady v Troji. V sobotu navíc proběhne v ZOO gorilí den u příležitosti oslav Kiburiho narozenin a v neděli se v ZOO slaví 120. výročí narození "válečného ředitele" ZOO Praha, jež se zasloužil o do té doby největší chovatelský úspěch – první uměle odchované mládě medvěda ledního. V botanické zahradě pak můžete shlédnout výstavu tropických motýlů ve skleníku Fata Morgana.

Za zmínku jistě stojí akce nazvaná "Chřestový týden", která proběhne od 15. 4. do 21. 4. v Jewel Café Bar v Rytířské ulici na Praze 1. Vybírat můžete z polévek, předkrmů i hlavních chodů.

Co se nevešlo (ve zkratce): Velká jarní cyklojízda v sobotu, koncert španělské SKA – P v Tipsport areně také v sobotu, mnoho akcí v rámci oslav Dne země, festival spisovatelů od středy do pátku, Švandovo divadlo uvede v letošní sezóně naposledy vychvalované představení Crash u potoka tuto středu a na studentský neziskový festival Apríles můžete zavítat taktéž tuto sobotu.

Pokud jsme se Vám netrefili do vkusu tak můžete najít co se Vám libí zde!

Zajímavé akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Hokej s Patem a Matem

20.04.2024 - 21.04.2024
Praha

První sportovní akce s Patem a Matem bude patřit jednomu z nejoblíbenějších sportů - hokeji. S roztomilou dvojkou…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete