Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kulturní tipy Praha

Přívětivé jarní počasí plné slunečních paprsků a stoupajících teplot láká k rodinnému výletu za některou z mnoha atraktivních akcí konaných a nadcházejícím týdnu v našem hlavním městě.

Fotogalerie k článku

Přívětivé jarní počasí plné slunečních paprsků a stoupajících teplot láká k rodinnému výletu za některou z mnoha atraktivních akcí konaných a nadcházejícím týdnu v našem hlavním městě.

Všechny tvořivé a nápadité čtenáře se zájmem o kreativní tvorbu zveme do "Keramické dílny Na Balkáně", která v blížícím se kurzu nabídne možnost vytvořit si pod vedením zkušené instruktorky slepičku či kohouta z keramiky. Pozoruhodné zkušenosti, které se mohou hodit snad každému cestovateli přináší poutavý program "Minimalismu v cestování", který nabídne širokou škálu zajímavostí o kompaktním, multifunkčním a ultralehkém cestování. Děti i jejich rodiče pak jistě ocení příležitost vytvořit si na blížící se svátky "Velikonoční dekoraci z Pedigu". Jedinečnou běžeckou událostí s charitativním přesahem je již po několik let "Noční běh pro Světlušku", který si po svá patronátní křídla vzalo několik významných osobnostní. V současné uspěchané době je jedním z nejefektivnějších relaxačních způsobů nápadité malování, které na vlastní kůži zažijete při "Kreativní dílně Aladine", která nechá proniknout do tajů obrazců a čar unášených na vlnách vlastní kreativity.

Velikonoční řemeslné dílny

Literární nadšence pak jistě potěšíme pozvánkou na scénické čtení ze sbírky Dějiny kultury začátku století, konané pod názvem "Agadir: Na strunách naděje". Přívětivé počasí pak vyzývá k návštěv "Výtvarného ateliéru a kurzu jarního akvarelu", který nabídne dětem i rodičům možnost naučit se malovat akvarelem či akvarelovými pastelkami. Mezi nejpopulárnější programy Národopisného muzea Národního muzea patří již několikátým rokem program "Velikonoční hrátky aneb tradiční řemeslné dílny pro děti". Udělat něco pro své zdraví a dozvědět se u toho aktuální novinky v léčbě onemocnění srdce přináší charitativní projekt v Ikemu "Proběhni se podruhé". Milovníky klasických vinylových desek a na nich zaznamenané hudby jistě zaujme "Vinylová burza v čase", která se koná kde jinde než v Českém muzeu hudby.

Závody kočárků

Opravdovou výzvou pro ty nejzdatnější sportovce je "Urban Challenge", která láká na 5000 metrů dlouhou trať a více jako 25 originálních překážek ve specificky městském prostředí. Vyrobit si unikátní řemeslný výrobek mohou všichni návštěvníci "Tradičních řemeslných dílen zaměřených na malování horáckých kraslic technikou voskové batiky". Nostalgii i bezprostřední radost pak jistě vyvolá "Koncert v barvách Semaforu", který patří do oblíbeného cyklu Dveře dokořán divadla Semafor. Velmi originální až recesistickou atmosféru zažijete při "Strolleringu aneb závodech kočárků", které se uskuteční o nadcházející neděli nejen v Praze, ale i ve všech větších městech naší země.

Vzpomínkou na výjimečného českého herce, scénáristu a režiséra bude i expozice "Filmy Oldřicha Lipského", kterou můžete navštívit stylově na pražském Barrandově. Pro naše nebojácné čtenáře pak přinášíme pozvání na "Ohana horor cirkus", který představuje strachem i adrenalinem nabytou show plnou ohnivých efektů, krvelačného mučení i tajuplného kola smrti. Nemůžete-li se probrat ze zimní letargie, jistě Vám pomůže nápaditý program "Jarní restart pro ženy", který přináší populární rodinný klub Ulitka. Originálním tipem na kulturní prožitek budiž pozvání na "Olověného Fuchse f kleci", který je výstavou tří největších škol architektury. Jedinečný zábavní park pro celou rodinu  "Toboga fantasy Praha" nabízí zábavu pro celou rodinu na ploše více než 6000 m2.

Seznámit se s životem a dílem největšího osobnosti našich dějin můžete při interaktivní výstavě "Karel IV. všemi smysly". Na závěr pak zveme na jedinečnou expozici Muzea hlavního města Prahy "Praha hoří", která v prostorách Novomlýnské vodárenské věže představí historii nejznámějších pražských požárů. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete