Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Proběhni.se podruhé! Úspěšný charitativní projekt v IKEMu. - Praha

13.04.2019 Kunratický les

Věděli jste, že každý druhý Čech umírá na srdeční choroby? Přední čeští kardiologové si řekli dost a rozhodli se na vážnost situace upozornit. Lékaři z Nadačního fondu České srdce s agenturou RAUL založili běžecký závod Proběhni.se, který na problematiku poukazuje. Běh Kunratickým lesem čeká druhý ročník v sobotu 13. dubna.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

450 200 Kč! Výtěžek z prvního ročníku, který v plné výši za podpory partnerů závodu a všech účastníků putoval na konto nadačního fondu je již plně využíván. "Realizujeme složité operace v rozvojových zemích, preventivními prohlídkami předcházíme vážným srdečním onemocněním, vzděláváme začínající lékaře v zemích třetího světa, edukujeme českou veřejnost. Úkolů, které jsme si předsevzali, je celá řada, a díky účastníkům Proběhni.se jsou realizovatelné," upozorňuje MUDr. Michal Pazderník, FESC, kardiolog z Institutu klinické a experimentální medicíny a jeden ze zakladatelů NF České srdce.

Pomáhá každý, kdo se postaví na start, a to do poslední koruny. Po úspěšném premiérovém ročníku, který se za branami IKEM uskutečnil v letošním roce, se pořadatelé rozhodli pro jeho pokračování. To se bude konat v sobotu 13 dubna 2019. Kromě závodu na tratích s přibližnou délkou 6 a 11 kilometrů, se účastnícimohou opět těšit na edukativní programy zaměřené na prevenci srdečních chorob. "Chceme pomáhat také tady v Česku. Proto budeme po celý den účastníky běhu seznamovat s nemocemi srdce a jejich prevencí, měřit krevní tlak, hladinu cukru v krvi, natáčet EKG a učit základní prvky resuscitace."dodává Pazderník.

Registrace závodníků byly spuštěny 1. listopadu v 11 hodin na webových stránkách www.probehni.se, a to ve stejné ceně jako v minulém roce, za 500 Kč. Děti zaplatí za své startovné jen 100 Kč. Kromě pomoci Nadačnímu fondu České srdce je v ceně běhu právě výše zmíněný edukativní program českých kardiologů, kteří budou celý den účastníkům k dispozici. Agentura RAUL, která projekt realizuje, má mnohaleté zkušenosti s pořádáním akcí jako je Jizerská 50, seriály Běhej lesy a SkiTour nebo pražské Primátorky.

Více informací naleznete na www.probehni.se nebo na facebookových stránkách projektu Probehni.se. Přihlaste se včas ZDE a přispěj svým startovným Nadačnímu fondu České srdce.

Další akce v okolí

Chcete se správně hýbat a zbavit bo…

30.03.2024 - 30.03.2024
Praha

Jak mít pružné i silné tělo? Jak předcházet bolesti zad, případně jak se tyto problémy můžete pokusit napravit? Pomohou…

Performance František Dvořák & Jiří…

04.04.2024 - 04.04.2024
Pragovka Gallery

Pragovka Gallery vás 4. dubna od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální skupinové výstavě Heuristický…

Matěj Boček / Výstup z rezidence 20…

04.04.2024 - 04.04.2024
Praha

Pragovka Gallery pořádá 4. dubna od 18 hodin prezentaci výstupu z rezidence umělce Matěje Bočka.

Comic-Con Prague 2024

05.04.2024 - 07.04.2024
Praha

Legendární událost Comic-Con popáté v Praze! Nejslavnější popkulturní festival se zaměřuje na filmy a seriály, hry,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete