Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

O víkendu začíná jubilejní Matějská pouť

Praha

Zřejmě tou nejznámější a nejnavštěvovanější poutí v naší republice je ta Matějská, pořádaná každoročně v jarních měsících v areálu Výstaviště Praha 7 – Holešovice. Letošní ročník je již padesátým. Můžete se těšit na tradiční české atrakce a na porci adrenalinu z Nizozemí.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

<emTradiční Matějská pouť je v myslích návštěvníků nezaměnitelně spojována s areálem Výstaviště Praha, kam se každoročně v březnu a dubnu nastěhují provozovatelé desítek zábavných atrakcí, simulátorů, střelnic, řetízkových kolotočů, autodromů či stánků s pochutinami a občerstvením.

Matějská 2013

 Matějsou pouť na tradičním místě pražského Výstaviště - letos po padesáté. 

Síla tradice na výstavišti

Málokdo však ví, že historie této klasické zábavy Pražanů započíná již v předminulém století, kdy se na svátek svatého Matěje konaly rozličné zábavné pouťové akce, připomínající památku tohoto ochránce stavebních řemeslníků, řezníků, cukrářů a krejčích. Okolo kostela sv. Matěje se pravidelně v tomto jarním čase objevovaly první kolotoče a stánky s občerstvením, které se postupem let stále blíže posouvaly do historického centra Dejvic. Po častém stěhování pak v roce 1963 zakotvila Matějská pouť definitivně v tehdejším areálu Parku kultury a oddechu Julia Fučíka v bubenečské Stromovce, kde ji návštěvníci mohou navštívit i v současnosti.

Adrenalin z Nizozemí

Dlouhá tradice konaní této oblíbené akce se pozitivně podepisuje na stále vzrůstající společenské i zábavně-relaxační úrovni nabízených služeb. Dokazuje to i přehlídka těch nejlákavějších atrakcí, mezi které patří monumentální Booster, zábavný Breakdance, klasická Horská dráha, elektrizující Kamikaze, rotující Koule či výbušný Katapult. Kromě adrenalinu z výstřelů do výšek či rotací v uzavřených prostorech však Matějská pouť nabízí i výjimečnou atmosféru pro děti a dospívající, kteří se ocitají ve světě varietních barev, blyštivých obrázků, pompézních kabaretiérů i tajuplných světů magie a čar.


Kdy začíná Matějská pouť?Zamilované páry pak prožívají první romance nad společně sdíleným perníkovým srdcem, vystřelenou růží či úchvatným výhledem na Prahu z loží Ruského kola. Ti starší z nás se pak s nostalgií zasní nad Staročeskou střelnicí či si připomenou nezaměnitelnou chuť lahodného tureckého medu. Matějská pouť zkrátka nabízí každému z návštěvníků specifickou porci radosti a potěšení, které jsou tím nejlepším lékem na chmury a starosti prožívané během všedních dní.

Matějská pouť začíná 2. března a končí 21. dubna. Otevřena bude každý den do 14.00 do 21.00, o víkendech od 10.00 do 22.00. 

Plánujete návštěvu matějské? Tohle je dobré vědět:

  • Místo konání je na Výstavišti Praha-Holešovice
  • Pouť zde bude od 2. března do 21. dubna
  • Otevírací doba je út–pá 14:00–21:00 hod., so– ne 10:00–22:00 (včetně svátků, prázdnin a Velikonoc)
  • Speciální den pro postižené děti je 25. března
  • Vstupné do areálu poutě je 25 Kč pro dospělého o víkendu, 10 Kč pro dospělého přes týden, děti do 120 cm a důchodci mají vstup zdarma

Zajímavé akce v okolí

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete