Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Olympijský park na Letné

Praha

S blížícím se začátkem olympijských her v Soči stoupá adrenalin i očekávání všech sportovních fanoušků, pro které je tato výjimečná událost jednoznačným vrcholem celoročního dění. Pokud si chcete na vlastní kůži prožít atmosféru soutěží pod pěti kruhy, nemusíte už jezdit stovky kilometrů daleko, ale stačí si najít čas pro návštěvu velkolepého Olympijského parku na Letné, který otevírá své brány 7. února.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

S blížícím se začátkem olympijských her v Soči stoupá adrenalin i očekávání všech sportovních fanoušků, pro které je tato výjimečná událost jednoznačným vrcholem celoročního dění. Pokud si chcete na vlastní kůži prožít atmosféru soutěží pod pěti kruhy, nemusíte už jezdit stovky kilometrů daleko, ale stačí si najít čas pro návštěvu velkolepého Olympijského parku na Letné, který otevírá své brány 7. února.

Olympiáda na Letné

Za více než 80 milionů korun se na rozloze o výměře 17,5 tisíce čtverečních metrů buduje komplexní multimediální centrum, které láká na stovky interaktivních obrazovek i nepřeberné množství unikátních sportovišť. Těšit se můžete na obrovskou bruslařskou plochu, hokejová hřiště, rozjezdovou rampu pro snowpark, ovál pro běh na lyžích či laserovou biatlonovou střelnici. To je Olympisjký park na Letné.

Na Letné bude více než sto možností ke sledování velkoplošných obrazovek s různými přenosy z centra olympijského dění v Soči, díky nimž Vám ze sportovního vrcholu roku neunikne nic podstatného. Jako doplňkový program se na několika pódiích budou každodenně střídat koncerty hudebních skupin, výstavy, známé osobnosti českého sportu a chybět nebudou ani atraktivní telemosty s českými reprezentanty přímo z dějiště olympijských her.

Během konání olympijských her budou dopoledne všechna sportoviště určena pro stovky žáků základních škol, které během odpoledne vystřídají tisícovky návštěvníků těšících se na večerní program. Každý z nich si i díky možnosti zapůjčit si sportovní vybavení může na vlastní kůži vyzkoušet krasobruslařské piruety na "Ledovém ráji", jehož rozloha bude činit více než 5000 metrů čtverečních. Nezvyklou příležitost k běžkařskému povyražení v centru Prahy pak nabídne speciální trať, která bude při teplejším počasí k dispozici všem zájemcům i díky umělému zasněžování. Stále populárnější biatlonové závody pak okusíte na atraktivní laserové biatlonové střelnici, která Vám nechá nahlédnout pod pokličku tréninkových metod našich úspěšných reprezentantů. A co by to bylo za zimní olympijské centrum, kdyby chyběla možnost zahrát si možná nejpopulárnější hru pro většinu Čechů – hokej. Na speciálních dvou hokejových hřištích každodenně poměří síly i um profesionální hokejisté i zájemci z řad sportovních nadšenců. Přesnou mušku i trpělivost pak vyzkouší i elegantní curlingová dráha, která bude jistě patřit k nejvyhledávanějším atrakcím. A pokud se příroda umoudří a nadělí nám alespoň trochu sněhové nadílky, užijete si bezpočet legrace v zábavném a hravém Snowparku.

Pořadatelé celého projektu samozřejmě mysleli nejen na nadšené sportovce, ale i na rodiny s dětmi, pro které je areál na Letné ideálním tipem na zábavný výlet. Spoustu legrace i poučení zažijete zvláště ve Fan zóně, která potěší i milovníky statistik speciálními novinami Olympijského parku. Během olympiády na Vás zkrátka čeká zcela unikátní a originální projekt, který by si neměl nechat ujít žádný z Pražanů, neboť vychutnat si olympijské dění z tak bezprostřední blízkosti jsme ještě doposud nikdy nemohli. Tak tedy "Rychleji, výše, silněji", ale především všichni na Letnou!

Zajímavé akce v okolí

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete