Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Oslavte Den vítězství v Praze

Praha

Atlas Česka Vám jako obvykle přináší pozvánku na zajímavé a atraktivní akce konané v našem hlavním městě, plánované tentokrát na Den osvobození od fašismu. Ať už se rozhodnete užít si pracovního volna poučným výletem, návštěvou výstavy či koncertu, sledováním historické přehlídky, lákavou procházkou do přírody či relaxací a sportem, máte možnost v Praze vybírat z nepřeberného množství lákadel.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Atlas Česka Vám jako obvykle přináší pozvánku na zajímavé a atraktivní akce konané v našem hlavním městě, plánované tentokrát na Den osvobození od fašismu. Ať už se rozhodnete užít si pracovního volna poučným výletem, návštěvou výstavy či koncertu, sledováním historické přehlídky, lákavou procházkou do přírody či relaxací a sportem, máte možnost v Praze vybírat z nepřeberného množství lákadel.

Den otevřených dveří

Ve čtvrtek 8. května se široké veřejnosti otevřou dveře několika pozoruhodných objektů, které jsou standardně obyčejnému smrtelníkovi zapovězeny. Chcete-li si s rodinou či přáteli vychutnat atmosféru málokdy vídaných prostor, vydejte se například na "Den otevřených dveří Ministerstva zahraničí ČR" spojený s koncertem skupiny Buty. Od 9 do 16 hodina můžete navštívit i prostory Valdštejnského a Kolovratského paláce v rámci tradičního "Dne otevřených dveří Senátu". Originalitu Kramářovy vily pak můžete obdivovat v rámci "Dne otevřených dveří Úřadu vlády České republiky".

Za historií pražského metra

Zvláště očekávanou akcí svátečního dne je další fáze "Oslav 40. výročí zahájení provozu pražského metra", která láká malé i velký milovníky starobylých vlakových souprav na jedinečnou jízdu soupravou metra Ečs na trase C. Svézt se těmito historickými soupravami bude možné až do 17 hodiny a autenticitu celému zážitku dodá i původní hlášení přímo strojvedoucími v původních, dobových uniformách. Od 10 do 16 hodin si v depu Kačerov můžete prohlédnout expozici jednotlivých typů vozů metra, se kterými se potkáváte v běžném provozu, ale i s těmi, které zajišťují opravy a udržování dopravní cesty pro bezproblémový provoz.

Na jeden den za historickými vozidly

Kousek od Prahy se i letošního 8. května koná "Jednodenní výstava historických vozidel ve Středočeském muzeu v Roztokách u Prahy". Ve zdejším zámeckém parku se desítkám nadšených fanoušků i vyznavačů krásy starobylých automobilů představí hrdí majitelé noblesních veteránů, jejichž historie sahá často až na počátek minulého století. Při troše štěstí se některým z těchto naleštěných krasavců budete moci i sami svézt.

Tajemství Karlova mostu ožívá

Pokud si sváteční den zpříjemníte procházkou historickým centrem malebné Prahy, zastavte se o 17. hodině v Muzeu pražských pověstí a strašidel u Karlova mostu, kde se koná další ročník poznávací akce "Karlův most ze tří stran". Průvodcem po historii i současnosti nejmalebnějšího pražského mostu Vám bude sympatický vodník, se kterým se nebudete bát potkávat ani další strašidla obklopující most přes Vltavu již dlouhá staletí. Úplnost prožitku pak zajistí romantická plavba lodičkou zpět na Malou stranu.

Příběhy ptačího nářečí

Všichni milovníci přírody, hezkých procházek romantickou krajinou a zpěvu našich opeřených přátel si zajisté nenechají ujít letošní ročník "Vítání ptačího zpěvu", které se jako tradičně uskuteční v pražských Kbelích. Všichni účastníci se mohou těšit na procházku jarní přírodou, množství zajímavých her a soutěží pro rodiny s dětmi či na pozoruhodné ukázky kroužkování ptáků.

Hudební pecka v Lucerně

Oslavy konce druhé světové války lze pojmout mnoha způsoby. Jeden z nejoriginálnějších pro Vás připravili organizátoři programu v Lucerna Music Baru, kde se ve čtvrtek 8. května představí francouzská kapela Dub Inc. Tahákem budou dozajista nejen její hity lámající čela hitparád po celé Evropě, ale i ukázky z právě vydaného alba Paradise. Poslední volné vstupenky máte možnost pořídit přímo na pokladně Lucerna Music Baru za přijatelnou cenu 450 Kč.

Kouzlo umění v La Putyce

Od půl osmé večer se v Cirk La Putyka sehrávajícím své magnetizující představení v ulici Komunardů odehraje vskutku originální představení "Slapstick Sonata", spojující v sobě poetiku černobílých grotesek s hudbou Wolfganga Amadea Mozarta. Pokud si tuto zdánlivě nespojitelnou představu obohatíte o prolínající se inklinaci hlavních představitelů k vášni zvané badminton, máte před sebou zajisté tu nejlepší pozvánku na večer plný vzdušné akrobacie, živé hudby, klaunských skopičin a nezbedných, teatrálních prvků.

Zajímavé akce v okolí

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete