Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Rozsvěcení vánočních stromů

Možná i Vy patříte mezi tisíce nadšených návštěvníků stále oblíbenějších akcí spojených se slavnostním rozsvěcením vánočních stromků, které se staly symbolickým zahájením adventního období ve všech našich městech i městečkách. Atlas Česka pro Vás proto vybral bohatou nabídku těch nejatraktivnějších akcí, které můžete o nadcházejících dnech navštívit.

Možná i Vy patříte mezi tisíce nadšených návštěvníků stále oblíbenějších akcí spojených se slavnostním rozsvěcením vánočních stromků, které se staly symbolickým zahájením adventního období ve všech našich městech i městečkách. Atlas Česka pro Vás proto vybral bohatou nabídku těch nejatraktivnějších akcí, které můžete o nadcházejících dnech navštívit. 

Praha

V našem hlavním městě můžete během prosince narazit na mnoho překrásně rozsvícených adventních stromů, připomínajících blížící se nejkrásnější svátky v roce. Atlas Česka by Vás rád pozval například na "Rozsvícení vánočních stromu v zoologické zahradě v Troji", kde můžete zažít okouzlující chvíle mezi rozmanitou zvířenou z celého světa. Velkou popularitu mezi místními obyvateli si získalo i "Rozsvícení vánočního stromu ve kbelském parku", kde se můžete těšit i na hudební vystoupení dětských pěveckých sborů či stánky s pestrým sortimentem.  Nenechte si ujít ani "Rozsvěcení vánočních stromků na Praze 6", které slavnostně zahájí starosta městské části Praha 6 Ondřej Kolář a radní Roman Mejstřík. V sobotu 28. listopadu se můžete vypravit i na "Rozsvěcení vánočního stromu ve Vokovicích", které bude spojeno s bohatým kulturním programem. Na území našeho hlavního města pak můžete vyrazit i na "Rozsvícení vánočního stromu ve Vinoři", které nabídne i možnost nákupu některého z posledních vánočních dárků. Pod dohledem předních politických i kulturních osobností místní čtvrti se 29. listopadu odehraje "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Vítězném náměstí v Dejvicích". Vyrazit si můžete i na "Rozsvícení vánočního stromu na Ortenové náměstí", kde vystoupí Kolegium pražských trubačů.

Středočeský kraj

Neoficiálním zahájením adventního období je možno chápat desítky akcí spojených s rozsvěcením zářivých adventních stromů na náměstích měst a městeček napříč celou republikou. Ve Středočeském kraji bychom Vás rádi pozvali na "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Kutné Hoře", které připadá na poslední listopadový víkend. V ten samý čas můžete navštívit i "Adventní setkání a rozsvícení stromu spojené s vánočními trhy ve Zdicích". Pohádkový nádech bude mít i "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Kladně", které se koná v neděli 29. listopadu. V rámci "Rozsvícení vánočního stromu na náměstí Míru v Mělníku" se můžete těšit na adventní občerstvení duše i těla, řemeslný jarmark, přehlídku mladých vín či hudební vystoupení. Celodenní program potěší i účastníky "Rozsvícení vánočního stromu na Karlově náměstí v Kolíně", kde vystoupí i pěvecké soubory a představí se živý Betlém. Kulturní program plný písniček, divadla a rozesmátých tváří lze očekávat i při "Rozsvícení vánočního stromu v Rakovníku". První adventní neděli se rozzáří vánoční strom i v Benešově, kde se v rámci "Slavnostního zahájení adventu" můžete těšit i na speciální vánoční koncert. "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Nymburku" pak přiláká všechny zdejší obyvatele na historické náměstí Přemyslovců.

Jihočeský kraj

I v jižních Čechách jistě tisícovky dětí i jejich rodičů čekají na začátek nejkrásnějších svátků v roce, ke kterým každoročně patří slavnostní rozsvěcení vánočních stromů. I proto bychom Vás co nejsrdečněji pozvali na "Rozsvícení vánočního stromu v Táboře", které se pojí i s lákající vůni vánočních punče a zpěvem lidových koled. I v Plané nad Lužnicí si můžete se svými dětmi vychutnat "Slavnostní nasvícení města s adventním jarmarkem", lákajícím na desítky prodejních stánků, vánoční nasvícení celého města či bohatý kulturní doplňkový program. Na Velkém náměstí se pak odehraje "Slavnostní zahájení adventu ve Strakonicích", které nabídne prohlídku děl výtvarné soutěže Zvířátka v zimě či požehnání adventního věnce města Strakonice. Advent zahajují každoročně i v Písku, kde se můžete těšit na "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu",spojené s vypouštěním balónkům s dopisy adresovanými Ježíškovi. Nádhernou podívanou bude i "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Jindřichově Hradci", které letos doplní i světelná show, společné zpívání koled či nezbytné slavnostní projevy. Již více než dvě desítky let se můžete zúčastnit i v "Rozsvěcení vánočního stromu v Třeboni", který letos dorazí z partnerského dolnorakouského Schremsu. Slavnostní i veselý ráz bude mít i "Rozsvícení vánočního stromu ve Veselí nad Lužnicí", které svým vystoupením osvěží i zdejší mažoretky či letečtí modeláři. Poslední listopadovou neděli zveme i na "Rozsvícení vánočního stromu v Suchdolu nad Lužnicí", které potěší i originální zvonkovým průvodem.


Plzeňský kraj

Slavnostní zahájení adventu bývá spojeno s pořádáním kulturních akcích na náměstích měst i městeček, které doplňují obvyklý trhový prodej. V Plzeňském kraji si můžete vychutnat "Rozsvícení vánočního stromu v Domažlicích", které se odehraje v sobotu 28. listopadu. Na Masarykově náměstí si zdejší občané užijí i "Rozsvícení vánočního stromu ve Zbirohu", který je malebnou obcí nedaleko od okresního města Rokycany. K českým Vánocům již několik desetiletí patří nezaměnitelně i vánoční strom, který se snažíme co nejlíbezněji ozdobit. Tak tomu bude i při "Rozsvěcení vánočního stromu v Plzni", které doplní hudební jazzové vystoupení a bohatý stánkový prodej. Již v pátek 27. listopadu si velkolepé představení užijí účastníci "Rozsvěcení vánočního stromu v Nýřanech". V ten samý den zaujme i "Rozsvícení vánočního stromu v Rokycanech", které zve na adventní trhy na Masarykově náměstí či vystoupení rokycanských pěveckých sborů. Autentickou atmosféru bude mít i "Rozsvícení vánočního stromu s dobovým tržištěm v Nepomuku", které je daleko široko proslavenou vstřícností a nabídkou kvalitních výrobků. Svou pozornost si zasluhuje i "Rozsvícení vánočního stromu v Dobřanech", které bude letos spojeno s populárním Mikulášským jarmarkem.


Karlovarský kraj

O první adventní neděli se v Sokolově odehraje "Slavnostní rozsvěcení vánočního stromu v Sokolově", které připomene atmosféru blížících se Vánoc a přátelských a rodinných setkávání. Těšit se můžete i na vystoupení sokolovských dětí či možnost zakoupení drobných dárků a občerstvení. V neděli 28. listopadu si můžete zpříjemnit odpoledne bohatým kulturním programem v rámci "Rozsvícení vánočního stromu v Karlových Varech", který zahájí populární moderátor Vladimír Keblůšek a zpestří i známá a oblíbená zpěvačka Anna K. Podobné popularitě se bude těšit i "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Chebu", které obohatí charitativní sbírka, zvonkohra, diskotéka s vánočním andělem či koncert známého Jaroslava Uhlíře. O prvním adventním víkendu zveme na "Rozsvícení vánočního stromu v Lokti", které nabídne stánkový prodej řemeslným výrobků. Na náměstí Svobody si můžete užít "Rozsvícení vánočního stromu v Plesné", v rámci kterého si můžete poslechnout žešťový kvintet Quintetus Cantorus. Honosnou akcí pro obec i její obyvatele bude i "Rozsvícení vánočního stromu v Nejdku", které již neodmyslitelně patří ke každoročním předvánočním aktivitám. Svou autenticitu si již několik desetiletí zachovává i "Rozsvěcení vánočního stromu ve Františkových Lázních", které se i letos odehraje ve spodní části Národní třídy.


Ústecký kraj

Vezměte svou rodinu a přijďte na některou ze slavnostních akcí v Ústeckém kraji, kterými se neoficiálně zahajuje období adventu a blížících se vánočních svátků. Jde například o "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Chomutově", které potěší všechny diváky zajímavým kulturním programem a zvláště pak i doplňkovým barevným ohňostrojem. V neděli 29. listopadu pak zveme na "Rozsvícení vánočního stromu v Lounech", které bude doplněnou vystoupením hudebního sboru Iluze a Pastelka, stejně jako hromadným zpěvem lidových koled pod slavnostně rozsvíceným stromem. O posledním listopadovém víkendu se rozsvítí vánoční strom i na Masarykově náměstí při "Slavnostním zahájení období adventu v Děčíně", kde se bude rozdávat kulajda a lososová polévka a přispět budete moci do dobročinné sbírky pro sdružení Andělé bez křídel. Zveme Vás i na "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu ve Šluknově", které se i letos odehraje na náměstí Míru. Před budovou městského úřadu v Úštěku se můžete o nadcházejícím víkendu zúčastnit "Rozsvěcení vánočního stromu", které nabídne příjemnou podívanou i možnost zakoupení některého z vánočních dárků. Ujít byste si neměli nechat ani "Slavnostní rozsvícení stromu v Rumburku", které doprovodní bohatý kulturní program. Nápaditost a originalitu osvědčili o letošních vánocích i organizátoři "Rozsvěcení vánočního stromu v Klášterci nad Orlicí", připravivší slavnostní bohoslužbu, vystoupení dětského souboru či výstavu Ivy Hüttnerové. Naše pozvání směřuje i k "Slavnostnímu rozsvícení vánočního stromu v Mostě", které se letos může pyšnit i vystoupením populárního Pavla Vítka.


Liberecký kraj

Poslední listopadovou neděli bychom všechny zájemce rádi pozvali na "Rozsvěcení vánočního stromu v Semilech", které se koná v městské knihovně a na Riegrově náměstí. Těšit se můžete na pohádku pro děti, Ježíškovu poštu či pěvecké vystoupení pro děti i dospělé. Dalším lákadlem v rámci Libereckého kraje bude i "Rozsvěcení vánočního stromu v Turnově", které se uskuteční 29. listopadu v podvečerních hodinách. Z kulturních akcí zaujme vystoupení dramatického kroužku zdejší základní školy či společné pěvecké sdílení lidových koled. Nenechte si ujít ani "Rozsvícení vánočního stromu v Jablonci nad Nisou", kde si budete moci zazpívat koledy se sborem Iuventus gaude, zaslat přání Ježíškovi či si vyrobit vlastní dárek v některé z dílniček. Slavnostní atmosféru bude mít i "Rozsvěcení vánočního stromu v České Lípě", které doplní divadelní vystoupení, vánoční koncert či společný zpěv koled. Srdečně zveme na "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Doksech", které nadchne i historicky prvním živým betlémem s živou ovečkou. Před zdejším městským úřadem potěší všechny účastníky i "Rozsvícení vánočního stromu v Harrachově", které bude jako již tradičně spojeno se zpíváním koled. Přijďte si spolu s námi připomenout atmosféru blížících se Vánoc na "Rozsvěcení vánočního stromu v Jilemnici", které se odehraje v neděli 29. listopadu.

Královehradecký kraj

O letošním prvním adventním víkendu si v rámci Královehradeckého kraje můžete užít zahájení období očekávajícího příchod Vánoc při "Rozsvěcení vánočního stromu v Trutnově", které se uskuteční na Krakonošově náměstí. Těšit se můžete na stánkový prodej, divadelní představení či společný zpěv vánočních koled. Zveme i na originální atmosféru "Rozsvěcení vánočního stromu ve Špindlerově Mlýně", které letos snad bude spojeno s radovánkami na sněhu. V rámci "Rozsvícení vánočního stromu v Jičíně" si na Valdštejnově náměstí můžete nakoupit poslední z vánočních dárků či polechtat žaludky hřejivým grogem. Spoustu legrace, hudby a řemeslných výrobků na Vás čeká v rámci "Zahájení adventu s rozsvěcením vánočního stromu v České Skalici". O nadcházející neděli můžete navštívit "Rozsvícení vánočního stromu v Dobrušce", které se koná na náměstí F. L. Věka. V ten samý den si užijete i "Slavnostní rozsvěcení vánočního stromu v Náchodě", které se jako obvykle odehraje na Masarykově náměstí.


Pardubický kraj

Rádi bychom všechny naše čtenáře pozvali na "Rozsvícení vánočního stromu v Ústí nad Orlicí", spojené s vánočním jarmarkem škol a neziskových organizací s vystoupením hudebních sborů. Samotné slavnostní rozsvěcení proběhne o 17. hodině, kde se odhalí i vánoční výzdoba ve městě. Podobně zajímavou akcí bude i "Rozsvícení vánočního stromu ve Svitavách", které se odehraje na náměstí Míru. Pojit se s ním bude i bohatý kulturní program či stánkový prodej předmětů s vánoční tématikou. Bohatý program plný zajímavých kulturních vystoupení slibuje i "Rozsvěcení vánočního stromu v Chrudimi", které připadá na neděli 29. listopadu. V ten samý den se v krajských Pardubicích odehraje "Perníkářské slavnostní rozsvícení vánočního stromu", které můžete navštívit na Pernštýnském náměstí. V předvečer počátku adventu si můžete přijít zpříjemnit nadcházející ledové večery účastí na "Slavnostním rozsvícení vánočního domu v Poličce". Zveme všechny zájemce o sledování návratu andělů na "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Litomyšli", které bude tím pravým zahájením adventního období. Bohatou kulturní náplní se může pyšnit i "Rozsvícení vánočního stromu s programem na Václavském náměstí v Letohradě".

Kraj Vysočina

Zveme všechny naše čtenáře na "Rozsvícení vánočního stromu v Jihlavě", které se odehraje o posledním listopadovém víkendu na Masarykově náměstí. Z bohatého programu zaujme animační program pro děti, slavnostní rozsvícení vánoční výzdoby či strom splněných přání Hitrádia Vysočina. Hojně navštěvovanou akcí bude jistě i "Rozsvícení vánočního stromu v Havlíčkově Brodě", které osvěží divadelní představení Nad Betlémem svítí hvězda či svěcení adventních věnců zdejším panem vikářem. Nenechte si ujít ani slavnostní "Rozsvěcení vánočního stromu v Pelhřimově", které bude příjemným zastavením v hektickém předvánočním období s bohatým doprovodným programem. Bohatý program pro malé i velké nabídne "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu ve Žďáru nad Sázavou", které jako bonus nabízí vystoupení pěveckého sboru C-VOX. O posledním listopadovém víkendu se můžete přijít podívat i na "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Jaroměřicích nad Rokytnou". Z programu při "Rozsvícení vánočního stromu v Kamenici nad Lipou" upozorňujeme na vánoční koledy či vystoupení kytarového kroužku.

Jihomoravský kraj

V rámci jižní Moravy si můžete vychutnat několik zajímavých akcí pro celou rodinu, které budou sloužit i jako příležitost k dokoupení posledních chybějících vánočních dárků. Týká se to především "Slavnostního rozsvícení vánočního stromu v Blansku", které láká na vánoční trhy či jízdu vláčkem pro nejmenší. Zaujme i "Slavnostní zahájení adventu a rozsvícení vánočního stromu v Dobšicích", které upoutá na kulturní program dětí z mateřské a základní školy. Začátek adventu můžete přivítat i v brněnské ZOO, kde se koná "Rozsvěcení vánočního stromečku", spojené s akcemi pro děti i jejich rodiče, výtvarnými dílnami a slavnostními procházkami za zvířecími miláčky. Velkou pozornost návštěvníků jistě vyvolá i "Rozsvícení vánočního stromu ve Vyškově", které bude spojené se svěcením nového dřevěného betléma od vyškovského výtvarníka a řezbáře Tomáše Zedníka. Bohatý kulturní program potěší i všechny návštěvníky "Slavnostního rozsvěcení vánočního stromu ve Znojmě", konající se v neděli 29. listopadu. Při "Rozsvěcení vánočního stromu v Hustopečích" si užijete zahájení adventní doby s děkanem Pavlem Kafkou, zpívání se studenty zdejšího gymnázia či malé občerstvení na zahřátí. Vedení radnice v Brně Židenicích si Vás pak dovoluje pozvat na "Sedmé slavnostní rozsvícení vánočního stromu", které je již několik let zárukou kvalitní zábavy i potěšení pro malé i velké účastníky. Zřejmě nejhojnější účast diváků lze očekávat při "Slavnostním rozsvícení vánočního stromu v Brně", které láká na adventní trhy, kulturní vystoupení a autentickou předvánoční náladu.

Olomoucký kraj

Období vánočních svátků se nám nezadržitelně blíží a proto bychom Vás rádi co nejsrdečněji pozvali na jeho slavnostní zahájení v podobě "Rozsvícení vánočního stromu v Prostějově", které se odehraje na náměstí T. G. Masaryka o posledním listopadovém víkendu. Mezi čestnými hosty tentokrát nebude chybět ani hudební star mnoha generací, Václav Neckář. Bohatý kulturní program nabízí i odpoledne s "Rozsvěcením vánočního stromu v Přerově", které začíná v 17 hodin na náměstí T. G. Masaryka. Na bohatý kulturní program a desítky řemeslných výrobků zve i "Rozsvěcení vánočního stromu v Náměšti na Hané", které se jako tradičně odehraje na náměstí T. G. Masaryka. O nadcházejícím pátku si můžete vyrazit i do Litovle, kde se na náměstí Přemysla Otakara zažijete "Rozsvěcení vánočního stromu". Pořádnou zábavu a milou předvánoční atmosféru zažijete při "Rozsvícení vánočního stromu v Kojetíně", které je jako obvykle spojeno s adventním jarmarkem a výstavou betlémů.

Zlínský kraj

Přijměte naše pozvání na počátek adventního období, které je samozřejmě i ve Zlínském kraji spojeno s rozsvěcením vánočních stromů a pořádáním slavnostních trhů. Nejdřívější start předvánočních slavností si letos naplánovali v Kroměříži, kde se koná "Rozsvícení vánočního stromu na Velkém náměstí", spojené s příjezdem Mikuláše a čerta, soutěží o nejlépe nazdobený vánoční stromeček či vystoupení dívčího pěveckého souboru. Město Rožnov pod Radhoštěm Vás zve na "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Rožnově", kde se kromě vystoupení divadelního uskupení Kvelb můžete těšit i na představení již třetího vydání oblíbené knihy Moravská babička. O první adventní neděli byste si neměli nechat ujít na "Slavnostní rozsvěcení adventního stromu ve Zlíně", které láká na divadelní představení divadla Chudadlo, populárního zpěváka Vašo Patejdla či originální a poutavou ohňovou show. Jako každý rok, můžete i letos spolu s místními zažít "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Napajedlech", které zve i na řemeslný trhy či hudební vystoupení. O první adventní neděli pak nádherné oblasti Beskyd zažijete i "Rozsvěcení vánočního stromku s jarmarkem v Prostřední Bečvě".

Moravskoslezský kraj

Všechny naše čtenáře zveme co nejsrdečněji na některou z adventních akcí, konaných v Moravskoslezském kraji. Týká se to například "Rozsvícení vánočního stromu s Mkulášem ve Fulneku", které nabízí tradiční předvánoční jarmark na náměstí Komenského. Těšit se můžete na spoustu stánků s různým zbožím. Vydejte se spolu s námi i na "Rozsvícení vánočního stromu v Opavě", které potěší vystoupením oblíbené skupiny Mňága a Žďorp či návštěvou z andělské říše. Bohatý program nabízí i "Rozsvícení vánočního stromu v Ostravě", které se odehraje v Domě kultury Akord v Zábřehu. Celé odpoledne si můžete užívat zábavný program v rámci "Slavnostního rozsvícení vánočního stromu v Ostravě". Zahájí jej originální muzikál Josef, na nějž volně naváže slavnostní rozsvícení vánočního stromu, následované koncertem Petra Kolaře s kapelou. Zveme i na "Rozsvícení vánočního stromu v Českém Těšíně", které zaujme především bohatým doplňkovým hudebním programem.













 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete