Statistika našeho portálu

  • 102 245 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy co dělat v Praze první prázdninový týden 1.7. - 7.7.2019

Prázdniny jsou tady a s nimi mnoho kulturních a společenských akcí pro děti, kterými je naše hlavní město v posledních týdnech doslova prosyceno.

Fotogalerie k článku

Prázdniny jsou tady a s nimi mnoho kulturních a společenských akcí pro děti, kterými je naše hlavní město v posledních týdnech doslova prosyceno.

Příznivci divadelních her jistě s napětím očekávají vystoupení "Kanadského divadla Theaturtle", které v pražské premiéře uvede novou inscenaci Charlottte aneb tříbarevná hra se zpěvy. Příznivce filmového promítání pod širým nebem potěšíme pozvánkou na "Letní kino Stalin". I v letních týdnech si můžete prohlédnout výstavu "Karel IV. všemi smysly", která připomíná odkaz největšího panovníka naší historie. Stoupající horka přímo svádějí k úvahám o nebezpečí výskytu požárů. Ty největší v historii našeho hlavního města připomene nová expozice "Praha hoří".

Sportovní nadšence zveme na hojně vyhledávanou novinku mezi sportovním zápolením, kombinující schopnosti hodu diskem a golfovou přesnost, nacházející se na "Discgolfovém hřišti v Europaparku". Pohyb na zdravém vzduchu v kombinaci s důmyslnými prolézačkami nabídne "Lanové centrum Proud Praha". Rádi naše nejmenší čtenáře zveme na "Dětské úterky do Galerie Harfa", které budou příjemnou alternativou pro prázdninové trávení času. Připomínku významných historických událostí spojených s komunistickým převratem nabídne kvalitní výstava "Vítězný únor", která návštěvníky zchladí nejen mrazivým počasím tehdejších dnů, ale i kalkulem a propracovaností tohoto tragického momentu našich dějin. Rodinný výlet nasměruje naše čtenáře do "Zahrad pod Pražským hradem", které na jižním svahu hradčanského návrší spojují Hrad s Malou Stranou. Tajuplná tajemství naší přírody v kombinaci s poznatky současné vědy představí "Laboratoř ticha v Národním zemědělském muzeu". O víkendu si pak nenechte ujít "Střelnici pro děti s Rangerem", která je určena pro mladistvé ve věku od 12 let výše a seznamuje zájemce se specifiky zbraní a střelných komponent.

Přes týden pak milovníci vodních živočichů jistě ocení "Krmení živočichů v Mořském světě v Praze", které zaujme malé i velké fanoušky přírody. Zájemce o architekturu pak zveme na prohlídku "Müllerovy vily", která je připomínku luxusu i každodennosti prvorepublikového životního stylu rodiny. Filmoví fanoušci jistě nepohrdnou připomínkou českých slavných komedií v rámci "Výstavy filmy Oldřicha Lipského". Velkou popularitu si mezi Pražany získaly pravidelné "Farmářské trhy na Náplavce u Palackého mostu", které umožní zakoupit si na víkend čerstvou zeleninu, pečivo či další laskominy. Již jen krátký čas mají fanoušci stavebnic a dobrých nápadů k návštěvě "Filmové projekce filmu Lego Příběh2", která je nápaditou alternativou k mnohým dramatickým a depresivním snímkům. Na Dvořákově náměstí pak máte jednu z posledních příležitostí k populárnímu zážitku při "Projížďce centrem Prahy s Beer Bikem". V Národním technickém muzeu je pak připravena velmi nápaditá výstava připomínající úspěchy našeho leteckého průmyslu pod názvem "Století se značkou Aero". Jedním z nepopulárnějších tipů na rodinný výlet představuje "Plavba do ZOO Praha", která je nevšedním zážitkem sama o sobě, zvláště když na ni navazuje procházka mezi exotickými zvířaty. Rádi pak vybíráme i pozvánku na netradiční divadelní představení, kterým je tentokrát představení "Srnky v divadle Na Fidlovačce" a pojednává o skupině outsiderů s kuriózními životními příběhy.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. duben

Dnes má svátek Jaroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete