Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy kam v Praze 24. – 30. června 2013: Festival Aniscéna, Letní Shakespearovské slavnosti a Iron Maiden

Praha

Poslední červnový víkend a zároveň první letní přinese mnoho zajímavých možností, jak ho strávit. Zkuste třeba letní kino v Karlíně, nebo zajděte na koncert do Edenu na Bon Joviho nebo na Iron Maiden. Také startují Letní Shakespearovské slavnosti, které představí to nelepší od britského dramatika. Tata Bojs oslaví 25 let ve Žlutých lázních a Pete Doherty snad konečně odehraje koncert v Praze!

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Poslední červnový víkend a zároveň první letní přinese mnoho zajímavých možností, jak ho strávit. Zkuste třeba letní kino v Karlíně, nebo zajděte na koncert do Edenu na Bon Joviho nebo na Iron Maiden. Také startují Letní Shakespearovské slavnosti, které představí to nelepší od britského dramatika. Tata Bojs oslaví 25 let ve Žlutých lázních a Pete Doherty snad konečně odehraje koncert v Praze!

Za jedničku do ZOO

Za jedničku do Zoo za korunu

V pondělí začíná v Městské knihovně malý festival animované tvorby Aniscéna, který předvede průřez závěrečnými pracemi studentů katedry animace FAMU a ateliéru filmové a televizní grafiky VŠUP z let 2005 – 2013. Projekce budou pokračovat do úterka. Beachklub Ládví bude již podruhé hostit beach volejbalový turnaj pražských divadel Teatro Cup. Prokrastinace – to je slovo, které je za posledních několik let skloňované všemi směry a na toto téma se bude v Paláci knih Neoluxor konat beseda k jedné z nejúspěšnějších knih posledních týdnů – Konec prokrastinace, autora Petra Ludwiga. V pondělí večer přiveze Bon Jovi do Prahy svou velkolepou tour Because We Can. Předvedou se vám pod širým nebem v Edenu.

Úterkem začnou tradiční Letní Shakespearovské slavnosti, divadelní open air festival, který se koná v nejvyšším purkrabství Pražského hradu a na nádvoří Hudební a taneční fakulty AMU na Malostranském náměstí 13. Letos se v premiéře můžete těšit například na Sen noci svatojánské, poté můžete zhlédnout například Zkrocení zlé ženy, Veselé paničky Windsorské, Marná lásky snaha a jiné. Naopak derniéru můžete zažít večer v Činoherním klubu, naposledy se tam představí hra Tahle postel je příliš krátká aneb Jen fragmenty. Představení začíná v půl osmé. 6. filmový maraton se uskuteční večer v Knihovně Václava Havla a promítat se budou filmy s tématikou (nejen) Václava Havla v zrcadle komunistické propagandy.

Ve středu se všichni zklamaní fanoušci mohou těšit na nápravu ze strany zpěváka Petera Dohertyho, který jim večerním vystoupením v Akropoli nahradí své zmeškané vystoupení na Rock for People. Nenechejte si ujít jedinečnou show frontmana legendárních projektů Babyshambles nebo The Libertines a kupte si lístek už dnes. Počet vstupenek je totiž omezený a fanoušků Petra Dohertyho mnoho. Tento večer si můžete také užít koncert skupiny Tata Bojs pod širým nebem a to ve Žlutých lázních. Kapela vyjíždí na turné s názvem Tour domácí k příležitosti oslav 25 let své existence.

Ve čtvrtek zajděte na veřejnou generálku v Divadle na Vinohradech. Inscenaci s názvem Andorra Vám představí od půl jedenácté a v hlavní role obsadil Václav Vydra spolu s Ivanou Uhlířovou a Ondřejem Brouskem. Z filmových premiér tohoto dne doporučujeme finský snímek Princezna, natočený podle skutečné události. Dojemný příběh Anny Lappalainenové, kabaretní tanečnice a masérky, která věřila, že je z urozeného rodu, že je "princezna". Chcete-li si vyzkoušet Bikram Yogu, pak si nenechte ujít veřejnou lekci, která se uskuteční večer na Kampě.

Brunch na lodi spojený s prohlídkou Malé Strany
Brunch na lodi spojený s prohlídkou Malé Strany, opět tuto neděli

 

Pátek bude patřit všem školákům, bude se totiž rozdávat vysvědčení. Oslavit tento den můžete například v pražské ZOO, která si pro děti připravila akci s názvem Za jedničku do ZOO, tedy pokud mají na vysvědčení jedničku z vlastivědy, přírodovědy či biologie, pak platí za vstup do ZOO jednu korunu. Od půl osmé se zajděte pobavit do Divadla u Hasičů, kde můžete shlédnout legendární one man show Caveman s Janem Holíkem. "Obhajoba jeskynního muže" představuje humorné přemýšlení o rozdílech mezi muži a ženami a o tom, jak tyto rozdíly vyvolávají často nedorozumění. Zajímavou akci můžete zažít v kavárně Potrvá, bude se tam konat Vernisáž prodejní výstavy Noire Vixens of Decadence. Večer se ponese ve znamení dekadence, vintage stylu 20. - 50. let a fetishe.

V sobotu od pěti hodin začíná v Divadle Na Zábradlí 15. ročník mezinárodního festivalu nezávislých a amatérských divadel Apostrof, který bude pokračovat až do 2. července. Vedle hlavního programu festival obvykle nabízí řadu doprovodných akcí – koncerty, diskusní panely a nejedno překvapení. APOSTROF také tradičně umožňuje každému z účastníků i diváků udělit na závěrečném večeru svoji vlastní privátní cenu nebo anti-cenu komukoliv a čemukoliv, co ho v průběhu festivalu tak či onak zaujalo. V sobotu večer se v Edenu představí legendární heavymetaloví Iron Maiden. Letní scéna Divadla Ungelt si na sobotní večer připravila inscenaci Drobečky z perníku se Simonou Stašovou v hlavní roli. Pokud se těšíte na letošní Mácháč, přijďte na Warm Up Party do Retro Music Hall. V neděli si udělejte radost a zajděte do letního kina v Karlíně na britskou komedii Královský víkend, ve které Bill Murray exceluje v roli prezidenta Roosevelta. Letní kino vám jistě přivodí tu správnou letní atmosféru.

Zajímavé akce v okolí

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete