Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 1. – 2. února 2020

První únorový víkend pokračuje plesová sezona, stejně jako ta masopustní. Nebude chybět ani příležitost ke sportování pod širým nebem nebo několik indoor festivalů.

Fotogalerie k článku

Praha 

Filmové novinky ze světa science fiction, legendy žánru, tematické dokumenty a mnoho dalšího můžete najít na pražském festivalu Future Gate. Koná se v Bio Oko od středy do neděle.

Cirkusový festival Cirkus Cirkus Festival zve všechny milovníky cirkusu na Letnou. Čeká vás strhující přehlídka toho nejlepšího z celého světa.

Zdarma nebo za symbolickou cenu můžete díky tzv. Ledové kartě navštívit pražská muzea a galerie. Akce platí do soboty.

Středočeský kraj

Tismický masopust nabídne v sobotu klasickou masopustní veselici i s ochotnickou pohádkou a masopustním průvodem.

Jihočeský kraj

Za vysvědčení s vyznamenáním mají všechny děti vstup do Zoo Tábor za polovinu. Ti se samými jedničkami zdarma. v sobotu se navíc můžete podívat na komentované krmení tygra Rockyho.

Karlovarský kraj

V Chebu si nenechte tento víkend ujít výstavu železničních modelů. Hlavním exponátem je kolejiště v měřítku TT s délkou přes 35 m, které napodobuje provoz na skutečné trati.

V Chebu můžete také vyrazit na tradiční masopust, který půjde historickou částí města. Součástí bude průvod masek, hudba a masopustní dobroty.

Ústecký kraj

Milada Winter Run, běžecký seriál, se tuto sobotu koná v Ústí nad Labem. Délku běhu si můžete vybrat na 12,5 km nebo 5,3 km a nechybí ani dětské závody.

Liberecký kraj

Mezinárodní mistrovství ve skocích na lyžích se po sedmi letech koná opět v Liberci. Nenechte si ujít tuto jedinečnou možnost vidět skokany naživo. Skákat se bude na středním můstku a příznivci skoku na lyžích se mohou těšit především na talentované naděje z celé Evropy.

Benecko bude naopak dějištěm akce vhodné zejména pro děti - 1. krkonošského mistrovství v sáňkování a bobování. Náročná a technická trať prověří formu každého běžkaře. Je možné zvolit trať v délce 30 km, ale i 10 km a 5 km (pro děti).

Lužická třicítka, nejtěžší závod na běžkách v Lužických horách, je naplánovaný na tuto sobotu

Královéhradecký kraj

Areál Mladé Buky pořádá v soboty zahájení jarních prázdnin. Čekají vás zde různé aktivity, například testování lyží Elan, sněhové piškvorky, canicross, závody v přenášení sněhu a další.

V Lázních Bělohrad můžete v sobotu vyrazit na cestovatelské promítání. Čeká vás 25 cestovatelských přednášek do 12 zemí a 7 přednášejících profesionálů.

Pardubický kraj

Hromnice v pravěké osadě Křivolík zvou na prohlídku zimní osady, kde si budete moci vyzkoušet zpracování dřeva replikami pravěkých nástrojů, vyrobit svíčku "hromničku" a společně připít na Hromovládce.

V pololetí koně letí - o pololetních prázdninách jste zváni do Národního Hřebčína Kladruby na prohlídky stájí, císařského zámku nebo historických kočárů a saní.

a pokud byste rádi na masopust, pak nemůžete vynechat masopust ve skanzenu na Veselém Kopci. Zdejší tradiční masopustní obchůzka je součástí světového kulturního dědictví UNESCO.

Moravskoslezský kraj

Elegant ples jako za starých časů vás jistě zláká na událost pro pravé gentlemany a dámy. Můžete se těšit na překrásnou výzdobu, velký taneční orchestr, nádherné róby, večeři s hudbou, výborná vína, úžasný program, kotilionový tanec, bohatou tombolu, květinový tanec, prvorepublikovou kavárnu Elegant, dobový fotokoutek, výstavu historických velocipedů a další.

Ve Franštátu pod Radhoštěm se koná již jedenáctý ročník vícežánrového festivalu Kořeny. Na programu jsou například latina tance, violoncellové duo zpívajících violoncellistek nebo vtipné hudební seskupení Vasilův rubáš.

Jihomoravský kraj

Hustopečský masopust je pojem mezi masopusty. Do vyhlášeného průvodu masek se tu můžete zapojit v sobotu a užít si bohatý program. Během dopoledne proběhne tradiční zabíjačka a odpoledne se otevřou sklepy k vinné degustaci.

Reprezentační ples v Brně, Králově Poli, se letos koná již po 26. Hlavním hudebním hostem této akce bude populární zpěvák Jiří Korn.

Zlínský kraj

Zdarma do Zoo Zlín mohou až do neděle všechny děti s vysvědčením bez rozdílu známek. Šperkařský festival a rukodělné trhy můžete navštívit oba víkendové dny v Kroměříži. Nebudou chybět ani tvořivé dílničky.

Ples princezen pro rodiče a děti zve všechny prince a princezny na sobotní akci do Zlína, kde je čeká dílnička, malování na obličej, fotokoutek nebo diskotéka.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete