Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 10.-11. ZÁŘÍ

Fotogalerie k článku

Praha

Češi a pivo? To jde přece dohromady! Již podruhé se bude konat Nomad Beer Festival – jediná akce v Česku věnovaná létajícím pivovarům. Proběhne 9. a 10. září v Pražské tržnici v Holešovicích a chybět nebude ani gastro hodící se ke zlatému moku nebo tombola. Vstup na festival i doprovodný kulturní program bude zdarma, podmínkou degustace piv však bude koupě 0,3l skleněného džbánku. Společně s festivalovou degustační kartou a tužkou bude za 100 korun, pro seniory za 70.

Chodíte rádi do voňavé a čisté přírody? V Centru Černý most také a proto se bude konat úklid jeho okolí. Potřebují ale spojit síly a přizvat vás na pomoc! A nebude to jen tak… dorazí také Barbie a její růžový tým, který odmění všechny, kdo pomohou s úklidem, krásnou hračkou od Mattela a dalšími drobnými dárečky. Těšit se můžete i na hrací koutek a Barbie relax zónu, kde si během úklidu můžete odpočinout.

Již posedmé se na střeše OC Šestka sjedou veteráni ze všech koutů země v rámci Classic Drive vol. 7. Uvidíte historické automobily vyrobené v 50. až 90. letech 20. století i tzv. youngtimery, vozy se stářím od 25-29 let se sběratelským potenciálem. Akce proběhne v sobotu 10. září od 12:00-18:00.

 

Středočeský kraj

Zájemce o historii jistě nadchne akce s názvem Dny evropského dědictví 2022 – Lobkowiczký víkend, která se koná v Dolních Beřkovicích u Mělníka. Akce je věnována stosedmdesátileté historii dolnobeřkovické větve známého šlechtického rodu Lobkowiczů. Bohatý kulturní program zahrnuje výstavu artefaktů a dokumentů z Lobkowiczkých a soukromých sbírek, několik přednášek s besedami s renomovanými historiky, promítání dokumentu. Vyvrcholením akce bude sobotní velký slavnostní koncert orchestru Modern Prague Orchestra za řízení dirigenta Michala Macourka s hosty a s oficiálním křestem nově vydané monografie Lobkowiczové dolnobeřkovští autora Karla Tichého za přítomnosti některých členů lobkowiczké rodiny. 

Jste milovníci knih? Vydejte se již tuto sobotu do krásného okolí obce Křivoklát a navštivte knižní veletrh zaměřený na dětské knihy, malé nakladatele a vystavovatele. Jedná se o prodejní výstavu knih a her pro děti i dospělé v unikátních historických prostorech sokolovny Křivoklát. Můžete se těšit na besedy s autory, malování s ilustrátorkami, loutkové a maňáskové divadlo, workshopy pro děti a soutěž o nejkrásnější knížku veletrhu. Část výtěžku ze vstupenek půjde na obnovu sokolovny. V sobotu bude probíhat ve dvoře sokolovny řemeslný Jarmark.

V Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře se 10. září uskuteční čtvrtý ročník festivalu A Day of Sound, který přivádí do galerie nezávislou a experimentální hudbu v režii hudebního publicisty Pavla Klusáka. Letos poprvé je dramaturgie programu rovnoměrně rozdělena mezi autorské songwritery a experimentální hudebníky. Na festivalu vystoupí legenda mezi českými písničkáři Vladimír Merta, dále objev posledního roku, zpěvačka Kvietah, a hudebník Jakub Noha. 

Hrnčířské trhy v Berouně se staly společenskou událostí a místem setkání a radosti desítek tisíců lidí nejen z Berouna a blízkého okolí, ale z celé republiky. Získávají si však také zájem evropských sousedů, o čemž svědčí rostoucí účast zahraničních vystavovatelů. Konají se tradičně dvakrát do roka, na podzim již od roku 1997 hrnčířské a na jaře od roku 2003 hrnčířko – řemeslné. Ke dvoudenní přehlídce vybraných autorů, keramiků, hrnčířů, porcelánu a na jaře dalších uměleckých řemeslníků, patří také dobré jídlo a pití, stejně tak, jako pohodová hudební vystoupení.

O víkendu se také bude konat 29. ročník jednoho z nejpopulárnějších trampských festivalů v ČR - Tramspké Pikovice. V překrásném Sázavském údolí, na veřejném tábořišti v Pikovicích za zvuku Posázavského Pacifiku zahraje 11 nejskvělejších trampských a country skupin.

Na konci léta se můžete těšit na 4. ročník hudebně-uměleckého festivalu Day of Sound! v GASKu v Kutné Hoře. Ten se bude konat 10. září a nabídne dvě hemisféry: jedna bude patřit autorským písničkářům, druhá hudebním experimentátorům. Těšit se můžete na Vladimíra Mertu, Kvietah, Jana Jelinka, Franka Bretschneidera a další.

Milovníci piva, pište si – v sobotu 10. září se v Benešově uskuteční již 31. ročník pivovarských slavností. Pivovar oslaví 125leté jubileum a představí celý svůj sortiment, včetně nefiltrovaných speciálů. Pivo si i letos můžete nechat načepovat do vlastního skleněného půllitru. K zakoupení bude přímo v areálu. Užijete si rovněž hudební program a několik hudebních žánrů od folku, rock'n'rollu až po klasický rock. Potkejte se s automobilovým závodníkem Adamem Králíkem, který se vám rád podepíše a představí svůj vůz nebo se přihlaste na prohlídku pivovaru a prozkoumejte unikátní humnovou sladovnu, varnu či ležácké sklepy – vzít s sebou můžete také děti, pro které bude připraven dětský koutek. 

 

Vysočina

V kraji Vysočina můžete tuto sobotu navštívit folklórní festival "Setkání na Podhorácku" ve Velké Bíteši. Od 13:30 - 17:30 se můžete podívat na přehlídku folklorních souborů a skupin z Podhorácka, sousedních regionů a hostů. Vystoupí: Bítešan, Vlkováček, Dudáci Tryhuci, Dudácká hudba ZUŠ Hrotovice, Gajdůšek s Ořechovskou mladou chasou, Horáčan, Džbánek, Džbáneček a Martínek z Martínkova. 

 

 

Jihočeský kraj

Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích a město Borovany Vás zvou na 9. ročník Trocnovských slavností, které se uskuteční v sobotu od 13:00 - 18:00 hodin v areálu Památníku Jana Žižky z Trocnova. Vstup je zdarma. Můžete se těšit na Harcíře z Rokycan – šermířský a divadelní spolek, středověkou kapelu Rebule, střelbu z luku a kuše a mnoho dalšího.

 

Plzeňský kraj

Přijďte se tuto sobotu v rámci dne otevřených dveří podívat do prostor Kulturního centra – Pivovaru Domažlice. návštěvníci se mohou těšit na komentovanou prohlídku celé budovy od půdy až po sklep, ve kterém sídlí známý domažlický pivovar. Čeká na vás zajímavě řešená galerie Hvozd na skleněných lávkách a nově otevřená výstava "Pozor, hranice! Achtung, Grenze!", která představuje společnou historii Domažlicka a bavorského příhraničí. Pro děti jsou také připraveny různorodé aktivity. A samozřejmě se můžete těšit na domažlické dudáky. Veškerý program v průběhu dne bude zdarma.

 

Karlovarský kraj

Přibližte dětem historii kreativně a neváhejte dorazit v sobotu od 10:00 - 15:30 na Františkánské náměstí v Chebu na workshop v rámci oslav 700 let od připojení Chebska k zemím Koruny české, který připravila Galerie 4 ve spolupráci s Městem Cheb. Program zahrnuje: Obrazárna, velkoformátové omalovánky dobových oděvů, je určena pro věkovou kategorii od 12 let, Koruny a korunky, tvorba jednoho z korunovačních klenotů od 7 let a Tvůrčí a interaktivní workshop Domky a domečky je určen dětem od 3 let a jejich rodiče.

 

Ústecký kraj

Zveme všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, zahradníky a milovníky přírody na 46. ročník podzimního veletrhu Zahrada ČechLitoměřicích. Návštěvníci se mohou těšit na spoustu novinek a bohatý kulturní program.

V rámci oslav 700 let od připojení Chebska k zemím Koruny české připravila Galerie 4 ve spolupráci s městem Cheb workshop pro návštěvníky oslav. V sobotu proběhne tvůrčí akce pro širokou veřejnost. K vidění bude obrazárna, a připraveny budou velkoformátové omalovánky dobových oděvů nebo tvorba jednoho z korunovačních klenotů. 

V sobotu 10. září se v Chomutově uskuteční premiérový ročník festivalu vína! Fanouškům dobrého vína se na náměstí 1. máje v Chomutově představí 20 pečlivě vybraných vinařství z Čech a Moravy. Kromě stálic Českých festivalů vína, jakými jsou např. mutěnické Modré vinařství, čejkovické Vinařství Konečný, poddvorovské Vinařství Gertner či mikulovské Vinařství Rauš se svým nepřehlédnutelným sommelierem Lukášem Polišenským, se potkáte i se zcela novými vinaři. Celková nabídka bude velice pestrá, od lehkých ročníkových vín, přes perlivá a růžová vína, až po mohutná vína z francouzských sudů či vína vyrobená speciálními technologiemi.

 

Liberecký kraj

Co takhle navštívit auto-moto-bleší-farmářské a všeho trhy s více než 40letou tradicí, dříve známou pod názvem – ,,burza Chuchelna,,. Nyní v obci Tuhaň na Semilsku, rodné vesnici Milana Čurdy, osmipromilového řidiče, kterého zde nejen potkáte, ale ochutnáte i Čurdovo pivo. Akce probíhá v dopoledních hodinách. Vstup 30,- Kč. Prodejní místo 150,-Kč. Děti a parkování zdarma

 

Královéhradecký kraj

Všechny vinaře i nevinaře zveme v sobotu do krásného barokního areálu Kuks na 16. ročník vinobraní od 10:00 - 18:00 hodin. Bude možné ochutnat několik druhů vynikajících vín ve vinných lázních, nebude chybět tradiční jarmark a doprovodný hudební program.

 

Pardubický kraj

Neváhejte navštívit 13. ročník tradiční akce a zábavy pro všechny generace Lubenská Šťopička, který pořádá spolek Lubenská šťopička se svým předsedou a zároveň starostou obce Josefem Chadimou v Letním areálu v Lubné u Poličky v sobotu od 14:00 hodin. Tato akce nese název "Odpoledne se Šťopičkou na čerstvém vzduchu". Můžete se těšit na originální umělecko-sportovní akrobaty na laně na světové úrovni, mažoretky z Bystré u Poličky, dechovou hudbu 5xZavřel z Podblanicka a další. Závěr pak bude patřit hudební skupině Arzekt ze Sebranic, která zahraje k poslechu i tanci.

 

Jihomoravský kraj

Na nádvoří zámku Valtice v sobotu proběhne Koncert z cyklu Henckeovy barokní varhany. Účinkovat bude od 19:30 hodin Parnas Quintet. Předprodej vstupenek TIC Valtice.

V Jihomoravském kraji byste si také neměli nechat ujít Znojemské historické vinobraní, které přinese oblíbené historické i hudební scény, odpočinkové zóny, kvalitní víno a gastronomii nebo třeba sběratelské mince. Během slavností se můžete těšit i na velkolepý ohňostroj. Scény s dramaturgickou pestrostí nabízí jak ukázky historického šermu, divadelní představení, autentickou uličku chudiny, ukázky starých řemesel, degustační soutěže, tak desítky hudebních koncertů. 

 

Zlínský kraj

sobotu je pro Vás připravena pravidelná chovatelská burza pro širokou veřejnost, která se koná na výstavišti Kroměříž. Na burze naleznete akvarijní ryby, rostliny, krmiva, terária, terarijní zvířata, chovatelské potřeby a mnoho dalšího.

 

Olomoucký kraj

Každý má nějakou zálibu, v Šumperku je to houbaření. V předsálí Rytířského sálu proběhne ve dnech 8. - 10. září 23. výstava hub, věnovaná RNDr. Magdě Zmrhalové. Díky jejímu úsilí se v Šumperku od roku 1999 každoročně můžeme těšit na mykologickou výstavu. I letos bude připravena mykologická poradna, vedená Bc. T. Tejklovou, Mgr. L. Zíbarovou a Mgr. D. Dvořákem, takže jako návštěvníci muzea budete mít možnost nechat si své houby odborně určit. Návštěvu výstavy živých hub si můžete naplánovat na sobotu od 9:00 - 12:00 hod.

 

Moravskoslezský kraj

O víkendu si nenechte s rodinou ujít tradiční přehlídku organizací a zájmových skupin, které pracují s dětmi a mládeží. Řeč je o festivalu BAMBIFEST, jehož 24. ročník se koná na loukách u Koliby v Ostravě – Bělském lese. Těšit se můžete na aktivity ve stánku, které si pro vás organizace připravily. Vyzkoušíte si různé druhy sportů, můžete si prohlédnout výstroj Městské policie Ostrava a na pódiu budou k vidění nejen krásné výkony mažoretek a tanečníků, ale také zpěv a divadlo. Doporučujeme jízdu historickou tramvají Barborkou mezi zastávkami Kino Luna a Zábřeh, které je už 100 let.

Zajímavé akce v okolí

Ústecké Velikonoce 2024 - Ústí nad …

25.03.2024 - 29.03.2024
Ústí nad Labem

Velikonoční jarmark na Lidickém náměstí nabídne 25.- 29. března bohatý kulturní program! Těšit se můžete na hudební…

Veselé Velikonoce s kraslicemi od C…

26.03.2024 - 01.04.2024
Praha

První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i…

Velikonoční bludiště 2024 - Ústí na…

28.03.2024 - 31.03.2024
Přírodní a zrcadlové…

Hledání velikonočních vajíček, luštění kvízů, plnění úkolů, poznávání přírody a dovádění v přírodním bludišti na…

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Rým…

28.03.2024 - 28.03.2024
Náměstí Míru

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Rýmařově.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete