Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 11. - 12. června

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Přijďte ochutnat pestré menu od oblíbených restaurací doplněné letními drinky, které na vás čeká v příjemném prostředí Letní střechy Westfield Chodov od pátku 10. až do neděle 12. června. Těšit se můžete na food stánky Bageterie Boulevard, Cinnabon, Tom’s Burger, Pizza Hut, Spicymama, Bombay Express, Costa Coffee, The Pub, Prosecco, Mi Tierra nebo KFC. Kromě ochutnávek se můžete i něco přiučit od mistra šéfkuchaře! V sobotu i neděli představí Marek Raditsch své kulinářské umění v rámci kuchařských show. 

Kdybyste měli spíše chuť na víno, zavítejte na Hořejší nábřeží pražské Náplavky, které bude patřit všem milovníkům skvělých vín a rybích specialit, a to nejen na talíři. Atmosféra centra Prahy, nejkvalitnější vína od vinařů z české a moravské produkce, gastronomické zážitky z tradičně i netradičně připravených ryb a doprovodný program pro celou rodinu v podání těch nejlepších buskers, na to vše se mohou návštěvníci těšit. Všem příchozím se otevře i řeka Vltava a z jedné strany na druhou budou jezdit a převážet zájemce lodě a přívozy. Více informací o akci najdete zde.

Milovníci literatury se opět mohou těšit na mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2022, který proběhne od 9. do 12. června. Brány 27. ročníku festivalu se opět otevřou na Výstavišti Praha v Holešovicích. Čestným hostem letošního ročníku je kulturně bohatá Itálie. Do Prahy zavítá také vážená držitelka Nobelovy ceny za literaturu Světlana Alexijevičová, která se o své myšlenky se podělí v sekci Literatura jako hlas svobody.

Multižánrový festival United Islands of Europe - Freedom Edition odhaluje kompletní hudební program s více jak 50 hudebními objevy tuzemské i zahraniční scény. Mezi headlinery patří irské hvězdy Thumper a Tebi Rex, rapper Albi X z Německa, zástupci českého současného R&B Annet X a 7krát3 live band a polská zpěvačka Ofelia. Pro drtivou většinu
zahraničních hostů platí, že pro ně bude hraní v Česku premiérou. Nedílnou součástí festivalu je i nehudební program Ostrovy inspirace, který se stejně jako koncerty odehrává na Střeleckém ostrově a okolí. Vstupné na akci, která se koná už 10. a 11. června, je pro všechny zdarma.

 

Středočeský kraj

Srdečně vás zveme na 3. ročník Street food pikniku v Poděbradech! V neděli 12. června se těšte nejen na skvělé jídlo, nápoje a gastro speciality, ale také na doprovodný program v podobě řízených degustací moravského vína, degustací prémiových rumů, vystoupení kapely Siluety, saxofonisty Jana Vostrovského nebo cooking show v podání vítěze soutěže MasterChef Česko Jirky Halamky. Vstupné je zdarma.

O víkendu probíhá v celém Středočeském kraji Víkend otevřených zahrad, do které se letos přihlásilo přes třicet zahrad a parků, mnohé z nich běžně nepřístupné. Jejich skvosty si návštěvníci často mohou prohlédnout také v rámci komentovaných prohlídek a případných jiných doplňkových akcí, které se na víkend 11.-12. června chystají. Letos poprvé se zapojuje také soukromá anglická zahrada v Ráji ve Stašově u Zdic na Berounsku. Návštěvníci mohou zavítat do zahrad soukromých, historických, školních, botanických, přírodních i komunitních.

Na hradě Okoř proběhne středověký den. Po celý den budou probíhat vystoupení skupin historického šermu, střelců, tanečnic a sokolníků. Na hradě bude i tržiště s občerstvením. Dále proběhne letová ukázka dravých práků. Na hradě bude možné prohlédnout si středověké zbraně a děla. Samozřejmostí je i občerstvení a sladké dobro.

V pivovaru Velké Popovice v sobotu 11. června od 11 do 18 hodin vypuknou Slavnosti Kozla – odpoledne plné zábavy, zážitků, dobrého jídla a samozřejmě skvělého piva. Mezi hudebními hosty budou Jaroslav Uhlíř, Voxel & Spol., Abba Stars a Švejk Beat. V rámci praktických ukázek lidových řemesel své umění předvedou bednáři, skláři, řezbáři či umělečtí kováři.

Pokud jste z Kolína, nenechte si ujít 57. ročník festivalu, jenž je pořádán na počest českého skladatele a kapelníka Františka Kmocha narozeného v Zásmukách u Kolína. Festival slibuje zábavu při výtečné muzice ve skvělé atmosféře. Letošní ročník Kmochova Kolína se uskuteční ve dnech 10. – 12. června 2022.

Letos je to přesně 75 let od chvíle, kdy vzlétl první prototyp jednoho z nejstarších letadel československé výroby. Letadlo, které proslavilo naši zemi po celém světě, oslňuje letecké nadšence i v dnešní době. Letošní rok se tak nese v duchu oslav těchto skvostů. V rámci Sletu dobových letadel, který se bude konat od pátku do neděle v Rakovníku, budou rovněž připomenuty speciální edicí upomínkových předmětů a dalšími překvapeními.

 

Jihočeský kraj

A Víkend otevřených zahrad se koná i v Jihočeském kraji. Celý víkend si budete moci užít hektarový areál, který ctí principy přírodních a dešťových zahrad. A svatebně nazdobenou Zahradu Anastazii! Prohlédnete si přes 20let rostlou šťavnatou Zahradu Anastazii a 5 letou Komunitní zahradu Naše zahrádka. Seznámíte se s místem, ve kterém jsou prováděny exkurze pro odbornou i laickou veřejnost i kurzy o přírodních zahradách. 

 

Plzeňský kraj

Výstava Kostky v Plzni chystá druhý ročník. Těšit se můžete na úchvatnou podívanou vytvořenou jen a pouze z LEGO kostek, na úžasné modely českých stavitelů, hrací koutky, hromady LEGO kostek, prodejnu s jednotlivými dílky a mnoho dalšího. Akce probíhá po celý víkend v Papírně Plzeň.

 

Karlovarský kraj

Druhý červnový víkend propukne na Kynžvartě veselí a zámek i jeho park bude mít co nabídnout návštěvníkům každého věku. Během soboty rozveselí nádvoří Zámecké slavnosti s jarmarkem oživeným reprodukovanou hudbou. Součástí programu bude Pohádkový les připravený pro děti na trase v zámeckém parku. Vzdělávací program Hmyz kolem nás zaujme nejen mladé badatele. Poutní mše ke sv. Antonínovi bude sloužena v zámecké kapli. Ve stejný den s pokračováním až do neděle začíná i svátek milovníků historických parků Víkend otevřených zahrad. Na programu budou komentované prohlídky Pod korunami stromů.

 

Ústecký kraj

V sobotu 11. 6. 2022 se v Žatci uskuteční benefiční hudební festival Navzdory open air 2022. Jedná se o první ročník jednodenní akce v areálu bývalého Dreherova pivovaru. Na dvou pódiích vystoupí Barbora Polaková, Jiří Schmitzer, PSH, Gaia Mesiah, Kurtizány z 25. avenue, Ptaszek & Bužma, Najust a písničkář Levoruký Eda. Areál se pro návštěvníky otevře v 11 hodin.

 

Liberecký kraj

V Liberci Vás v sobotu i v neděli čeká tradiční Liberecký jarmark a program bude opravdu nabitý. Těšit se můžete na dobové tance, spoustu divadelných a hudebních představení, vystoupení kejklířů nebo alchymistů. Třešničkou na dortu v programu bude také rytířský turnaj a ukázka výcviku dravců. Podrobný program naleznete v obrázcích u tohoto článku. 

 

Královéhradecký kraj

Kromě celorepublikového festivalu Otevřené zahrady, které v Kralovehradeckém kraji můžete najít třeba zámcích Kuks nebo Opočno, se můžete vydat za kulturou na čtyřiadvacátý ročník festivalu klasické a romantické hudby na zámek Hrádek u Nechranic. Díla hudebních mistrů v podání našich významných koncertních umělců. Milovníci klasické a romantické hudby si je mohou poslechnout ve Zlatém sále zámku. 

 

Pardubický kraj

V Pardubicích se můžete těšit na Prima FRESH festival 2022, který bude opět plný kuchařských es, gastronomických zážitků, kvalitních vín, craftových piv, výběrové kávy, koktejlů, světově oceněných delikates a zkrátka všeho, co máte rádi. Festival bez Zdeňka Pohlreicha si už dovede představit málokdo a jeho příznivci nebudou ani letos zklamáni. Během festivalu se na Big Green Egg Cooking stage ale objeví také Veronika ´Besky´ Danišová, známá z televizní show nebo kapitán českého Národního týmu kuchařů a finalista Global Chefs Challenge Honza Horký. Letošní novinkou jsou živé koncerty. Na hlavní zahraje kapela Lake Malawi, Vinařskou zónu rozezpívá cimbálovka a stejně jako loni nebude chybět směsice jazzu a soulu v podání HERMÈS KAREL band. 
 
Na vědomost se dává, že o víkendu - od pátku do neděle proběhne na zámku v Cholticích, se druhé setkání dráteníků. Uvidíte více jak 50 drátujících z Čech, Moravy a Slovenska. Všechny tři dny bude všem k dispozici mnoho dílen tvořivých a drátenické výrobky. Na místě budou rolničkář, vetešník, prvorepubliková kuchyně, dráteníci, šperkaři, tiskař a razit se bude choltická mince. V sobotu a v neděli se bude tavit železná ruda v historické peci. 

 

 Kraj Vysočina

V Havlíčkově Brodě vás pozveme na jedinečnou zábavnou show s rádiově řízenými modely. Na akci se předvedou dálkově ovládané nákladní automobily a vojenská technika. Součástí je modelová silnice, mosty a řada dalších zajímavostí. jako např. STK ,myčka, skladiště, kontejnerový terminál a další. Tanky a vojenská technika v pohybu. Vše ozvučené, s komentáři o vystavené technice.

Hrad Kámen a jeho park se již devátým rokem připojí k celoevropské akci Víkend otevřených zahrad. Návštěvníci se mohou těšit na znalostní kvíz, poznávací stezku nebo květinová aranžmá v interiérech hradu. Po celý víkend budou probíhat komentované prohlídky parku, které budou zaměřeny na flóru a faunu, na historii i současnost parku i na jeho nedávnou revitalizaci. 

 

Jihomoravský kraj

V Kyjově se v sobotu sejde přibližně 29 vinařů a nabídne svá vína v rámci Otevřených sklepů Kyjovska. Jedná se o malé vinaře, ale také renomované vinařství, např.: Maňák, Dufek, Šalša, atd. Především větší vinařství nabízí i vína ověnčená mezinárodními medailemi, vína ze Salonu vín, apod. Nabízeno bude také malé občerstvení v ceně vstupného, o kulturní program se postará několik pěveckých sborů a cimbálová muzika při večerním posezení.

 

 Zlínský kraj

Teď máme tip pro milovníky kvalitní kávy a čaje. Druhý červnový víkend se Výstaviště v Kroměříži stane centrem setkání předních distributorů kávy a čaje včetně zástupců tuzemských pražíren. Návštěvníci Festivalu kávy a čaje se dozví pravidla správné přípravy kávy a čaje včetně postupů při zpracování kávového zrna a listů čajovníku. Profesionálové vám představí nejmodernější technologie výroby teplých a studených kávových, čajových, mléčných a čokoládových nápojů.

 

Olomoucký kraj

Udělejte si netradiční výlet za poznáním méně známých míst a příběhů v kulisách přírody spoluvytvářené člověkem. Již tento víkend proběhne na zámku Čechy pod Košířem mezinárodní akce Víkend otevřených zahrad, kterého se i my účastníme již od roku 2016!  Přijďte si přivonět k hanácké trávě, když se ručně kosí na loukách. Dorazí také sekáči, vypravěči, zpěváci a muzikanti z dalších koutů Hané.

 

Moravskoslezský kraj

Přijďte se pokochat krásou Arboreta Nový Dvůr, které je součástí Slezského zemského muzea. Čeká na vás dendrologická expozice Dřeviny pěti světadílů, která se rozkládá na ploše 23 ha a v současné době je zde evidováno bezmála 7000 druhů a kultivarů domácích i cizokrajných rostlin. Arboretum se otevře v rámci Dne otevřených zahrad. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete