Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 11. - 12. května 2019

Tento víkend se můžete těšit na akce spojené s oslavami Dne matek, Férovou snídaní nebo Během pro Paměť národa. Vydat se můžete také na řadu sportovních akcí nebo si prohlédnout Pražský hrad a jeho návštěvnické prostory zcela zdarma.

Fotogalerie k článku

Tento víkend se můžete těšit na akce spojené s oslavami Dne matek, Férovou snídaní nebo Během pro Paměť národa. Vydat se můžete také na řadu sportovních akcí nebo si prohlédnout Pražský hrad a jeho návštěvnické prostory zcela zdarma.

Praha 

Pokud máte rádi horská kola, pak si nenechte ujít akci Test the Best od Specialized, která se koná od pátku do neděle na Hostivařské přehradě. Na místě bude připravena testovací flotila s více jak 60 modely a k tomu doprovodný program pro všechny věkové kategorie. 

Zasportovat si můžete také v Oboře Hvězda, kde se v sobotu koná charitativní akce, Běh pro kuře. Zaběháte si, užijete zábavu, a ještě podpoříte znevýhodněné děti.

Ve Žlutých lázních budou o víkendu mít festival dračí lodě, které budou bojovat o Český pohár dračích lodí. Sportovní, amatérské, firemní i dětské posádky vyjedou na Vltavu na tratích dlouhých 200, 500 a 2 000 metrů.

Nebo se můžete vypravit do Náprstkova muzea, kde si v sobotním v Etnoklubu můžete vyrobit originální vyšívané blahopřání.

Novou návštěvnickou sezonu zahájí také Pražský hrad, a to v sobotu. Díky tomu bude možné navštívit zdarma všechny objekty přístupné veřejnosti i reprezentační prostory Pražského hradu a stálé expozice.

Středočeský kraj

Také v Mělníce vás čeká Férová snídaně, tedy veřejný piknik na podporu fairtrade a odpovědné spotřeby. Na Férovou snídani si účastníci mohou přinést fairtrade a lokální dobroty, využít je možné i širokou nabídku farmářských trhů probíhajících na náměstí Míru.

Ve sportovním areálu Monínec se setkají o víkendu profesionální i amatérští závodníci na jednom z nejextrémnějších závodů - Predator Race.

Na hradě Okoř se můžete těšit na Středověký den, který bude plný historického programu. Na hradním pódiu i mimo něj se vystřídá mnoho šermířských skupin, dobová hudba a tanečnice, kejklíři a další.

Ku příležitosti Dne matek se v neděli koná v Sázavském klášteře Květinový den. Čeká vás pestrý program spojený s vytvářením florálních objektů, aranžmá apod. Tématem letošního roku je Malý princ nejen podle Antoine de Saint-Exuperyho.

Jihočeský kraj

Férová snídaně vás čeká také na zámku Jindřichův Hradec, kde můžete svou účastí podpořit Fair trade, lokální pěstitele a odpovědnou spotřebu.

Zajímavou akcí je také Běh pro Paměť národa, který se koná v sobotu v Českých Budějovicích. Má připomenout osudy politických vězňů, válečných veteránů, obětí holokaustu, disidentů, všech bojovníků za svobodu. Výtěžek Běhu umožní natočit a uchovat další stovky jejich příběhů. 

Den Matek můžete oslavit v secesním fotoateliéru Seidel v Českém Krumlově a pořídit si zde spolu se svou maminkou krásnou dobovou fotografii na památku.

Plzeňský kraj

V Plzni si nenechte ujít Majáles, oblíbená studentská slavnost jara, která se koná v amfiteátru Lochotín. Na Majálesu vystoupí Kryštof, Mirai, Horkýže Slíže, Harlej, Majk Spirit, Lenny, Marek Ztracený, Trautenberk a mnoho dalších. Nebude také chybět tradiční průvod masek a alegorických vozů.

Karlovarský kraj

Na Horním Hradě můžete zažít středověký život. Uvidíte dobový běžný život a řemesla, můžete vpadnout do nepřátelského dobového ležení pod hradem a podívat se do středověké zbrojnice, uvidíte dělostřelecké stanoviště pod věží, navštívit středověkou katovnu, lazebnu, kuchyni, kapli, kováře a mnoho dalšího.

Ústecký kraj

Běh pro Paměť národa se koná tuto sobotu také v Ústí nad Labem. Tak pokud jej budete chtít podpořit svou účastí, jste srdečně zváni.

Královéhradecký kraj

Slavnosti čokolády, vína a medoviny vás možná zlákají na hrad a zámek Staré Hrady. Konají se zde oba víkendové dny, tak zde můžete oslavit třeba Den matek. Samozřejmě vás čekají zážitkové prohlídkové okruhy, na kterých se nebudete rozhodně nudit.

V sobotu se můžete proběhnout na netradičním Hradubickém běhu, který měří 10 km, má dva starty (každý v jednom z měst – Hradci Králové a v Pardubicích) a cíl jeden společný na půlce cesty.

Pardubický kraj

V Přelouči se v sobotu koná Tank power show, kterou jistě ocení všichni milovníci vojenské techniky. Největším lákadle je historická i současná výstava vojenské techniky včetně ručně vyrobených RC modelů. Součástí programu budou již tradičně adrenalinové projížďky v BVP-1

Kraj Vysočina

V Jihlavě na Brádelském vrchu se v sobotu koná 11. celorepublikové létání s draky. Přijďte si zalétat s draky všech typů a velikostí, podělit se o své zkušenosti a nebo získat nové.

V Zoo Jihlava pořádají v sobotu Den pro pěvce, akci zaměřenou na představení zpěvných ptáků, ale i příčin jejich ohrožení. V areálu Národní kulturní památky sklárny Huť Jakub Tasice akce Jarní skláření v Tasicích. Po celý den se můžete těšit na ukázky sklářského řemesla a některé techniky si budete moci i vyzkoušet.

Moravskoslezský kraj

Den matek oslaví také v Památníku Petra Bezruče. Zde si připravili pro rodiny s dětmi literární a tvořivou dílnu, ve které se bude pracovat s básnickou sbírkou "Maminka" od spisovatele a nositele Nobelovy ceny za literaturu Jaroslava Seiferta.

V neděli se v Ostravě můžete přijít podívat na exhibici profíků na freestyle koloběžkách. Představí se Martin Hrak (mistr ČR), Matěj Machalla (více mistr ČR) a Dominik Mutina. Otestovat si můžete také jízdu na skateboardu, trickboardu, pennyboardu, longboardu nebo waveboardu.

Jihomoravský kraj

Je tu také 52. ročník Valtických vinných trhů, nejstarší celostátní soutěže vín s mezinárodní účastí v ČR s více než stopadesátiletou historií. Koná se v pátek a v sobotu ve Valtickém zámku. Letos to bude 180 let, co byl zahájen provoz na železniční trati mezi Břeclaví a Brnem. U příležitosti tohoto výročí se v sobotu můžete na této dráze svézt historickým vlakem, v jehož čele pojede parní lokomotiva Rosnička.

Den matek můžete oslavit společně v brněnském VIDA!, kde bude připravený workshop s výrobou přírodní kosmetiky a hlavně všechny maminky a babičky, které přijdou s dětmi, mají vstup zdarma.

Olomoucký kraj

Lovecko-lesnické muzeum  – Úsov zve na prohlídky zámku, kde budou provázet rozličné pohádkové bytost. Zavítá k nám i návštěva ze školy kouzel Harryho Pottera. Na nádvoří mohou odvážlivci vyzkoušet Hádanky pánů z Vlašimi nebo Strašidelný labyrint a interaktivní expozici Putování středověkem.

V Olomouci se v sobotu také uskuteční Běh pro Paměť národa. Vydat se můžete na profesionálně měřené trasy na 10 a 5 kilometrů. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete