Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 12 - 13. listopadu

Fotogalerie k článku

Praha

Pokud chcete v sobotu zabavit své děti, navštivte s nimi zábavnou akci o Praze, která bude podána hravou formou. Jedná se o akci Rychlovka na Karlově mostě a bojovka na Kampě. Společně se děti dozví například co se děje v Klementinu, jak Karel IV. zajistil pevnost mostu a proč má hlavu na stranu, nebo co vybojoval Bruncvík pro české země a mnoho dalšího. Zaregistrujte děti do bojovky a nechte je si zasoutěžit a plnit zajímavé úkoly. 150 Kč/osoba, max. 500 Kč/rodina.

 

Středočeský kraj 

Na svatého Martina bývá dobrá husina. Přijeďte si tento víkend vychutnat speciální Svatomartinskou husu do restaurace Pobuda v Kokořínském dole.

Svatého Martina můžete oslavit také v Poděbradech, kde se budou konat tradiční Svatomartinské trhy. Tradiční událost spojená s ochutnávkami prvních vín aktuálního ročníku se uskuteční v sobotu 12. listopadu na 1. nádvoří zámku a na Jiřího náměstí v Poděbradech. Mladá a svatomartinská vína z vlastní produkce vám zde představí celkem 10 tuzemských vinařství. Kromě vína se můžete těšit také na jarmark řemeslných produktů a delikates a na doprovodný program. V 11:00 přijede Martin na bílém koni, aby požehnal poděbradským občanům a zároveň otevřel první lahev Svatomartinského vína. V odpoledních hodinách vám k poslechu a tanci zahraje cimbálová muzika. Vstup na akci je zdarma.

 

Vysočina

Poslechněte si nádhernou hudbu světoznámého filmového skladatele Hanse Zimmera do Jihlavy. Lords of the Sound se vrací do České republiky s novým programem "The Music of Hans Zimmer". Úspěšné koncerty orchestru Lords of the Sound v kombinaci s nejlepšími skladbami Hanse Zimmera vás vtáhnou do nezapomenutelného zážitku podzimního večera, kouzelné pohádkové atmosféry plné krásy symfonického zvuku oblíbených skladeb, rockové kapely, zářivých vizuálních efektů, silných vokálních partů sólistů a sboru, energie a nespoutané pozitivní síly celé skupiny!

 

Jihočeský kraj

Přijeďte se podívat tuto sobotu na úžasnou podívanou do Českých Budějovic. YAMATO – legendární japonský soubor sestavený z těch nejlepších "Taiko" bubeníků se po dvou letech vrací zpět do České republiky s novou show "Passion". Během dvouhodinové show budou diváci naprosto uchváceni a překvapeni množstvím energie, kterou jim členové souboru z pódia předají!

 

Plzeňský kraj

Tento víkend zveme všechny nadšené sportovce a sportovkyně na 4. ročník konference SportTrend zaměřené na opomíjené aspekty sportovní přípravy dětí a mládeže v Sušici. Přednášky, odborné workshopy, mezioborová setkání trenérů, výměna cenných zkušeností, nové informace a zajímavé podněty, to vše je SportTrend.

 

Karlovarský kraj

A co takhle do kina? Letos podruhé představí Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary a Česká filharmonie společnou akci Variace, která se bude promítat v neuvěřitelných prostorách kina Čas v Karlových Varech. Unikátní spojení hudebního a filmového programu 11. a 12. listopadu znovu rozzáří filmová plátna.

 

 

Ústecký kraj

Vezměte své děti 12.11. do pohádkového světa skřítků a víl. Podnikněte pohádkovou cestu za pokladem v okolí krásného zámku Libouchec. Po napínavé cestě lesem budete potkávat všemožné pohádkové postavy, velkému drakovi budete házet do tlamy zlatá jablíčka, ježibabě pomůžete napéct pavoučí palačinky a princezny budou tak krásné, až se tatínkům bude tajit dech. Přijďte v sobotu 12.11. od 13–16 hodin na speciální dětský pohádkový les s názvem Skřítkové a víly. Vstupné je 80 Kč na osobu.

 

 

Liberecký kraj

Nádhernou víkendovou podívanou vám přichystá město Jablonec nad Nisou a jeho muzeum skla a bižuterie. Letos již potřetí otevřou své brány desítky sklářů, výrobců bižuterie nebo vánočních ozdob, ale i muzeí a sklářských škol v celém Libereckém kraji. Odpoledne zpestří dětský pěvecký sbor Skřivánek pod vedením sbormistryně Věry Pokorné. V neděli 13. listopadu bude vstup dokonce zcela zdarma. Tvůrčí dílny se ujme společnost Perlex, která povede výrobu nejrůznějších ozdob, náramků, čelenek, ale i zápichů s použitím voskových i skleněných perlí, drátků atd. Muzeum je pro vás otevřeno v rámci Víkendu Křišťálového údolí výjimečně již od 9 hodin, zavírá v 17 hodin. 

 

 

Královéhradecký kraj

Zpestřete si sobotu návštěvou Předvánočního jarmarku lidové tvorby v Hradci Králové. Hradecká kulturní a vzdělávací společnost s.r.o. pořádá tradiční MARTINSKÉ TRHY, které se uskuteční v budově Adalbertina a přilehlém okolí. Na trzích bude možno zhlédnout i si zakoupit užitkovou i dekorativní keramiku, vánoční ozdoby, prostírání a dekorace, malované sklo, výrobky ze dřeva, kůže, proutí, skla, kovu, včelího vosku, vitráže, svíčky, batiku, patchwork, drobné i větší dárky z přírodních materiálů a další výrobky lidové tvorby. Nebudou chybět ani textilní a dřevěné hračky, polštářky, čepice, šátky, kabelky, kapsáře, aranže z přírodních materiálů, šperky a bižuterie a kupa drobností jen tak pro radost.

 

Pardubický kraj

sobotu je pro vás přichystán Mint Market Pardubice no. 8, který se po roční odmlce vrátí do Pardubic, ale na úplně nové místo, a to na zámecké nádvoří! Svou tvorbu na zámku představí více než čtyřicet tvůrců z celé republiky a Slovenska. Těšit se můžete na obrovskou dávku krásných produktů a milých úsměvů. MINT market je trh se svěží módou, šperky, designem a delikatesami. Vstup je zdarma.

 

Jihomoravský kraj

Jihomoravský kraj zve tuto sobotu všechny milovníky dobrého jídla a pití do Hustopečí na Oslavu svatomartinských vín a hus s řemeslným jarmarkem. Ochutnejte svatomartinská vína a husy v doprovodu cimbálové muziky. Vstupné zdarma. 

 

Zlínský kraj

Příjemný víkend můžete strávit ve zlínských Filmových ateliérech a setkat se s úspěšnými tvůrci, kteří zde začínali. 1. Zlínský filmový víkend navazuje na projekt Filmový Tesák a zakládá novou tradici tematických setkání ve Zlíně. Poprvé se uskuteční od 11. do 13. listopadu a nabídne projekce zajímavých snímků, setkání s filmovými osobnostmi i exkurze po areálu ateliérů. Součástí bude i promítání pásma krátkých filmů, jejichž vznik byl podpořen Nadačním fondem FILMTALENT ZLÍN a které získaly významná ocenění doma i v zahraničí. Své filmy i své zlínské stopy na 1. Zlínském filmovém víkendu postupně představí režiséři Michal Nohejl, Tomáš Hodan a Dan Svátek. Tvůrci si v doprovodu svých hostů také zavzpomínají na léta strávená ve Zlíně a společně se pak s účastníky besedy vydají na noční prohlídku míst spojených s jejich studii.

 

Olomoucký kraj

Nenechte si tento víkend ujít Šlechtické slavnosti a zábavy na hradě Bouzov. Pro návštěvníky je připravena netradiční prohlídka hradu obohacená o prezentaci šlechtických zábav, kterými se šlechta bavila ve volných chvilkách mezi povinnostmi. V dílně se budete moci zahřát při hraní společenských her a zábavu zde najdou i ti nejmenší. Prohlídku je nutno zarezervovat.

 

 

Moravskoslezský kraj

Město Ostrava a Janáčkova divadelní filharmonie chystá v neděli divadelní představení Nepochopitelný problém.  Koncert plný nedorozumění a problémů! Nepochopen se bude cítit dirigent, orchestr i účinkující. A proto je třeba přijít s dětmi a podpořit je v hledání řešení. Děkujeme, že je v tom nenecháte! 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Expozicí Naši Němci s Janem Vondrou…

18.04.2024 - 18.04.2024
Muzeum města Ústí nad…

Komentovaná prohlídka expozice Naši Němci s důrazem na literární díla zde prezentovaná. Co spojuje díla Oráč a Smrt,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete