Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 12. – 13. srpna

Fotogalerie k článku

Praha 

Již od 7.8. probíhá v Praze Prague Pride 2023. Pride je tradičnější, než si možná myslíte! Proto jsme tradice zvolili jako téma letošního ročníku. Spousta tradic, které působí, že tu byly vždycky, vznikly před nedávnem. Na rozdíl o LGBT+ lidí – my jsme tu od počátku věků. Festival probíhá na sedmi hlavních místech a na řadě dílčích míst různé po Praze. Největší lokací je Pride Park na Letenské pláni, kde festival v sobotu vrcholí. Zmínit musíme také průvod, který 12. srpna vyrazí z Václavského náměstí, projde historickým centrem a dorazí právě do Pride Parku.

 

Středočeský kraj

Milovníci vína, by si neměli nechat ujít 3. ročník Poděbradského festivalu vína, který se koná od 11.8 do 12.8. 2023. Do středočeského lázeňského města se sjedou vinaři z různých vinařských podoblastí Čech a Moravy, aby zde představili to nejlepší ze své aktuální produkce. Chybět nebudou staří známí jako Vinařství Rauš či Modré vinařství, ale ani nové neznámé tváře. Nabídka vína bude velice pestrá, takže si každý vínomilec přijde na své.

 

Vysočina  

Nenechte si ujít Magmafest 2023, který se bude konat v pátek 11. 8. a sobotu 12. 8. 2023 v Jihlavě v mystickém areálu letního kina (ul. Na stoupách). Magmafest je kultovní rockový festival za účasti těch nejpopulárnějších českých a slovenských rockových kapel u nás.

 

Jihočeský kraj

Do Jindřichova Hradce zavítá tuto sobotu MINT Market. V sobotu 12. srpna se na náměstí Míru představí výběr padesáti prodejců z celé republiky i Slovenska, kteří přivezou originální módu pro děti i dospělé, s láskou šité kabelky, bio kosmetiku, papírenské zboží a další designové produkty. Tak se stavte, vždyť na MINTu je krásně.

 

Plzeňský kraj

Navštivte tento týden Plzeň, protože plzeňská oáza kultury se opět otevře. 7. až 12. srpna 2023 zavítá do Plzně kulturní pop-up Inspiral Garden, aby proměnil Šafaříkovy a Smetanovy sady v oázu kreativity a inspirace. Program představuje širokou škálu kulturních aktivit, které zahrnují živé koncerty, silent DJs, diskuse, MINT Fashion Market a food festival národnostních menšin Babylon na plotně. Šestidenní událost slibuje nezapomenutelný zážitek pro všechny příznivce progresivní a alternativní hudební scény.

 

Karlovarský kraj 

O víkendu navštivte hrad Loket, kde se bude konat akce s názvem Středověké slavnosti purkrabího Půty. Připraveny pro vás budou například rytířské turnaje, gotická a barokní šermířská klání, ukázka výcviku templářských rytířů, jarmark, středověká řemesla, výcvik dravců a středověká hudba a tance.

 

Ústecký kraj

Vyrazte s dětmi na příjemnou návštěvu Libochovic, kde ve dnech 11.-13.8.2023 proběhne akce s názvem "Panenky v Libochovicích". K vidění zde budou historické i retro panenky, kočárky, hračky, medvídci, nábytek a další nezbytné vybavení. Pořadatelé nezapomněli ani na pánskou část návštěvníků a připravili si pro ně modely autíček.  

 

Liberecký kraj

neděli opět proběhnou očekávané bleší trhy Tuhaň a Čurdovo pivo ve Stružinci. Akce s více než 45letou tradicí, dříve známá pod názvem ,,burza Chuchelna,,. Nyní v obci Tuhaň na Semilsku, rodná vesnice Milana Čurdy, osmipromilového řidiče, na jehož památku ochutnáte i legendární a jedinečné Čurdovo pivo

 

Královéhradecký kraj

Zámek Opočno si pro vás připravil Letní empírovou slavnost. Zámek je sice známý především svým renesančním vzhledem či barokními interiéry, jeho nedílnou součástí ale je i empírový park, který vznikl z popudu majitele zámku, Rudolfa Josefa Colloredo Mansfelda v r. 1816. Náš program bude mj. příležitostí pro obyvatele Opočna a okolí seznámit se s taneční kulturou této doby a užít si den v autentickém historickém prostředí. Vítáni jsou samozřejmě i všichni zájemci empíru odkudkoli. 

 

Pardubický kraj

Obec Seč si pro vás od 11.8. do 13.8. přichystala akci s názvem PŘEHRADY Fest. PŘEHRADY jsou dvoudenní hudební festival u vody pro celou rodinu. Kromě hudebních vystoupení populárních kapel, je to především víkend plný aktivit a zážitků. Dílničky, bubnování, workshopy, setkání s kapelami, ale především pláž, koupání, vodní sporty a spousta dalších vodních i suchozemských hrátek. 

 

Jihomoravský kraj

Kyjově se bude od 10.8. do 13.8. konat největší folklórní událost, která se stejně jako olympijské hry opakuje jen jednou za čtyři roky, 21. Slovácký rok v Kyjově. Brány královského města Kyjova se milovníkům tradic, lidové hudby, písní, tanců, a především skvělé zábavy otevřou příští rok v srpnu již pojedenadvacáté. Centrum kyjovského Dolňácka se opět po čtyřech letech stane Mekkou folkloristů z Čech, Moravy i zahraničí.

 

Zlínský kraj

Děti jistě potěší návštěva zlínského Dětského festivalu Fesťáček 2023. Čekají na vás hvězdní účinkující, kouzelnická show, malování na obličej, tvoření velkých bublin, soutěže, nafukovací hrady a skluzavky, skvělé občerstvení a mnoho dalšího!

 

Olomoucký kraj

Zámek Jánský vrch v Javorníku si přichystal pro své návštěvníky tuto sobotu degustaci vín. Ochutnáte odrůdy z Burgundska, Bordeaux a dalších regionů. Zážitkovým večerem provází Mgr. Alexandr Burda, gastronom a pedagog SŠHS a VOŠ Opava.

 

Moravskoslezský kraj

Na hradě Sovinec v Jiříkově proběhne největší akce sezóny, a to hodokvas rytíře Kobylky a od 17:30 do 22:30 napínavý večerní program. O Vaši zábavu se o víkendu postarají například skupina historického šermu GRÁL, cirkusový klaun, artista, žonglér a kejklíř SLÁVEK, divadelní a šermířská společnost FUENTE OVEJUNA, šermířské pohádky skupiny scénického šermu ALLEGROS, nebo profesionální pohádkové zájezdové divadlo Kašpárkův svět. Nebude chybět ani prohlídka s průvodcem, historická řemesla, sokolníci a bohaté občerstvení.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Den v růžovém Praha

02.05.2024 - 02.05.2024
Praha

Společenský večer s bohatým rautem a degustací nejlepších rosé a perlivích vín.

Gabriela Beňačková, Jakub Pustina 2…

02.05.2024 - 02.05.2024
Foyer divadla Pasáž,…

GABRIELA BEŇAČKOVÁ - MAŘENKA, RUSALKA A JENŮFA SE LOUČÍ.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete