Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend

Čeká nás další jarní víkend a s ním spousta zajímavých akcí a míst, kam vyrazit. Kromě toho si brzy budeme připomínat konec 2. světové války a také Den matek.

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

V Praze to společně rozjedeme v rámci Koloběžkování s dětmi na stezce plné světelných úkolů, s milovníky noční romantiky podél Vltavy, ale i našlapanými závodníky sobotní podvečer 7. 5. 2022! Na jednotlivých stanovištích budou mít děti za úkol plnit nejrůznější světelné úkoly, vydat se na stezku odvahy a využitím smyslů rozpoznat předměty, projít po stopách lesní zvěře či duhovou stezkou. Za splněné úkoly získávají odměnu.

A všechny příznivce autobusů a dopravního podnku pak zveme v sobotu 7. května do autobusovém terminálu u stanice metra Letňany, kde se chystá pátý ročník úspěšného Autobusového dne PID, který bude podobně jako v předchozích letech velkou přehlídkou historických i moderních autobusů.

 

Středočeský kraj

O víkendu se hrad Točník již po 25. promění v sídliště pravěké tlupy oddílu experimentální archeologie Mamuti.
Uvidíte pazourkové nože a jiné nástroje, odlévání z bronzu, kovotepectví, vyzkoušíte si pravěkou keramiku, textilní techniky a samozřejmě nebude chybět ani vaření, pečení a ochutnávky, ukázka pravěkých hudebních nástrojů nebo rozdělávání ohně třením dřev a křesáním.
 
A program vás čeká i na hradě Červený Újezd, kde v neděli proběhne oblíbený dětský Den princezen a rytířů. Těšit se můžete na hry se stanovišti v zahradě, diskotéku na svatební louce se soutěžemi, budete mít možnost vyzkoušet si lukostřelbu a udělat si památku v zábavném fotokoutku. 
 
V Berouně se pak celý víkend konají tradiční hrnčířské a řemeslné trhy s cílem podpořit umělecká řemesla a jednotlivé řemeslníky.

 

Jihočeský kraj

Chcete si užít spoustu zábavy se svými blízkými nebo rodinou? Fenomenální barevná show Barvám Neutečeš a její 8. ročník je tu! Zažijte nejbarevnější běh svého života. Čeká na vás trať dlouhá 5 km a 5 barevných zón, ve kterých vás #barevnytym zasype barvami. Pokud se vám nechce běhat, lze zdolat trasu i chůzí.

 

Plzeňský kraj

Čeká nás další důležitý svátek! Tento víkend bude patřit všem úžasným maminkám!  Ve Farmaparku budou stánky s Dílničkami pro děti, kde budou moci něco vyrobit svým maminkám ke Dni matek pro radost. Kromě kreativních dílniček na vás ve Farmaparku u Toma čeká pergola s výběhem králíčků , projížďky na poníkovi, krmení zvířátek a oheň na opékání špekáčků. 

V Plzeňském kraji vás dále zveme na 5. ročník Chotěšovského festivalu vína! Fanouškům dobrého vína se v magických prostorách kláštera Chotěšov představí 17 pečlivě vybraných vinařství z Čech a Moravy. Kromě stálic Českých festivalů vína, jakými jsou např. mutěnické Modré vinařství, čejkovické Vinařství Konečný, poddvorovské Vinařství Gertner či mikulovské Vinařství Rauš se svým nepřehlédnutelným someliérem Lukášem Polišenským, se potkáte i se zcela novými vinaři. Celková nabídka bude velice pestrá, od lehkých ročníkových vín, přes perlivá a růžová vína, až po mohutná vína z francouzských sudů či vína vyrobená speciálními technologiemi.

 

Karlovarský kraj

V Karlových Varech vás o víkendu čeká příměstský cyklovíkend. Víkendový kemp je určen pro děti i dospělé. Je zkrácenou variantou našich prázdninových příměstských táborů. Pokud váháte, zda pro vaše děti jsou týdenní cyklo kempy to pravé, dejte jim šanci, ať o tom mohou samy rozhodnout. Nebo si i vy vyzkoušejte na vlastní kůži, co přesně je čeká.

 

Ústecký kraj

Vydejte se na místa, kde se odehrávaly klíčové momenty 2. světové války na Mostecku a nechte se přenést do tehdejší atmosféry. Navštívíme pozice protiletadlové dělostřelecké obrany, prolezete protistřepinové kryty, podíváte se také do Luftschutz štoly, prozkoumáte areály pracovního a trestaneckého tábora poblíž chemických závodů a mnoho dalšího.

 

Liberecký kraj

Akce s více než 40-letou tradicí, dříve známá pod názvem Burza Chuchelna, nyní v obci Tuhaň na Semilsku, rodná vesnice Milana Čurdy, osmipromilového řidiče, kterého zde nejen potkáte, ale ochutnáte i Čurdovo pivo. Auto-moto trhy jsou trhy spotřebního zboží, farmářské trhy, kde se dá koupit téměř vše. 

 

Královéhradecký kraj

V králehradeckém Trutnově vás v pátek a sobotu čekají úchvatné městské slavnosti, které připomínají svým programem bájné počátky města a přinášejí zábavu, legraci i poučení. Páteční Slavnost tří sluncí, to je magický obřad o podivných úkazech na nebi. Součástí jsou divadelní performance, živá hudba, filmová projekce, tichá pyrotechnika. V sobotu vás čeká ještě bohatší, který naleznete zde. Večer po setmění potom zhasnou na Krakonošově náměstí všechna světla a pouze za svitu loučí přinesou tajemné bytosti vedené rytířem Albrechtem z Trautenberka na koni draka, kterého zavěsí na věž Staré radnice, kde setrvá až do svátku sv. Michala Drakobijce.

 

Pardubický kraj

V sobotu můžete vyrazit na komentované prohlídky a doprovodné programy věnované zajímavostem památkové rezervace lidové architektury Betlém v Hlinsku. Program Den architektury během dne nabídne povídání o lidové architektuře a možnostech využití tradičních technologií a materiálů v moderním stavitelství, ukázky stavebních technik i doprovodný program pro děti.

Pokud se poohlížíte po nějakém sportovnějším programu, doporučujeme Pochod přes tři hrady, v rámci kterého navštívíte tradiční Sopotnice, Žampach a romantický Potštejn. Startovní místo je v Kostelci nad Orlicí. Celkem je pro vás připraveno 12 pěších tras od 5 do 50 km a 12 cyklotras.

 

 Kraj Vysočina

Kováři z různých míst České republiky se sjedou v muzeu Šlakhamr v Hamrech nad Sázavou. Po celý den budou návštěvníkům předvádět své řemeslo, a to jak na mobilních výhních, tak i na velkém, vodou poháněném bucharu. Návštěvníci tak uvidí (a uslyší!) buchar v jeho plné síle při práci a na mobilních výhních a kovadlinách si budou moci sami vyzkoušet, co práce kováře obnáší.

 

Jihomoravský kraj

Zajímá vás filmařina? Projekt spojující výtvarné a filmové umění je nedílnou součástí Zlín Film Festivalu a v termínu od 30. dubna do 7. května se představuje v brněnském obchodním centru Galerie Vaňkovka. Výstava kolekce filmových klapek ukazuje více než 120 klapek od výtvarníků zvučných jmen, které jsou součástí letošního 25. Salonu filmových klapek. Unikátní projekt, do kterého výtvarníci vkládají svá díla následně dražená během Zlín Film Festivalu, pomáhá z výtěžku financovat práce studentů filmových škol a začínajících filmařů.

O víkendu také nezapomeňte navštívit tradiční Valtické trhy, které se každoročně konají v nově zrekonstruované jízdárně Zámku Valtice a jeho přilehlých prostorách. Najdete zde až 800 výstavních vzorků od cca 150 vinařů z České republiky, Slovenska a Rakouska, které hodnotili profesionální degustátoři. Trhy začínají v pátek dopoledne slavnostním zahájením, během kterého se vyhlašují a předávají medaile, diplomy a poháry oceněným vinařům.

Více než 15 malovaných autíček přijede 7. a 8. května na Masarykovo náměstí do Hodonína a nabídne svým návštěvníkům to nejlepší jídlo z české i zahraniční kuchyně a pestrý program pro všechny. Food Truck Sraz bude po oba dny zahájen v 11 hodin a potrvá až do pozdějšího večera. Návštěvníci ochutnají opravdové lahůdky. Těšit se mohou na chutné burgery mnoha druhů včetně jejich vegetariánských verzí, řecký gyros a souvlaki od rodilého Řeka, mexické quesadillas, originální plněnou pizzu pizzatini, kanadskou poutine, kuřecí křidýlka nebo voňavou kachničku. Ani milovníci sladkého nepřijdou zkrátka – lahodné francouzské palačinky, škrábaná zmrzlina, placky s povidly a mákem à la slovácký patent nebo třeba velmi oblíbené tvarohové koblížky.

 

Olomoucký kraj

O víkendu vás také pozveme na zámek Plumov, kde proběhne akce Jak vznikají dějiny Aneb velkolepý rytířský turnaj. Po celý víkend vás budou mít tu čest bavit Šermířský spolek Rotenburk, významný kejklíř a žonglér, skupina historického šermu, kejklířská a divadelní společnost Vagabundus. Mimo to je pro vás připraven sokolník či ukázka řemesla kovářského. Nebudou chybět ani kostýmované prohlídky Vysokým zámkem či místním sklepením

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete