Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 13. – 14. dubna

Fotogalerie k článku

Praha

Do Prahy zavítá jarní MINT Market! MINT Market odstartuje jarní módní sezónu v neděli 14. 4. na náplavce! Těšit se můžete opět na pestrou nabídku více než stovky tvůrců a designérů z celé České republiky, Slovenska i Ukrajiny. MINT Market je trh se svěží módou, šperky, designem a delikatesami, tak se stavte ochutnat.

Středočeský kraj

Všichni milovníci králíčků a sportu by si neměli nechat ujít 12. mistrovství České republiky v králičím hopu. Již 13. dubna v Příbrami ve sportovní hale. 13. dubna se do Sportovní haly Příbram přesune závodnická elita z celé České republiky. Mistrovství se mohou zúčastnit jen závodní dvojice, které získaly kvalifikace pro tento závod, a proto se jedná o nejprestižnější událost celé hopácké sezony v České republice. Své síly poměří přes 40 závodníků a skoro 120 ušatých sportovců.  

Vysočina

Klášter Želiv tuto sobotu otevře dveře veřejnosti. Během dne si budete moci prohlédnout celý areál kláštera, včetně hotelu, wellness, pivovaru a všech prohlídkových okruhů. Dozvíte se zajímavosti o historii a architektuře kláštera, o jeho obyvatelích a jejich činnostech, o výrobě klášterního piva a dalších specialit.

Jihočeský kraj

Přijeďte se v sobotu podívat do Zlaté Koruny na odemykání Vltavy. Kánoe, kajaky, rafty, SUPy a další plavidla budou v Českém Krumlově odemykat řeku Vltavu. Vodník Pivoňka se svou paní vás budou očekávat v sobotu mezi 9-12 hodinou v Kempu Krumlov (U Trojice). Po slavnostním odemčení bude následovat 12 km dlouhá plavba do Zlaté Koruny.

Plzeňský kraj

Navštivte o víkendu čtrnáctý ročník festivalu arabské kultury, tentokrát tematicky zaměřený na SPORT na Blízkém východě. Organizátoři se těší na setkání s Vámi během čtrnáctého ročníku ARABFESTU, který se uskuteční ve dnech 11. - 14. dubna 2024 v Plzni

Karlovarský kraj

Galerie 4 Cheb vás zve na výstavu z cyklu Jubilanti. Retrospektivní výstavu fotografa, kurátora a ředitele Galerie 4, Zbyňka Illka.

Ústecký kraj

Připojte se tuto sobotuPoutní slavnosti ke svátku Zvěstování PáněLitoměřicích. Celodenní sváteční program, který jsme pro vás připravili ve spolupráci s Římskokatolickou farností – děkanstvím u Všech svatých Litoměřice, proběhne v sobotu 13. dubna 2024 v někdejším jezuitském kostele Zvěstování Panny Marie i v dalších objektech galerie v centru města.

Liberecký kraj

Odpočíváte sportem? Zúčastněte se prvního ročníku unikátního orientačního závodu Dogaining. Závod se poběží 13. dubna a odstartuje z Løype Hubu ve Smržovce v prostředí Jizerských hor. Jedná se o směsici canisrossu, dogtrekingu a klasického orientačního závodu, která slibuje vzrušující zážitek pro všechny začátečníky i pokročilé sportovce a jejich aktivní čtyřnožce.

Královéhradecký kraj

Na zámku Ratibořice se při příležitosti připomínky Mezinárodního dne památek a historických sídel koná mimořádná prohlídka zámku s rozšířeným odborným výkladem zkušeného průvodce. Pouze během této prohlídky ožívají ve vyprávění při procházce zámkem málo známé, nebo již zapomenuté děje, příběhy a životní osudy obyvatel zámku a jejich příbuzenstva.

Pardubický kraj

Na jaře vše kvete, tak je tomu i v Moravské Třebové, kde můžete obdivovat kvetoucí tulipány. Tuto podívanou najdete v areálu staré pily u vlakového nádraží, kde se navíc v sobotu 13.4. od 10-17h můžete těšit na doprovodný program, aktivity pro děti, živá zvířátka (oslice, lama, prasátka, ovečky, jehňátka), bude hrát živá hudba v podání skupiny Vyprahlo a nebudou chybět ani stánky, které zajistí Charita Moravská Třebová, Květná zahrada a Stolístek.

Jihomoravský kraj

Hravé neděle na ZážitkovceBrně tuto neděli chystají pro své návštěvníky malířský souboj. Poznejte Albi novinku ze série párty her.

Zlínský kraj

Jaro už je tady a je potřeba jej pořádně přivítat. První zlínská Slavnost jara je tady! Přijďte přivítat období probouzející se přírody v neděli 14. dubna od 14 do 18 hodin ke zlínskému zámku.

Olomoucký kraj

Máte rádi olomoucké tvarůžky? Pak se nezapomeňte o víkendu zastavit v Olomouci na festivalu! Přijďte zažít sedmý ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu 13. a 14. dubna na olomouckém Horním a Dolním náměstí. Těšit se můžete na několik desítek prodejců tvarůžkových i regionálních specialit, koncerty známých hudebních hvězd, soutěž olomouckých top kuchařů o titul Tvarůžkového krále a především skvělou atmosféru!

Moravskoslezský kraj

Jste srdečně zváni na farmářské a řemeslné trhyDolním Benešově již tuto sobotu. Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Amy 2024 - Mělník

30.04.2024 - 30.04.2024
Masarykův kulturní dům…

Film Mekuc

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete