Statistika našeho portálu

  • 102 241 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 13. - 14. dubna 2019

Blížící se dubnový víkend bude chladnější, ale přesto plný nabídky nejrůznějších akcí. Těšit se můžete na velikonoční jarmarky a tvůrčí dílny, dny otevřených dveří, ale také hudební nebo sportovní akce.

Fotogalerie k článku

Blížící se dubnový víkend bude chladnější, ale přesto plný nabídky nejrůznějších akcí. Těšit se můžete na velikonoční jarmarky a tvůrčí dílny, dny otevřených dveří, ale také hudební nebo sportovní akce.

Praha

Proběhni.se podruhé! je název charitativního běhu, který v Kunratickém lese pořádá IKEM. Běh má upozornit na časté srdeční choroby a nutnost jim předcházet sportem. Přijďte se tedy v sobotu proběhnout a podpořit svou účastí Nadační fond České srdce.

Zasportovat si můžete i na 4. ročníku Urban Challenge 2019. V Praze se akce koná v sobotu a můžete se těšit na trasu dlouhou 5 km a více jak 25 originálních překážek z městského prostředí.

Národopisné muzeum Národního muzea zve na kurz velikonočního zdobení kraslic technikou voskové batiky, kterou si můžete vyzkoušet v sobotu.

Pokud patříte mezi milovníky vinylových desek, pak si jistě nenecháte ujít sobotní vinylovou burzu v Českém muzeu hudby. Kromě burzy samotné vás čekají přednášky a komentované prohlídky.

Ve zlíchovské výtopně na vás v sobotu čeká den otevřených dveří. Můžete se těšit na výstavu parních i motorových lokomotiv, ukázku modelové železnice, parního válce, komentované prohlídky a mnohé další. Vstup je navíc zdarma.

Středočeský kraj

Velikonoce v Hornickém muzeu Příbram si můžete užít už tento víkend. Čekají vás zde velikonoční zvyky a obyčeje, lidová řemesla a rukodělné práce. Klub českých turistů zve na sobotní pochod Posázavím - Krajem Josefa Suka. Na výběr bude 5 tras o délce od 9 do 50 km, takže si každý může vybrat podle svých schopností a nálady.

Rozhodně si nenechte ujít ani 12. řemeslný jarmark v Lysé nad Labem, který se koná v sobotu a je věnován místnímu hospicu. Čekají vás zde ukázky staročeských řemesel i novodobých technik, tvůrčí dílny, doprovodný program a samozřejmě možnost si výrobky zakoupit.

Jihočeský kraj

Přijďte si prohlédnout to nejzajímavější z fondu scénografie Divadelního oddělení Národního muzea do Muzea české loutky a cirkusu v Prachaticích. Výstava trvá už jen do 16. dubna.

Na vodárenské věži v Českých Budějovicích oslaví v neděli Den Země. Akce je určená zejména dětem, kterým se organizátoři snaží přiblížit možnosti ochrany naší planety, koloběh vody, třídění odpadu, zvířata žijící v parku. Děti si vyzkouší např. sázení rostlin.

Plzeňský kraj

V Kulturním domě Klatovy vystoupí v sobotu Hana Zagorová a Petr Rezek se skupinou Jiřího Dvořáka Boom!Band na společném koncertě

Karlovarský kraj

Na hradě Poustka u Chebu vás v sobotu čeká malý komorní orchestr Varvary Divišové – Sefardské písně. Písně a romance sefardských Židů v úpravě pro kytaru, flétnu a violoncello. V neděli můžete vyrazit na zámek Kynžvart na velikonoční jarmark. Najdete zde zhruba 30 prodejců s ručně vyráběnými velikonočními dekoracemi a dalšími řemeslnými výrobky.

Ústecký kraj

V sobotu bude probíhat zahájení cyklistické sezóny na Labské stezce v Ústí nad Labem. Společně můžete vyrazit na cyklovýlet, využít bezplatný servis kol, fotokoutek, podívat se na doprovodné aktivity Besipu a Městské policie a další. O tomto víkendu vás možná zlákají i Velikonoce na zámku v Benešově nad Ploučnicí.

Liberecký kraj

V sobotu se můžete připojit k vodácké akci otevírání řeky Jizery na Malé Skále. Tradiční lidové velikonoční trhy s ukázkami řemesel a prodejem zboží najdete o víkendu také na zámku Sychrov.

Kraj Vysočina

Divadelní společnost Julie Jurištové si připravila na neděli pohádku pro rodiče s dětmi. Na Pyšnou princeznu se mohou přijít podívat do Divadla Pasáž v Třebíči.

Moravskoslezský kraj

Velikonoční jarmark se oba víkendové dny rozprostře také na Slezskoostravském hradě. Můžete se zde naučit plést velikonoční pomlázku, namalovat si vajíčko, vymodelovat si na hrnčířském kruhu hrníček nebo jen sledovat ukázky lidových zvyků.

Halová akce Let It Roll On Tour se po roce vrací zpátky do Ostravy a potrvá od pátku do neděle. Vedle nabitého lineupu se ostravští fanoušci tohoto elektronického žánru mohou těšit také na unikátní stage design, kterému v loňském roce vévodil obří robot nebo na vizuální světelnou show.

Jihomoravský kraj

První dostihový den na závodiště v Brně-Dvorskách je připraven na sobotu. Čeká na vás 5 rovinových a 3 překážkové dostihy. A také dostihy mladých nadějí Ponyligy. Pro děti je připravena jízda na ponících a koních a také v kočáru.

Navštívit můžete také brněnský 28. ročník Velikonočního festivalu duchovní hudby, který bude letos provázán symbolikou rostlin.

Zlínský kraj

18. derflasnký košt slivovice, ostatních pálenek a likérů je připraven na sobotu v Uherském Hradišti. Myslivost a příroda 2019 je prodejní výstava, kde si můžete nakoupit vše potřebné pro pobyt v přírodě. Stovky trofejí, velkolepá expozice africké zvěře, jarní svod psů loveckých plemen, sokolníci, soutěž o nejlepší zvěřinový guláš, burza mysliveckých a rybářských potřeb, unikátní přednáška o srnčí zvěři a mnoho dalšího. Koná se o víkendu v Kroměříži.

 

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete