Statistika našeho portálu

  • 102 272 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 13. - 15. května

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Oslavte Mezinárodní den rodiny a dopřejte si vskutku jedinečný zážitek navíc pro dobrou věc. V neděli 15. května se od 19 hodin uskuteční exkluzivní událost Hudbou spolu, koncert Marie Rottrové a jejích hostů. Legendu české hudební scény na pódiu doplní jako hlavní host Adam Plachetka a dále Ondřej Gregor Brzobohatý, Tereza Černochová, Matěj Ruppert, David Kraus a další. Ve známém hitu doplní Marii Rottrovou také Jiří Bartoška. Nenechte si ujít neopakovatelnou hudební událost pro dobrou věc, která se navíc uskuteční na místě, které je pro většinu z nás opředeno tajemstvím.

Baví vás svět módy nebo jen hledáte inspiraci čím oživit šatník pro nadcházející roční období? Pak si nenechte ujít Fashion Weekend v Metropoli Zličín. Ve dnech 14. – 15. května se tu uskuteční velkolepý Fashion Weekend s bohatým doprovodným programem. Po oba dny se můžete těšit na sérii módních přehlídek s trendy outfity, předních českých a slovenských návrhářů, koncert Aničky Slováčkové, rozhovory se zajímavými osobnostmi, soutěže a mnoho dalšího. Celým víkendem diváky provede moderátor Roman Vojtek a Martina Šmuková zakladatelka nadace Pink Bubble.

Nenechte si ujít oblíbené představení Riddikulus, které se koná v neděli v Praze. Vytaste hůlky, je čas naskočit na záchranný kouzelnický autobus a odvézt se do světa kouzel! Šplechty pálivé jako dech maďarského trnoocasého draka, občas jednoduché jako hradní troll, jindy promyšlené jako sfinga, ale vždy veselé jako osvobozený skřítek, jsou tu pro všechny, co dodnes sní o tom, že jim na parapetu přistane sova z Bradavic. Pobertův plánek nás provede jedinečným představením, jež do sebe vcuclo osm filmů a sedm knih kultovního příběhu Harryho Pottera. Temní páni a jasné paní, princové dvojí krve a plnokrevné princezny, začínáme! 

Hračkářství Bambule vás zve na 1. ročník Festivalu Bambule, který se bude konat 14. – 15. května v Praze. Těšit se můžete na bohatý hudební i doprovodný program v obou městech. Na hlavní stage každý den vystoupí populární interpreti, jejichž show si užijí nejen děti, ale i rodiče. Představí se Kája dětem, projekt plný písniček a tanečků pro ty nejmenší. Své nejznámější písničky zazpívá Karol a Kvído, hudebně-tanečně-vzdělávací program muzikálové zpěvačky Karoliny Gudasové. Zábavná Pigy&Lily show představí oblíbené prasátko Pigy a jeho kamarádku Lily. Těšit se můžete také na pěveckého duo Ben&Mateo, které v loňském roce ovládlo srdce českých teenagerek. Dvojice se během pár měsíců stala novým fenoménem české hudební scény. A chybět samozřejmě nebude ani nejpopulárnější dívčí kapela současnosti – Lollipopz!

 

Středočeský kraj

Vyražte na víkendový cyklovíkend v Mladé Boleslavi. Víkendový kemp je určen pro děti i dospělé. Je zkrácenou variantou našich prázdninových příměstských táborů. Pokud váháte, zda pro vaše děti jsou týdenní cyklo kempy to pravé, dejte jim šanci, ať o tom mohou samy rozhodnout. Nebo si i vy vyzkoušejte na vlastní kůži, co přesně je čeká.

 

Jihočeský kraj

O víkendu se v Písku koná tradiční Pískoviště - Pískoviště je festival pro děti a jejich dospělé. Hlavní myšlenkou letošního ročníku je porovnání současného labyrintu světa s Labyrintem světa Jana Amose Komenského skrze společnou práci umělců, zájmových skupin, místních obyvatel, institucí, návštěvníků a všech, kteří mají chuť se zapojit. Ani letos nebudou chybět také obří sochy z písku, originální umělecká vystoupení, závody dračích lodí i amatérských robotiků a fůra další zábavy!

Do jihočeské Třeboně v sobotu zavítá slavná zpěvačka zpěvačka Helena Vondráčková, která vyráží na česko-slovenské jubilejní turné nazvané "HELENA 2022", na němž s fanoušky oslaví své půlkulatiny. V Treboni se na Helenku můžete přijít podívat do KKC Roháč. 

 

Plzeňský kraj

Vyražte na Velké hradní slavnosti na hrad Velhartice. Uvidíte neobvyklou verzi příběhu o silném Golemovi, kterého stvořil rabi Löw. Jsme v roce 1633. Třicetiletá válka je v plném proudu, Velhartice patří donu Martínovi de Hoef Huerta, který nechal vystavět nádherné zámecké křídlo. Trvalý program na hradě oba dva dny bude zahrnovat dobové tržiště v předhradí, občerstvení, dobové hry pro děti, kolotoč, lukostřelbu, představení sokolníka, rýžování zlata, školu šermu pro pážata nebo projížďky na koních pro děti

 

Karlovarský kraj

V sobotu 14. května se v Chebu uskuteční 2. ročník festivalu vína. Fanouškům dobrého vína se na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad představí 18 pečlivě vybraných vinařství výhradně z České republiky. Kromě stálic vinné tour České festivaly vína, jakými jsou např. mutěnické Modré vinařství, čejkovické Vinařství Konečný či mikulovské Vinařství Rauš se svým nepřehlédnutelným someliérem Lukášem Polišenským, budete moci poznat a ozkoušet mnoho dalších značek. Celková nabídka bude velice pestrá, od klasických lehkých ročníkových vín, přes frizzante a růžová vína, až po mohutnější vína z francouzských sudů či vína speciálních výrobních technologií jako třeba kvevri.

 

Ústecký kraj

Od první sovy až po nervyderoucí souboj s pánem zla! Harry Potter jak jej neznáte! Od první sovy až po nervyderoucí souboj s pánem zla! Čarodějové, mudlové i motáci, kteří vyrůstali a dospívali za zdmi Bradavic, pojďte sem! Čeká nás bláznivý let světem Harryho Pottera. Sedm knih plných dobrodružství zhuštěných do jednoho představení je nejen poctou fenoménu jedné generace, ale i zábavnou a laskavou karikaturou v podání mladých divadelníků. Naši tři hrdinové – Harry, Ron a Hermiona – budou kličkovat v labyrintu oblíbených scén a přeskakovat pohyblivá příběhová schodiště. Čekejte neočekávané a hůlky mějte vždy připravené! Nenechte si ujít výborné předatevní Riddiculus v Ústí nad Labem

Statutární město Ústí nad Labem Vás srdečně zve na komentovanou prohlídku. Komentovaná prohlídka interiéru kostela sv. Floriána a prohlídka prostor zámku a zámeckého areálu v Krásném Březně. Vstup do kostela i do zámku je v rámci prohlídky zdarma. V závěru prohlídky proběhne losování o dvě tematické publikace.

 

Královéhradecký kraj

V sobotu vás čeká 16. Hradubický běh. Jde o přátelský běžecký závod mezi městy Hradec Králové a Pardubice. Netradičnost závodu spočívá v tom, že má dva starty (každý v jednom z měst) a cíl jeden společný na půlce cesty. Trať má 10 kilometrů (z každé strany). Část trati je po asfaltu, část přírodou. Více přírody je na pardubické straně, více asfaltu pak na straně hradecké. Běží se za každého počasí.

Noční koloběžkování je tu! Královéhradecké lesy si oblečou světelný kabát pro děti v sobotu 14. 5. 2022 a závodníci i koloběžkáři-pohodáři se lesem proženou v pozdějších hodinách. Na děti čeká projížďka s plněním světelných úkolů – tým = 1 dítě + 1 rodič/doprovod, každý na své koloběžce. Na jednotlivých stanovištích budou mít děti za úkol plnit nejrůznější světelné úkoly, vydat se na stezku odvahy a využitím smyslů rozpoznat předměty, projít po stopách lesní zvěře či duhovou stezkou. Za splněné úkoly získávají odměnu. 

Pivní nadšence potěšíme událostí v Jaroměři. Pivní pohoda poprvé i v Jaroměři v krásných Masarykových sadech! 6 malých řemeslných pivovarů, street food, zábava pro děti a samozřejmě živá hudba od 15:00 - Olin Black, Grádo rock. Událost je bez vstupného. Pivní pohoda proběhne v čas 10:00 - 22:00.

 

Pardubický kraj

Tak torchu jiné představení. The Soap Bubble Theater" je zpět v Čechách! Divadelní představení mýdlových bublin v Praze a Pardubicích! Pestré dekorace, komický motiv a obrovské mýdlové bubliny – ideální kombinace pro dětské nadšení!
Hlavní hrdinové představení - žáci magické "BUL-BUL ŠKOLY", Mydlinka a Bublinek. Pilně se učí umění zkrotit mýdlové bubliny. Pomáhá jim v tom učitelka "BUL-BUL ŠKOLY" - Víla Čarodějovna. Magistr Nafukovač je rozesmává a těší svými provokujícími, škádlivými a urážlivými bublinami které se lehce přeměňují v legrační, díky Mydlince a Bublinkovi!
 
V sobotu vás v Pardubicích čeká 16. Hradubický běh. Jde o přátelský běžecký závod mezi městy Hradec Králové a Pardubice. Netradičnost závodu spočívá v tom, že má dva starty (každý v jednom z měst) a cíl jeden společný na půlce cesty. Trať má 10 kilometrů (z každé strany). Část trati je po asfaltu, část přírodou. Více přírody je na pardubické straně, více asfaltu pak na straně hradecké. Běží se za každého počasí.

 

 Kraj Vysočina

Přijďte se o víkendu pobavit do Žďáru nad Sázavou. Žďárská pouť je jednou z největších v celé České republice. Přijďte si užít neopakovatelnou atmosféru, která každého návštěvníka pohltí a pobaví. V areálu na Bouchalkách okolo Zimního stadionu ve Žďáru nad Sázavou na vás i letos čeká více než stovka zábavních atrakcí a téměř 200 stánků s občerstvením a dárkovými předměty. Mezi atrakcemi nechybí ty moderní, jako je Extrem-Booster, Break Dancer, adrenalinové atrakce, obří kolo nebo Bungee Katapult. Ale na své si přijdou i milovníci tradičních řetízkových kolotočů, houpaček, střelnic, labutí nebo autodromů. Vybere si každý bez rozdílu věku. Pouť probíhá až do 16. května. 

 

Jihomoravský kraj

Biojarmark letos v Brně zahajuje již 12. sezónu. Těšit se v sobotu můžete například na produkty farmy Němcovi, biofarmy Nětčice, pekařství Makovec, Maspro, řeznictví Kunovský, uzeniny Kašpárek, Davídkovo koření, luštěninové pochoutky damodara, utopence z Hastrmanky, ovoce a zelenina z Novosedel, sýry Durčo, Hamušky papušky (nakládaná rajčata, olivy..), chilli Sokolíci, lucky spoon, kimchi Noptaste, Statek Jinačovice, džemy Treperendy, Pavlův med, včelařství Kříž, cukrářství Čermák, zázvorové nebe, palačinky, frgály Petra, kávu, vína z černého rybízu, ovocná vína, mošty, minipivovar Richard a mnoho dalšího. Novinkou na letošních trzích bude například řemeslná pekárna Klásek a květiny z Louky. K posezení a poslechu zahraje kapela Doušek.

Hračkářství Agátin svět je v České republice známé a velmi oblíbené pro své inovativní a chytré hračky pro děti. A protože je důležité, aby děti a rodiče měli možnost si hračky vyzkoušet a poznat jejich kouzlo, připravili Agátin hravý festival 2022. Rádi by pozvali všechny rodiče i s dětmi na den plný her a zábavy. Kromě toho si na festivalech, které se budou konat pod širým nebem, budete moci také povídat s odborníky na různá témata. A to není vše – budete mít také příležitost zapojit se do hlasování v anketě Dobrá hračka 2022!

 

 Zlínský kraj

V neděli byste určitě neměli vynechat návštěvu zlínské Zoo, která po dvaceti letech obnovuje chov největších jihoamerických kočkovitých šelem - jagiárů. Slavnostní otevření expozice Jaguár Trek proběhne v 13.00 hod. Návštěvníci uvidí dva jaguáry, čtrnáctiměsíčního samce Danyho a téměř dvouletou samici Yunu. Součástí otevření Jaguar Trek bude i doprovodný program na nádvoří zámku. Pro děti budou připraveny zábavné dílničky a malování na obličej, do domoviny jaguárů pak všechny návštěvníky zavede hudební vystoupení jihoamerických indiánů.

 

Olomoucký kraj

Den rodiny si užijete i v Olomouci, kde je v neděli 15.5. při této příležitosti pro děti vstup Zoo Olomouc ZDRAMA. Můžete se těšit na bohatý zábavní program, hudební a divadelní představení pro děti, soutěž Cesta rodin za poznáním, komentované krmení a další. Držitelé Rodinných pasů mohou navíc využít zvýhodněného vstupu do Lanáčku. Zároveň bude probíhat doprovodný program pro děti i dospělé v ambitu u baziliky na Svatém Kopečku. 

Fenomenální barevná show Barvám Neutečeš a její 8. ročník je tu! Zažijte nejbarevnější běh svého života. Chcete si užít spoustu zábavy se svými blízkými nebo rodinou? Tak se zaregistrujte na 8. ročník Barvám Neutečeš. Čeká na vás trať dlouhá 5 km a 5 barevných zón, ve kterých vás #barevnytym zasype barvami. Trasu můžeš lze zdolat i chůzí.

 

Moravskoslezský kraj

Zveme vás, prodejce, i vás, nakupující, na Bleší trhy v Bruntále. Prodávejte – nakupujte! Dejte starým či nepotřebným věcem druhou šanci. Prodat můžete vše co vám doma překáží a přitom to někomu může udělat nesmírnou radost: porcelán, hrníčky, hračky, knihy, obrazy, kávomlýnky, starožitnosti, nářadí, autodíly, hudební nástroje, gramodesky, odznaky, pohlednice, armádní , rybářské a sportovní vybavení, oblečení po dětech.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

P4 Závěrečný koncert 70. sezóny II …

03.05.2024 - 03.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

JAROVÍN Znojmo 2024

03.05.2024 - 03.05.2024
Znojmo

NEJVĚTŠÍ DEGUSTACE FRIZZANTE A RŮŽOVÝCH VÍN V ČESKÉ REPUBLICE. AKCE SE KONÁ V PŘEDVEČER PŘEDSTAVENÍ NOVÝCH VÍN VOC…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 3. květen

Dnes má svátek Alexej

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete